Skrytá spiritualita muže

Skrytá spiritualita muže https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/223821/mid_skryta-spiritualita-muze-223821.jpg 4 9 3

Název této knihy je záměrně provokativní. Je opravdu duchovní život muže skrytý nebo dokonce utajený? Jaké pro to máme důkazy? A je-li tomu tak, proč? K jakým to vede následkům a je možné, aby se spiritualita muže stala přístupnější a byla přijata jak jednotlivci, tak společností? Jedním z nejlépe střežených tajemství naší kultury je, že mnoho mužů je ve skutečnosti hluboce spirituálně založeno a velice jim na jejich duchovním životě záleží. Je to tajemství, protože je to utajeno – a velmi často i jim samotným. Jindy to zase skrývají záměrně. Tato kniha se zabývá jednak důvody, proč tomu tak je a zároveň nabízí řešení, jak svou spiritualitu poznat a pochopit. Na základě deseti metafor a archetypů Mattew Fox zkoumá zkoumá možnosti, jak oživit zdravou maskulinitu, tedy zasvěcenou mužnost a tak dosáhnou toho nejlepšího a nejhlubšího v nás – našeho skutečného já.... celý text

Žánr:
Duchovní literatura

Vydáno: ekniha , Synergie
Originální název:

The Hidden Spirituality of Men , 2008


více info...

Přidat komentář

Nanaho
20.02.2022 5 z 5

Kniha je sice delší, ale obsahuje mnoho zajímavých myšlenek a konceptů. První část knihy a závěrečné úvahy stojí za to, i kdyby člověk přeskočil ten lehce nataženější střed. Rozhodně doporučuji a klidně se nebojte knihu otevřít na náhodné stránce a začít číst, vždy si z každé stránky dokážete odnést zajímavé uvědomění či připomenutí něčeho, co všední starosti odsunuli do pozadí mysli. Všechny mužské archetypy v knize jsou pro dnešní dobu potřebné a ukazují způsoby, jak pracovat se svojí mužskou energií a uzdravit tak nejenom své tělo, srdce, mysli, vztahy a spiritualitu, ale celou planetu a společnost.

RenataP
13.06.2015 5 z 5

S tím souhlasím...opakuje, opakuje... zestručnění by tomu prospělo.

Leda tak pro čtenáře, který nezná ty citované autory nebo nezná celý princip toho, co tam autor popisuje, tak pak možná ano - opakování je tam matkou moudrosti - ale kdo už nějakou knihu podobného ražení četl, tak to pak působí zbytečně natahovaně.


LenysekC
24.11.2014 3 z 5

Až do konce jsem nedočetla. Ne že by tam nebyly zajímavé věci, ale přišlo mi to moc natahované. Dalo by se to říct mnohem méně slovy a aspoň by se ušetřilo na papíru. Dost se toho opakovalo, autor se odkazoval pořád dokola na ty samé myslitele, a na to, jak často píše v knize o milosrdenství a odpouštění, mu kardinál Ratzinger alias papež Benedikt XVI. leží pěkně v žaludku :)