Slavní detektivové

Slavní detektivové https://www.databazeknih.cz/img/books/62_/62644/bmid_slavni-detektivove-YwC-62644.jpg 3 26 2

Sedmero původních pátrání. Dodatečné povídky představují dosud neznámé detaily ze života sedmi nejznámějších detektivů. Předmluvou doplnil Lubomír Dorůžka. Bibliografii českých překladů sestavil František Jungwirth. Ilustrace z originálu 1981. Povídky: Zas, chvějné postavy, mě oblétáte (předmluva Lubomíra Dorůžky), Jak byl poustevník vyrušen ve svém ústraní, O slečně Marplové a o městečku St. Mary Mead, Archie Goodwin vzpomíná, Vysvětlení záhady Ellery Queenů, O Maigretovi a ukradených dokumentech, Život Hercula Poirota (Založeno na poznámkach kapitána Arthura Hastingse), O zrodu Philipa Marloway. Obsahuje též bibliografii českých překladů slavných detektivů po roce 1945.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Povídky

Vydáno: , Odeon
Originální název:

The Great Detectives: Seven Original Investigations , 1981


více info...

Přidat komentář
Sabinaski
Sabinaski
07.03.2018 2 z 5

Ke knize jsem se dostala jen proto, že byla v rodinné knihovně. Čekala jsem od knihy o slavných detektivech víc napětí, víc zajímavostí... Nápad to byl dobrý, ale nejsem si jistá, jestli se autorovi podařilo vystihnout to, cos si původně naplánoval. V průběhu čtení jsem si trošku připadala, že čtu nějakého začátečnického autora, který se teprve učí psát. V jedné povídce dokonce vložil jen vzájemné dialogy mezi ním a detektivovým asistentem! No nevím teda :)

OldaB
OldaB
18.10.2015 5 z 5

Hravě napsané příběhy o slavných detektivech, které je možné doporučit zkušených i začínajícím čtenářům detektivek. Jakoby se člověk při čtení vracel k něčemu známému. A navíc opravdu překrásné ilustrace, které skvěle dotvářejí atmosféru této pozoruhodné knížky.