Slavní faraoni

Slavní faraoni https://www.databazeknih.cz/img/books/97_/97016/bmid_slavni-faraoni-mCL-97016.jpg 5 12 3

Výpravná publikace, zaměřená na nejvýznamnější období historie starověkého Egypta, je věnována dvěma panovníkům – chlapeckému panovníku Tutanchamonovi a dobyvateli Ramessovi II. Poutavé texty popisují období jejich vlády, poklady z Tutanchamonovy hrobky a život Ramesse jako bojovníka, stavitele, ale i manžela a otce. Autorem knihy plné nádherných fotografií a názorných kreseb je jeden z předních egyptologů. Vyšlo také ve větším formátu. - dvě části věnované dvěma panovníkům - přehledné nákresy, schémata a seznamy nálezů s podrobným popisem - rozložitelné strany s velkými fotografiemi - celostránkové a detailní barevné fotografie a unikátní dobové fotografie - slovníček pojmů a seznam základní literatury - přehledný rejstřík... celý text

Literatura naučná Historie
Vydáno: , Rebo
Originální název:

The Great Pharaohs


více info...

Přidat komentář

Clara del Valle
30.03.2017 5 z 5

Fantastická kniha! Úžasné fotografie ještě úžasnějšich nálezů. Bohužel zpracování je mizerné!!! Kniha se mi rozpadla po několika prolistovaních, těžké křídové listy jsou sice svázané, ale celé je to slepené nějakým mizerným lepidlem, tenká ani ne půlcentimetrová páska lepidla fakt neudrží celý svazek přilepený k přední a zadní desce. Veliká škoda a marnost. Tiskárně a nakladatelství palec dolů!

mira.l
13.08.2014 5 z 5

Jednoznačně asi jeden z klenotů knihovny každého, kdo má rád starověký Egypt. Už první dojem po prolistování byl úžasný, je to nádherná kniha, na kvalitním papíru se skvělými fotografiemi, zvláště v části věnované představení Tutanchamonovy pohřební výbavy mě už při prohlížení zaujaly velice detailní obrázky jednotlivých předmětů. Příjemně překvapilo i poměrně dost černobílých fotografíí pocházejících z doby otevření hrobky H. Carterem v úvodu knihy, některé jsou známé, ale většinu jsem jich tady viděl poprvé. I druhá část, věnovaná Ramessi II., je po obrazové stránce zpracována velmi kvalitně.
Jen nevím, zda se původně v originále nejednalo o dva samostatné svazky, na zadní straně knihy jsou 2 fotografie, je možné, že se jedná o originální obálky. Pokud ano, bylo by bývalo možná lepší i v české verzi toto zachovat a vydat jako 2 knihy, byť třeba prodávané společně. Přece jenom manipulace s více jak 4kg vážící knihou o 640 stranách není zrovna jednoduchá, rozhodně to není žádný "rodokaps" do postele... A v neposlední řadě se nabízela i otázka, zda vazba knihy dlouhodobě odolá její velké hmotnosti. No, neodolala, začala se rozpadat, když jsem byl přibližně v polovině. Musel jsem to vyřešit pomocí chemoprenu do hřbetu knihy. Trochu nepraktické, ne zrovna ideálně čisté řešení, ale do přečtení už kniha vydržela. I přes tento drobný nedostatek každému případnému zájemci, který by uvažoval o její koupi, ji mohu jen doporučit.


oolinkaa
14.06.2012 5 z 5

Poutavá knížka o faraonech ze starověkého Egypta! 100% doporučuji!