Sledgehammer 44

Sledgehammer 44 https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/400664/bmid_sledgehammer-44-cfX-400664.jpg 4 40 12

Záhadný muž, oděný do speciálního obleku, vyskakuje z amerického bojového letounu přímo na bitevní pole druhé světové války uprostřed Francie. Pomocí tajemné síly čelí mocné válečné mašinérii nacistické armády a jednomu z nejnebezpečnějších německých agentů jménem Černý plamen! Kniha obsahuje příběhy Sledgehammer a Blitzkrieg.... celý text

Literatura světová Komiksy Sci-fi
Vydáno: , Comics Centrum
Originální název:

Sledgehammer 44 , 2014


více info...

Přidat komentář

Terva
31.12.2023 3 z 5

„To nás do boje
s těma řezníkama
povede nějakej chlápek,
co si sem přilítne
jako Flash Gorgon?!

První příběh „Sledgehammer“ byl perfektní. Akční nástup, pak nakládačka, umírání a útěk za záchranou. V poslední chvilce přijde překvapení a vše je dokonáno. Příběh nakreslil Jason Latour. A nakreslil ho ve svém stylu, jen sem tam přidal něco málo podobného stylu Mikeho. Tento příběh se mi moc líbil.

Citát: Je po nás!

Druhý příběh „Blitzkrieg“, navazuje lehce na první dobrodružství. Je však nakreslen Laurencem Campbellem, a jeho kresba mi moc nesedí. Navíc ve scénáři jsou velké díry a oslí můstky. Příběh působí hodně zmateně a neuceleně. Trochu jsem se v něm ztrácel. Tak že celkové hodnocení je 70% A protože to tady nejde vyjádřit přesnými procenty, tak jen tři hvězdy.

Citát: Hele, kámo, jestli jseš tak božsky osvícenej, tak jak je možný, že furt tak remcáš?

PS – V druhém příběhu nazvaném „Blitzkrieg“ lítá v roce 1944, kdy se příběh odehrává, nadzvuková stíhačka XFV-12. Tento stroj byl ale vyroben až v roce 1977.

Ivan Kučera
13.12.2022 4 z 5

Mne skrátka Hellboy univerzum sedí, takže som si po Abe Sapienovi užil aj komiks so šialeným názvom Sledgehammer 44. Už to dokazuje, že univerzum je natoľko atraktívne, sebestačné a obľúbené, že fanúšikovia si kúpia nový diel aj keby sa volal Zemiaková kaša 58:23. Dej Sledgehammera 44 je zasadený do obdobia zúriacej druhej svetovej. Zápletka tomu plne odpovedá. Takže sa dočkáte obľúbených ingrediencií Mikea Mignoly ako šialení náckovia, Hitlerova posadnutosť okultizmom, démonizovanie vojnovej histórie ľudstva, pokusy, roboty, špióni a príšery. Zasadeniu do vojnových zákopov odpovedajú tlmené farby dvorného Mignolaovho Davea Stewarta (Baltimore). Výborná je i kresba ako Laurencea Campbella (Temná věž – Pistolník 4), tak Jasona LaToura (Skalpy 8). Súboj na nočných nebesiach je čosi neskutočné. „Želvička“ si ma skrátka získala a nevadilo by mi, ak by som sa s ňou ešte raz stretol, skôr naopak. Na prvé prečítanie je to možno chaotické a menej zrozumiteľné, ale pri repríze už fajnovo prehľadné a vlastne veľmi jednoduché a priamočiare (česť výnimkám). Kniha obsahuje dve kapitoly Sledgehammera 44 a tri diely Blitzkriega, pričom to prvé je v podstate origin a Blitzkriger sequel. Prebal je na informácie skromný, ako keby CC nevedelo uchopiť anotáciu. Určite by bolo fajn lepšie opísať, ako komiks zapadá do Hellboyovho univerza. U Abea Sapiena je vám jasné, že je to spin-off, ale tu je situácia predsa len komplikovanejšia. Plus obálka súťaží o prvé miesto v súťaži o obálku najmenej lákajúcu čitateľov ku kúpe. V rozpakoch ma nechala tiež úvodná tiráž, kde sú uvedení autori námetu, ale už nie scenára. Inak je to našťastie skvelá, parádna jazda, ktorú som si užil. Bonusy pozostávajú zo skicára s poznámkami redaktora Scotta Allieho rozprestierajúce sa na temer dvoch desiatkach stranách. Samozrejmosťou je prebal a lacetka. Oproti Hellboyovi a spol. je to menej paranormálno-hororové a kvázi realistickejšie, hoc je pravdou, že toto slovo by som u Mikea používal obozretne.


Kate18
02.08.2020 4 z 5

Píše se rok 1944, právě probíhá Druhá světová válka. Vojáci včetně vojína Pata Reddinga Jsou na misi, čekají, protože tentokrát jsou podporou. Vysoko nad nimi prolétá letadlo, které nese projekt Epimetheus. Ten shodí do akce, kde má bojovat proti německým vojákům, ale i ti mají tajné zbraně. Úkolem německých vojáků je získat americký projekt Epimetheus. Původní pilot je mrtev a tým musí vymyslet, jak pokračovat dál.

Mercatino
31.07.2020 1 z 5

Tak to by nešlo. Škoda papíru. No nevím jaký byl záměr tohoto komiksu, ale mě minul.

Disease
22.07.2020 3 z 5

První příběh mi přišel trochu jako Ennis na sedativech a líbila se mi kresba, která vybočovala ze stylu Hellboy univerza. Druhý příběh už je tradiční bumbác, jak je zvykem...

jarynek
30.06.2020 4 z 5

Ačkoliv kniha obsahuje dva příběhy, jedná se vlastně o jedno společné vyprávění z pera dvou kreslířů. Kresba se samozřejmě liší, ale nevadila mi ani v jedné části a především v té druhé se mi hodně líbila. Jde o další doplnění Hellboy univerza, kdy s virilovým oblekem jsme se již mohli setkat v jiných knihách. Boj s nacisty, nové vynálezy v podobě válečných strojů, bitvy, zajímavý záporák - to bylo OK. Jen postupem času se to čím dál více stávalo opakovaným bojem dvou téměř nezničitelných postav.

Fuckenbrau
22.10.2019 1 z 5

Tohle ne! Tohle mě fakt nebavilo! Ani jeden příběh mě nechytl. Dám tomu později ještě jednu šanci a třeba své hodnocení změním.

het2
03.07.2019 5 z 5

Tohle bylo fajn. Po několika zklamáních nad posledními spin-offy z Hellboye a Ú.P.V.O., které Comics Centrum vydalo, jsem vlastně nic moc nečekal. A ona je to konečně zase celkem pecka. Druhá světová, náckové, obří válečné stroje, vynálezy, nadpřirozeno, "hrdinové" a uprostřed toho všeho překvapivě dobře napsané lidské drama. "Co chcete abych udělal"? 4,5*

3DD!3
14.06.2019 5 z 5

Úderná záležitost, která nešetří akcí, ale najde si prostor pro budování mytologie. Virilový oblek představený v Humru Johnsonovi odhaluje své skryté schopnosti a Diestel jako zcela rovnocený záporák nemá chybu. Silnou stránkou je rozhodně kresba. Latour je sice machr, ale Campbell v bitvě na nebesích nabízí teprve pastvu pro oči. Tihle dva pánové by pro Mignolu měli kreslit častěji.

FireOfFilth
08.06.2019 5 z 5

Kniha obsahuje dva oddělené a zároveň společné příběhy. Sledgehammer 44, což je takový origin. A pak Blitzkrieg, který nás provází hlavním příběhem.
Origin není špatný, ale kresba mě bohužel tolik nezaujala. Za to u Blitzkriega mě neskutečně bavila a to je přesně kresba, kterou si u Hellboy univerza představuji. Je to krásné pohlazení pro oči.
Příběh docela přímočarý a nikterak originální, přesto běží jak hodinky. Máme tu skoro kontinuální akci, která je velmi zábavná.
Knihu si nejvíc užijete, když máte načteno Ú.P.V.O. a Humra Johnsona, který už u nás česky vyšel.
Tento komiks mě velmi mile překvapil.
Celkové hodnocení 85%

memphisz
01.06.2019 4 z 5

Na Mignolu nezvykle přemýšlivé. Dobrá jednohubka doplňující hellboyovské univerzum se skvělým temným záporákem.

DennisMoore
01.06.2019 5 z 5

Sledgehammer 44 se mi už dostal do rukou v angličtině a bavil mě obrovsky. Nicméně tou dobou jsem z Mignolova vesmíru znal vlastně jen Hellboye a neměl jsem ani ponětí, o kolik bude Sledgehammer lepší, až budu znát Ú.P.V.O. i Humra Johnsona, které nápaditě a přitom velmi přirozeně propojuje. Je to krásný retro brak, který ale není tupý, neboť má stejně jako jeho hlavní hrdina opravdovou duši.

Štítky knihy

komiksy války Dark Horse Comics sci-fi

Část díla

Autoři knihy

Mike Mignola
americká, 1960
John Arcudi
americká

Kniha Sledgehammer 44 je v

Přečtených50x
Knihotéce39x
Chystám se číst5x
Chci si koupit1x