Slané prokletí

Slané prokletí https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/163825/mid_slane-prokleti-K1Q-163825.jpg 4 86 13

Krásná Seleina, paní Solnohradu a dědička vzácných solných pramenů, právem pokládá své "slané dědictví" za prokleté. Vždyť jen kvůli němu přišla o milovaného muže a ocitla se ve vynuceném manželství s tyranem Arvanem Révaiem. Když hrad dobije Ctibor Šóša, Révai zbaběle uteče a Seleinu nechá napospas osudu. Rytíř Ctibor, jehož vpřed žene touha po pomstě za bratrovu smrt, je přesvědčený, že právě Seleina může za všechno zlo, které postihlo jeho rodinu, a tak zpočátku nemá s mladou ženou slitování. Seleina nevěří, že po utrpení s Arvanem dokáže ještě někoho milovat, a úzkostlivě stráží tajemství narození právoplatného dědice Solnohradu. Touží po svobodě a volnosti, kterou jí však Ctibor tvrdohlavě odpírá. Navzdory tomu se láska pomalu vkrádá do jejich srdcí - i za cenu, že oba musí čelit intrikám podlého Arvana, jeho sestry Izabely i vlastní rodiny. Osud jim do cesty postaví mnoho překážek a bolesti, než se Seleina a Ctibor dočkají naplnění své lásky.... celý text

Přidat komentář

Jurajovamaka
27.02.2021 5 z 5

Táto kniha bola prvá ktorú som od našej slovenskej spisovateľky Jany Pronskej. V tomto románe opisuje krásny príbeh lásky vyklenutých do opisu histórie Slovenska. Určite odporúčam milovníkom romantiky a histórie .
Určite ODPORÚČAM aj ďalšie dielka od tejto autorky ❤
Ďalšie moje recenzie na knihy istagram: majusikboxxy ♡

BlaniVan
28.06.2018 3 z 5

Kniha která neurazí ani nenadchne. Čte se příjemně, ale bez většího nápadu a originality...


orinka3
25.12.2017 2 z 5

Ach jo. Tak jsem si chtěla odpočinout od válčení a drsného chlapského prostředí ve starověku. Hmátla jsem tedy po novince v naději, že se dovím něco zajímavého z historie. Když se jednalo o sůl u východních sousedů. Ono se to mohlo vlastně odehrávat i někde u Kroměříže a jít o dodávky obilí, historie tu dělá jenom křoví. Důležitější roli tu hrají vztahy. Jako obvykle jde o úklady a lásku v romantickém hávu. Když padouch, tak až do morku kostí, když týraná žena, tak krasavice inteligentní, která se své osudové lásky nakonec dočká. Zlo je potrestáno, dva si řeknou ANO. Buším se do hlavy. Proč já, blbec, tohle vlastně čtu, když je to pořád jenom jedno a to samé dokolečka? Dobře mi tak.

RADIN
01.11.2017 5 z 5

Sestrina zrada bolí velmi,či už šošu alebo révaia.Chamtivosť mať vela peňazí to je vlastnosť každého boháča.

Adissek
07.10.2017 5 z 5

Moc pěkné

mac.martina
21.06.2017 5 z 5

Pěkná knížka a brzo jsem se do ní začetla a byla zvědavá jak to dopadne s hlavními hrdiny a i jejich přáteli a celkem mě překvapilo jak nakonec dopadli jejich nepřátelé...

miriam.w
29.03.2017 5 z 5

Prečítala som ju po druhýkrát a musím len povedať: nechápem, ako som kedysi
"hltala" B.Cartland ...síce sa mi jej knihy páčia,ale sú veľmi "presladené" :-) takže
historické romance sú momentálne Nr.1

jaja10
28.12.2016 4 z 5

Kniha byla pěkná, ale připadalo mi, že je děj nějak natahován. Něco bych z toho vynechala a mezi hlavními hrdiny bych dala trochu víc "milostných akcí". Ale jinak se mi kniha líbila.

MinaHawke
08.12.2016 4 z 5

Od autorky jsem četla už jednu knihu, líbí se mi její styl psaní.

*Pájuše*
29.10.2015 3 z 5

Když vidím na obálce jméno autora a on/ona je český/slovenský do knih se nepouštím. Nemám je ráda tak nějak všeobecně. Tahle ale měla pěknou obálku a jako bonus i zajímavý název.
Od autorky jsem už četla Hřích první noci, ale vůbec mi to nesedlo. Měla jsem problém uvěřit tomu, co jsem četla. Takováto nedůvěra ve mě byla i v této knize. I když musím uznat, tohle dílo bylo o hodně lepší, mám k tomu několik výhrad.
Jak už tu napsala Amalthea děj se nikam neposouval a stejných scén jsem si v knize užila víc než dost. Přišlo mi to jako kdybych se motala v začarovaným kruhu. A to pak jednoho omrzí.
Kniha není špatná, ale autorka nevyužívá plně její potenciál. Spíš se zasekne na jednom bodu a neví, jak knihu posunout o další příčku výš.

alnahu
01.06.2015 5 z 5

Velmi pěkný příběh o krásné Seleině ,paní ze Solńohradu , od této knihy jsem se nemohla odtrhnout, nádherná romance. Doporučuji všem , kdo mají rádi historické romance.

Shambalka
25.03.2015 5 z 5

Jak hodnotit tuto knihu? Je to jednoduché - byla báječná! Historická romance taková, jaká má být. V okamžiku, kdy se dokážete přenést přes opravdu nezvyklá jména, která hrdinům knihy autorka dala, jsem si téměř jistá, že si tuto skvělou knížku opravdu vychutnáte.

Styl psaní má autorka opravdu čtivý. Děj plyne příjemným tempem, a já jsem se nenudila ani na chvilinku. Dialogy mezi jednotlivými postavami byly lehounké jako vánek a mnohokráte se stalo, že byly plné vtipu, což celý děj krásně osvěžovalo.

Ať přemýšlím, jak přemýšlím, nenapadá mě jediná výtka k tomuto příběhu. Skutečně, alespoň pro mě, doslova skvostné dílo, hodné obdivu všech milovníků klasické historické romance.

Takže za mě - příběh určitě doporučuji. Jakmile se začtete do děje, nebude chtít přestat!

Temný snílek
29.09.2013 4 z 5

Mohlo by se zdát, že jde jen o další historickou romanci, ale ve skutečnosti se v ději skrývají zajímavé detaily. Nejvíce vyčnívá téma týraných žen a jejich práva v době středověku. Arvan totiž nebere ohledy na nikoho a ženy s potěšením mlátil a znásilňoval, jako by je vůbec nepovažoval za lidi. A jeho kumpáni nebyli o nic lepší, klidně si se služkou užili na stole během hostiny a všichni to brali jako zábavu.
Kniha se četla velmi dobře, hlavně díky lehkému ději, který se sice dal předvídat, za to však byl hodně procítěný, až jsem příběh prožívala příliš. Vtáhne vás do sebe a nepustí do konce. Jen nesmíte očekávat příliš, to byste mohli být zklamáni.
Výhodou děje je to, že kromě lásky a pocitů se v něm vyskytuje i akce. Je tu spousta místa na intriky, lži, zrady a záporné postavy, které kují pikle proti Seleině a Ctiborovi.
Historická romance, která nepostrádá procítěnost, hloubku příběhu a zvraty. Dojde řada i na trochu lechtivější scény, ale nečekejte erotiku. Knihu jistě ocení ženy toužící po lehké četbě k odpočinku.