Skrotený búrlivák

Skrotený búrlivák https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/423847/bmid_skroteny-burlivak-w5b-423847.jpg 4 336 65

Krásna mladá vdova Phoebe, lady Clarová, nikdy nestretla Westa Ravenela, ale s istotou vie, že je drzý a skazený. Ešte ako chlapec v internátnej škole zničil život jej manželovi a to mu nemieni odpustiť. No keď sa s dvomi malými synmi zúčastní na rodinnej svadbe, stretne tam neznámeho muža, ktorý ju neodolateľne priťahuje. Potom sa jej predstaví a nie je to nik iný ako nenávidený West Ravenel. West je muž s poškvrnenou minulosťou, čo sa už nedá odvrátiť ani ospravedlniť, ale na toto obdobie svojho života už nie je hrdý. Od chvíle, ako sa zoznámi s Phoebe, pohltí ho neznáma vášeň. Na druhej strane si uvedomuje, že žena s postavením ako ona nie je preňho. Lenže Phoebe sa nespráva ako aristokratka a rozhodne sa Westa zviesť. Prekoná ich obojstranná náklonnosť, ktorá postupne prepukne, všetky prekážky v budúcnosti? To vedia len oni dvaja.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

Deviľs Daughter , 2019


více info...

Přidat komentář

bezzink
10.02.2024 4 z 5

Zjistila jsem, ze jsem jiz tenhle dil cetla pred lety, ale jako samostatny roman bez predchozich dilu. CHYBA! Opakuji. Byla to CHYBA. Clovek to zkratka musi cist jako serii, aby videl celek a taky to tomu dava hloubku. Potom vlastne lze i videt, ze se kousek osobnosti Westa ztratil nekde cestou k neprimerenemu sebemrskacstvi. I tak byl ale velice charismaticky a no proste mnam! A navic moje materske srdce plesa nad jeho bezprostrednosti a lasce k detem Phoebe. Phoebe mela take uzasnou osobnost a ta scena s holenim byla hodne smyslna, jakoze uff. :)) Pribeh sam o sobe byl moc fajn a vubec mi nevadila absence nejakeho vetsiho dramatu, jen ten konec mi prisel mirne useknuty. Kazdopadne Tome, mam dost ctecich sil i na tebe. :)

Senza Jenka
07.08.2023 5 z 5

(SPOILER) West je můj oblíbenec. Když přejdu jeho těžko uvěřitelný zázračný přerod v prvním díle (mohl by napsat příručku: Z prasete rytířem, snadno a rychle), tady už jde o normální lidskou bytost. Pochybuje o sobě, ale naštěstí ne nesmyslně dlouho. Je vtipný, bezprostřední, fešák, hezky se chová k dětem... prostě značka ideál ;)
Phoebe ho sice nesnáší, ale vlastně jakmile ho pozná, dojde jí, že mu křivdila, je okouzlena a celkem brzy si umíní, že ho chce. To mi velmi imponovalo. West sice nějakou dobu vzdoruje, ale dobře to dopadne.
Původně jsem moc nechápala ten název, ale nakonec mi doteklo, kam mělo; a to zranění na boku pustila autorka moc rychle ze zřetele, no budiž.


Fidibus
08.05.2023 5 z 5

(SPOILER) "Konečně poznáváme nejméně viditelného a nejvíce probíraného Ravenela." "Pověst mě předešla? To není nikdy dobré!"
Konečně došlo i na Westa :-) Phoebe, jejíž manžel Henry zemřel, ho nezná a přitom nenávidí, protože Henryho kdysi na škole týral. Po seznámení však postupně zjišťuje, že se z něj stal někdo jiný. Rozumí jejím dětem a je úspěšný - prosazuje moderní formy zemědělství, zatímco ona se spoléhá na přítele a jeho starý způsob. Zjišťuje, že ten ji však obelhal a povolá Westa na pomoc...
Jedním z hlavních hrdinů je West, takže o vtipné situace a jeho glosy není nouze. Za mne je nejlepší postavou celé série.

jana1874
27.04.2023 5 z 5

Tenhle díl se mi z celé série líbil nejvíc. Na Westa jsem se těšila a Phoebe se k němu hodila. Bylo hezké číst, jak se sbližovali, stránky utíkaly jako nic. Milá byla zmínka o hrdinech ze série Čekanky (což je od Lisy Kleypas povedená série), i zmínky o ostatních členech Ravenelů.

Damonka12
24.12.2022 4 z 5

Celkem jsem si historické romány z této série oblíbila a jejich čtení si užívám.

evismaior
22.11.2022 4 z 5

75% - Po předchozím dílu Setkání s cizincem, který nás společně se špionem Ethanem Ransomem a první britskou lékařkou Garrett Gibsonovou zavedl do chudých a špinavých londýnských ulic, jsem se návratu do paláců k šlechtickým křehotinkám poněkud obávala, ale bylo to nakonec dost čtivé. Hlavně tedy proto, že tentokrát je hlavní mužskou postavou napravený zhýralec a nyní napůl šlechtic-napůl farmář Weston Ravenel, který pomáhá bratrovi Devonovi spravovat zděděné panství a průběžně se stydí za svoji minulost opilce a svůdníka vdaných žen, a ženskou hrdinkou je Pandořina švagrová Phoebe (dcera Sebastiana a Evie ze série Čekanky), která mi v jednom z předchozích dílů Ďábel na jaře připadala zajímavá. Jejím manželem býval Henry, nemocný již od narození a v internátní škole navíc šikanovaný nikým jiným, než právě Westem. Phoebe to s ním již od dětství bolestně prožívala a ani po manželově smrti na historky s jeho trýznitelem nezapomněla. Jenže West se změnil. Anebo ne? Pomůže společný zájem o zemědělství a správu panství, kterého by se Phoebe v zájmu svých synů měla co nejdřív ujmout, jejich sbližování? Jak už napovídá anotace ke knize, nakonec je to Phoebe, kdo musí Westa přesvědčovat, a tyhle díly, kde dívka jen se sklopenýma očima a zardělou tváří nečeká, až ji někdo svede, mám tak nějak raději.

pat4157
02.10.2022 5 z 5

Tak tento díl doposud nejlepší a nejvtipnější. Jděte do toho.

ctuvnoci
26.05.2022 5 z 5

Milá, nápaditá, místy vtipná a oceňuji aktivitu a samostatnost žen v době, kdy se s ní tolik nepočítalo. Velmi dobře čtivá romantika.

tefree
15.02.2022 4 z 5

Pokud máte rádi historické romance, tak s knihami od Lisy zkrátka nemůžete šlápnout vedle. Lisa je mistryně svého řemesla, a i tato kniha se opravdu povedla. Milé čtení.

ariel platto
21.12.2021 5 z 5

Žádná prostě neumí psát jako Lisa...vždy si na její knize spravím chuť po předešlých knihách od jiných autorek.

Fzuzik
26.11.2021 5 z 5

Tento díl naprosto předčil veškerá očekávání! Od čtení jsem se nemohla odtrhnout a jen mě mrzí, že nebyla alespoň o 100 stran delší. :)
Dle mého osobního vkusu je to nejlepší díl z celé série.

jarkaska
18.11.2021 5 z 5

Krásné čtení, knihu jsem četla jedním dechem. Příjemné bylo i připomenutí hrdinek série Čekanky. A teď jen čekat na vrácení poslední knihy o Cassandře.

katkaq
17.11.2021 3 z 5

West je ozdobou téhle série, i když musím přiznat, že mi přijde jeho kouzlo snad nejslabší právě v téhle knize. Autorka umí psát opravdu čtivě a já nad její knihou strávila odpočinkový večer.

haWranka
23.08.2021 3 z 5

Na Westa jsem se moc těšila. Takže možná proto jsem trochu zklamaná… Čekala jsem od něj trochu víc humoru, ale bylo to spíš melodramatické. Nicméně jako odpočinkové čtení určitě neurazí.

DUNIKO
22.08.2021 5 z 5

Krásné čtení❤️Phoebe byla skvělá,West se mi líbil už v předešlých dílech a v tom svém byl dokonalý, chlapci roztomilý,scény u stolu a u potoka neměli chybu a dokonalost sama byla zmínka o Čekankách a jejích dětech.Pani spisovatelka opět nezklamala❤️

elis1ě
13.08.2021 5 z 5

Knihy tohoto žánru mívají často tendence se zaměřovat pouze na hlavní hrdinku a mužského protagonistu tak trochu opomíjet. V příbězích Lisy Kleypas něco takového nehrozí. Děj byl stejně jako v předchozích dílech plynulý a zábavný. Na Westa jsem se velmi těšila a nezklamal mě.

beruzzka
24.07.2021 5 z 5

Ja asi Westa miluji ze vsech nejvic! opet uzasny dej, hlavni hrdinka neni hloupa a naivni, vtipne sceny a romantika

Domkar9116
11.05.2021 5 z 5

Příběh Westa se mi neuvěřitelně líbil. Lisa jako vždy nezklamala a je to za plný počet. Celá série je perfektní! Čte se samo jako vždy. Holky kdybyste měla nějaká tip na autorku, která se aspoň trochu podoba Lise, nebo se jí vyrovná prosím napište domenica.r@seznam.cz díky moc

narisa
29.01.2021 5 z 5

Kniha se mi líbila, ale do Westova dílu jsem čekala něco víc. Tak 4,5*.

Pralinka1910
12.11.2020 4 z 5

Při čtení tohoto již třetího dílu série začínám odhalovat šablonu, podle které jsou všechny psane. Trosku mi vrtá hlavou název knihy, ďábla si představuji jinak než starého pána. Nicméně se jedna o nekomplikovane, mile čtení se zaručeně dobrým koncem, které pohladi po duši v teto složité době.