Skrytý život žraloků

Skrytý život žraloků https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/18461/skryty-zivot-zraloku-18461.jpg 5 4 2

Autor je jedním z prvních vědců kteří zblízka zkoumali chování žraloků v jejich přirozeném prostředí – orientaci potravní zvyklosti dorozumívání rozmnožování. Žraloci podle něj nejsou lidožrouti stroje na zabíjení mechanicky pohlcující všechno co se před nimi v moři pohybuje ale nádherní tvorové se složitými sociálními vztahy a nemalou inteligencí. Autor v knize zachytil zejména pátrání po dvou obzvláště okouzlujích druzích žraloků - kladivounech a žralocích bílých. A. Petre Klimley se mezi žraloky potápěl a objevil jejich bohatý a složitý repertoár chování... celý text

Literatura naučná Příroda, zvířata
Vydáno: , Paseka
Originální název:

The Secret Life of Sharks , 2003


více info...

Přidat komentář

Betti
12.09.2022 5 z 5

Zajímavá kniha napsaná etologem, který se zabýval zkoumáním chování žraloků v jejich přirozeném prostředí. Člověk díky jeho příběhům dokázal více nahlédnout do jeho povolání. Samozřejmě jsem se dozvěděla spoustu nových informací o žralocích a obdivovala jsem schopnosti autora vyhodnotit vědecké poznatky, které získal během jejich zkoumání.

Lusa
30.11.-0001 5 z 5

Velice zajímavá kniha.

Klimley v ní ukazuje, že se nemusíme žraloků bát, jakoby z nich chtěl smýt hroznou podobu, kterou jim dali Čelisti.

SPOILER

Docela jsem trnula když jsem četla, že si pomaloval kombinézu, aby zezdola vypadal jako kosatka a klidně si plaval v nádrži se žraloky :()


Štítky knihy

moře a oceány žraloci

Autorovy knížky

A. Peter Klimley
americká, 1947
2004  90%Skrytý život žraloků

Kniha Skrytý život žraloků je v

Přečtených11x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce8x
Chystám se číst3x
Chci si koupit3x