Slečna Au-pair aneb jak jsem pečovala o anglické děti

Slečna Au-pair aneb jak jsem pečovala o anglické děti https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/44000/slecna-au-pair-aneb-jak-jsem-pecovala-o-anglicke-deti-44000.jpg 4 21 3

Vzpomínky mladé ženy, která v letech 1998-2000 pracovala v Anglii jako au-pair ve třech různých rodinách a své zkušenosti popsala na stránkách lehce úsměvné knížky. Kniha vznikla na základě autorčina patnáctiměsíčního pobytu ve třech rodinách ve Velké Británii. Autorka, která během dvouletého pobytu vystřídala tři zaměstnavatele, realisticky a bez přikrašlování vypráví o úskalích, kterým musela od počátku svého pobytu v Anglii čelit jak při jednání s agenturami, tak i přímo při práci v jednotlivých rodinách. Své případné následovnice upozorňuje na řadu konkrétních problémů, s nimiž se au-pair pravděpodobně setká, ať už to je pojetí výchovy dětí, ztráta soukromí, nepřiměřené nároky ze strany zaměstnavatelů, nebo odlišnosti životního stylu Angličanů exotických národností. Cílem jejího vyprávění není někoho od této zkušenosti odradit, pouze upozorňuje na některé skutečnosti, s nimiž se dívky musejí vyrovnat a s nimiž by ještě před odjezdem měly počítat. Vtipně, objektivně i osobitě napsané vzpomínky jsou v samém závěru doplněny praktickými radami o možnostech, které dívkám pomohou ověřit si důvěryhodnost našich i anglických zprostředkovacích agentur.... celý text

Přidat komentář

gudaska
30.06.2014 4 z 5

Jeden čas jsem také zvažovala být po škole au-pair, ale nakonec z toho sešlo, tak jsem si aspoň přečetla knížku, kde autorka popisuje své zážitky a musím říct, že to neměla lehké, ale kdo to v dnešním světě jednoduché má... Knížka je psaná s humorem, takže se člověk i zasměje a zároveň dozví zajímavé věci. Tuto knížku bych určitě doporučila všem kteří se chtějí stát au-pair a nejen jim :)

HančaŠ
31.05.2014 5 z 5

Tohle je výborná knížka. Pravdou ale je, že jsem nic takového nečekala.
Když jsem knihu vzala poprvé do ruky, říkala jsem si, že to bude jen další příběh o "výborných" zkušenostech ze zahraničí. Jakmile jsem se ale začetla, tak jsem pochopila, že jsem se mýlila. Autorka se v této knize nesnažila nic přibarvovat a nebála se vylíčit i své špatné zážitky. V momentě, kdy mě tato kniha vtáhla do děje, jsem už nemohla přestat číst a přelouskala jsem ji jedním dechem.
Knihu hodnotím velmi kladně, protože, kromě skvěle vylíčených zkušeností, autorka výborně vylíčila i své pocity a použila humor. =)


myskula
18.08.2013 5 z 5

Super!!!Četla jsem ji 2 dny a nemohla odložit.Výborná a určitě nápomocná přiručka pro budoucí au-pair.Skvěle napsaná.Doporučuji!

Štítky knihy

au pair, dívka k dětem

Autorovy další knížky

Eva Dömény
česká, 1978
2003  80%Slečna Au-pair aneb jak jsem pečovala o anglické děti
2007  66%Sedm zoufalých (úletů)

Kniha Slečna Au-pair aneb jak jsem pečovala o anglické děti je v

Přečtených32x
Knihotéce8x
Chystám se číst4x
Chci si koupit3x