Slečna Lee

Slečna Lee https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/16570/bmid_slecna-lee-jns-16570.jpg 4 72 7

Vlaštovky a Amazonky série

< 10. díl >

Vlaštovky a Amazonky spolu s kapitánem Flintem při své plavbě kolem světa přicházejí o svůj škuner Divoká kočka a upadnou do rukou čínských pirátů, kteří z obav před prozrazením nikdy nenechávají anglické zajatce naživu. Naštěstí je jejich velitelem právě Slečna Lee.

Žánr:
Dobrodružné , Pro děti a mládež

Vydáno: , Toužimský & Moravec
Originální název:

Missee Lee , 1941


více info...

Přidat komentář

sadlo
06.04.2024

Už moji rodiče milovali knihy A. Ransomeho, já jdu v jejich stopách.

Lastodont
01.07.2022 2 z 5

Tato knížka mne vyloženě zklamala, číst se dalo tak posledních 10-20 procent knížky, ale prostředek byl prostě nudný, do čtení jsem se musel vyloženě nutit, proto jsem to také četl dva týdny. Obálka českého vydání je také nepovedená. Nevím, jestli by se mi to jako dítěti líbilo.
Jiným čtenářem zmiňované šišlání mi nevadilo, protože vím, že Číňané nerozlišují "l" a "r", stejně jako třeba Poláci nerozlišují "h" a "ch" - při komunikaci to opravdu může způsobovat problémy. Ovšem je divné, a to se týká jen českého překladu, že v jednom slově sice slečna Lee neumí říci "r", ale zároveň si tam vystřihne bezchybné "ř" (na druhou stranu kdyby překladatelka měnila všechna "r" na "l" a zároveň všechna "ř" na "š", tak už by se člověk při čtení fakt moc zadrhával).


Broukodrak
23.09.2019 5 z 5

Další pokračování Perta Kachny, tentokrát o číňanech. Moc se mi líbil Rogerův drak, ten byl hodně dobrej. Krásná knížka, akorát smyšlená a to je škoda.

pepa4081
17.03.2019 4 z 5

Jedna ze dvou „vymyšlených“ knih o Vlaštovkách a Amazonkách. Dostala se mi do rukou až v dospělém věku a po prvním přečtení mne nějak zvlášť nenadchla. Časem jsem si ji ale oblíbil stejně jako ostatní příběhy V + A, a mám ji radši, než Petra Kachnu. Snad proto, že zde není tolik popisů plachtění. Příběhům od jezera se nic nevyrovná, ale i tady jsou mí milí hrdinové (nejvíc se mi líbil Roger), a knížku si přečtu rád znovu. Mohu doporučit.
Velmi uspokojivé.

Boogie007
10.03.2019 2 z 5

Se Slečnou Lee mám stejný problém jako s Petrem Kachnou. Je to příběh zcela smyšlený. Ale na rozdíl od druhé zmiňované knihy, která má spád, napětí a dobře se čte, tak u Slečny Lee mi to chybí. Působí na mě těžkopádně, bez nějakého extra děje ... četba ostatních mě vždycky strhne, dělá mi problém knížku v průběhu čtení odložit, ale tady by mě to problém nedělalo. Škoda.

AshlinkaV
18.03.2017 5 z 5

Další super kniha od tohoto autora. Krásně ukázáno jak se děti dívají na závažné situace jinýma dětskýma očima plné fantasie :-)

Zmiu
10.07.2016 3 z 5

Myslela jsem, že nemůže existovat blbá Ransomovka, a ono jo. Oproti jiným celkem nuda, a číst 400 stránek šišlání taky není moc zábavné. Tuhle asi číst podruhé nebudu. Jedna hvězda navíc za Rogera.