Skvosty Prahy

Skvosty Prahy https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/124820/skvosty-prahy-124820.jpg 5 16 5

Skvosty série

< 3. díl >

Exkluzivní obrazová publikace představuje nejkrásnější, nejvýznamnější a nejzajímavější architektonické, kulturní, historické i přírodní pozoruhodnosti Prahy. Je sestavena jako poznávací procházka: čtenáře zasvěceně provádí městem. První kroky vedou do srdce českého království na Pražský hrad. Postupně poznáváme celé město, jeho paláce, kostely, kláštery, zajímavé měšťanské domy, i zahrady. Kniha vyšla v češtině, angličtině, němčině a dokonce i v polštině, maďarštině a slovenštině. ... celý text

Přidat komentář

xulij01
16.03.2024 5 z 5

Povedená kombinace barevných fotek a doprovodného textu. U obrazových publikací se často stává, že nabídnou pouze krásné fotky a doprovodný text za mnoho nestojí, tak tady to rozhodně neplatí. Autoři se opravdu snažili a text obsahuje celou řadu zajímavých informací, čas od času je text proložený třeba i nějakou pověstí, která se k místu váže. Určitě může posloužit i coby námět na výlet. Celkově bych hodnotil 90 % (fotky jsou solidní, ale mohly by být i o něco lepší).

Jirinamac
16.11.2015 5 z 5

Nádherná knížka, dostala jsem jí dárkem a byla z ní tak nadšená, že jsem také zakoupila jednu a udělala radost kamarádce. Jsem Pražák, Prahu znám dost dobře, ale furt je tady hodně co obdivovat. Krásné fotky.


Jack93
01.10.2015 5 z 5

Velmi přehledná a komplexní kniha o "matce měst". A velice poučná. Jako rodilý Pražan jsem pochopil, že Praha mi nabízí tolik krásných míst, o jejichž existenci jsem v některých případech neměl ani tušení (ano, neomluvitelná ostuda!). Už v průběhu knihy mi bylo jasné, že tu je tolik míst k prozkoumání, že mám na příštích 30 let vystaráno.

Vždycky jsem věděl, že je Praha překrásné město, ale až při výčtu všech pamětihodností jsem si uvědomil, že naše metropole je opravdu světový unikát, kde se prolínají všechny umělecké styly v průběhu dějin, a především, že je privilegium v Praze žít.

Teď mě omluvte, jdu zkoumat zákoutí města, o nichž jsem dosud nevěděl. Dvaadvacet let jsem spal a choval se k městu arogantně, ale tahle éra právě končí a začíná nová - éra pozorného zkoumání dechberoucích památek, parků a zahrad. Protože procházet se po Praze je jako přesunout se strojem času do dávné a dnes již legendami opředené historie.

vERko
27.04.2013

Pro Pražáka i nePražáka velice krásná kniha. Krásné fotografie, stručný a výstižný popis. Neměla by nikomu chybět v knihovně.

maryzka
30.05.2012 4 z 5

Pěkné fotografie památek Prahy i okolí ( Divoká Šárka, Zbraslav,Vyšehrad). Snad tyto okouzlující fotky nezustanou pouze v této knize azbyde něco pro další generaci.

Štítky knihy

Praha

Autoři knihy

Petr David
česká, 1949
Vladimír Soukup
česká, 1949
Zdeněk Thoma
česká, 1938

Kniha Skvosty Prahy je v

Přečtených18x
Doporučených4x
Knihotéce32x
Chystám se číst4x
Chci si koupit4x
dalších seznamech2x