Slavná místa Járy Cimrmana

Slavná místa Járy Cimrmana https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/515901/bmid_slavna-mista-jary-cimrmana-6451ff190df8a.jpg 5 10 5

Tady všude šel, tady všude byl... Pokračování úspěšného titulu Památná místa Járy Cimrmana. V knize jsou nejen nová místa, která za dobu od vydání první knihy vznikla, ale i starší známá místa, která v předchozí knize nebyla. Poznejte další slavná místa, na kterých zanechal výraznou stopu či významný odkaz náš nejslavnější velikán a génius – Jára Cimrman. Jistě by ho velmi potěšilo, jak vzkvétá turistický ruch spojený s tímto nejslavnějším Čechem. Lidé chodí i jezdí jeho ulicemi, hledají a nacházejí Liptákov, stoupají do kopců, aby se mohli poklonit pomníkům tohoto velikána, a navštěvují také tři tuzemské rozhledny spojené s jeho jménem – nejnižší na Semilsku, nejmenší na Litoměřicku či dobře ukrytou na Svitavsku.... celý text

Přidat komentář

Čand@
03.02.2024 5 z 5

Je jasné, že najväčší Čech všetkých dôb musel zanechať svoje stopy kade-tade. Ešteže žije toľko nadšených bádateľov, ktorí tieto miesta objavujú a zachovávajú aj pre ďalšie generácie. Krásny sprievodca.

gabriela8704
22.10.2023 5 z 5

Pěkné počtení, krásné fotky už jen vyrazit na cestu za poznáním.


Iki1
14.10.2023 5 z 5

Parádně jsem si početl. Navíc je kniha nadstandardně vybavena fotografiemi, ke mnohým místům autor přidal další možnosti pro případné návštěvníky. Několikrát jsem si říkal, jak je krásné, že Češi dokáží využít tak úžasným způsobem smysl pro humor. Kniha určitě čtenáři dodá spoustu nápadů pro výlety po Česku.

Ronnie68
18.09.2023 4 z 5

Přečteno jako jednohubka ... Příjemná oddychovka s fotodokumentací ....

Jane2016
06.08.2023 4 z 5

Kdo by nemiloval Járu Cimrmana! Dramatika, básníka, hudebníka, učitele, cestovatele, filozofa, vynálezce, kriminalistu, sportovce a mistra!

Za sebe můžu říct, že hry jako: Vyšetřování ztráty třídní knihy, Dobytí severního pólu, Dlouhý, široký a krátkozraký nebo České nebe úplně zbožňuju. Ten humor je nesmrtelný a kdykoli se k těmto divadelním hrám vrátím, vždycky se směju až mi tečou slzy.
Pravda je, že jsem si České nebe vytáhla i u maturity čili mám k tomuto tématu takové osobní a velmi úsměvné pouto!


A knížka je skvělá, dozvěděla jsem se o spoustě zajímavých míst, která ještě musím navštívit! Zatím jsem byla pouze na Rozhledně v Nouzově, známé též jako Cimrmanova nejnižší rozhledna na světe dřevěná turistická vyhlídková deska.

Zajímavá kniha! Všem milovníkům Cimrmana doporučuji!