Skřivan & Řemen

Brynne Weaver

Zhoubná láska série

< 2. díl

Nájemný vrah Lachlan Kane touží po klidném životě ve své kožedělné dílně a chce zapomenout na traumata z minulosti. Když ale zpacká zakázku pro nejvýznamnějšího klienta svého šéfa, uvědomí si, že se z podsvětí nikdy nedostane. Alespoň dokud mu zpěvačka Lark Montagueová nenabídne dohodu: pomůže jí najít vraha a ona mu zajistí svobodu. Má to ale jeden háček. Nejdřív si ji musí vzít. A druhý háček: Ti dva se nesnáší. Indie zpěvačka a skladatelka Lark je jako paprsek slunce, který přemůže každý mrak a pronikne do každé skulinky, kterou se Lachlan Kane snaží skrýt. Lachlan, svérázný starší bratr spřízněné duše její nejlepší kamarádky, ji považuje za privilegovanou princeznu, ale Lark skrývá ve stínu svého jasného světla nejedno tajemství. Protože její rodina je v troskách a štěstí nejlepší kamarádky visí na vlásku, je ochotná složit slib muži, kterého je odhodlaná nenávidět, bez ohledu na to, jak přitažlivý ten zamlklý zabiják může být. Jak Lachlan a Lark společně procházejí temným světem, je čím dál obtížnější rozeznat, co je v jejich manželství falešné a co skutečné. Ale nepronásledují je jen nebezpečí, jež si dobře uvědomují. Číhá na ně taky přízrak, který touží po pomstě.... celý text

Literatura světová Pro ženy
Vydáno: 2025 , Red
Originální název: Leather & Lark, 2024

Komentáře knihy Skřivan & Řemen

lucikristin
včera

První díl Kavka & Řezník mě nesmírně bavil, proto jsem s koupí druhého dílu neváhala. Dozvídáme se pozadí o tehdejších vedlejších postavách – Lark, nejlepší kamarádky Sloane, a Lachlana, bratra Rowana. I když je to už pár měsíců, co jsem Kavku & Řezníka četla, druhý díl na něj často odkazoval, takže nejsme ochuzeni o přítomnost již známých postav.
Chvíli mi trvalo se do knihy začíst. Minimálně v první třetině mi přišlo, že se příběh nikam moc neposouval. Kapitoly se věnují pozadí Lark rodiny a problémům, které se jim staví do cesty. Vše se však změnilo, když se začal projevovat trope "enemies to lovers", který tak miluju!
To, že jsem varování autorky jen letmo prolétla, mě v určitých pasážích dost vykolejilo (ale v dobrém slova smyslu, řekla bych). Postavy jsou tradičně velmi sarkastické, ale jejich chování za zavřenými dveřmi asi nikdo nečekal :D
Do třetího dílu určitě půjdu, ale bude těžké překonat můj pocit z prvního.

Jane2016
15.01.2026

Druhý díl série Zhoubné lásky jsem trpělivě vyhlížela několik měsíců. První díl byl totiž skvělý a nechal ve mně spoustu otazníků ohledně toho, jak se bude tato trilogie vyvíjet. Tentokrát jde o příběh Lark a Lachlana, dvojce, která je tak správně praštěná a zvrácená, jak to máme rádi.

Jakmile se mi kniha dostala do rukou, věděla jsem, že se dlouho na mém nočním stolku neohřeje, a tak se taky stalo. Opět jde o návykový, zvracený a boží příběh plný vražd, milostných scén a traumat. Pokud jste četli první díl a vzpomínáte si na scénu se zmrzlinou nemusíte se obávat toho, že by v druhém dílu chyběla podobná scéna. Tentokrát jde o jedno nabombené smoothiečko

Závěr byl na mě už docela velká divočina, ale proti gustu.

První díl se mi líbil o fous víc, ale ani tohle není špatné čtení. Do série se vůbec nebojte pustit!

absa2611
14.01.2026

Milý romantický příběh (okořeněný několika vraždami)... Začátek byl trochu slabší, ale pak se knížka krásně rozjela, skvěle se provázala s předchozím dílem a já jsem si ji velmi užila.
Tento díl byl jiný, než první. Jemnější, citlivější, citovější... A vůbec to nevadilo, právě naopak.
Líbilo se mi, jak se vztah mezi Lark a Lachlanem vyvíjel.

Doufám, že si budu moci brzy přečíst další díl; přestože je to oddechovka, členové téhle velké rodiny mi opravdu přirostli k srdci.

Luci-27
14.01.2026

Tohle se mi moc nelíbilo…

Začátek byl skvělý ale bohužel to šlo postupně dolů.
Skoro bez děje a chemie žádná.

Larruska
12.01.2026

Znáte ten pocit, kdy něco naprosto předčí vaše očekávání? Přesně to se mi stalo u prvního dílu série Kavka a řezník. O to zvědavější jsem byla, jestli se stejný pocit dostaví i u pokračování — zvlášť když se recenze na druhý díl dost rozcházely.

Upřímně? Začátek pro mě byl nic moc... Trvalo mi poměrně dlouho se začíst, respektive autorce chvíli trvalo, než postavy dostala tam, kam potřebovala. Když se ale příběh konečně rozběhl, dokázal mě chytit… i přesto jsem si po velkou část čtení kladla otázku, jestli se mi vlastně líbí, nebo ne. Zápletka mě totiž moc nenadchla…

Tenhle díl je totiž úplně jiný než ten první. Typický černý humor, sarkasmus, hravost a lehkost, které dělaly jedničku tak výraznou — to tady jednoduše není.

A musím říct, že právě to mi chybělo nejvíc. Trigger warnings tu byly vlastně skoro zbytečné; místo nich dostáváme spíš hezký, lehce melancholický romantický příběh, který sám o sobě není špatný… ale nenaplnil to, co jsem od pokračování po tak silném prvním dílu očekávala.

Janies_library
07.01.2026

Tak jo, Leather & Lark od Brynne Weaver.
Tohle byla jízda bez bezpečnostního pásu – bláznivá, zábavná a zatraceně návyková.

Lachlan? Absolutní top. Charismatický, lehce šílený a jeho dárky… no řekněme, že kreativita mu fakt nechybí Lark mě ale možná bavila ještě víc. Na první pohled nevinná, hodná holka… a pak bum. Realita je úplně jinde. Tuhle ženu fakt nechceš naštvat. Vůbec. Nikdy.

Oba jsou krásně praštění, každý svým způsobem, a dohromady to funguje dokonale. Chemie mezi nimi je výbušná, intenzivní a strašně zábavná na čtení. Přesně ten typ dvojice, u které si říkáš: jo, tihle dva k sobě prostě patří, i kdyby se svět měl rozpadnout.

Příběh má tempo, humor i jiskru a já jsem si to čtení neskutečně užila. A ano – po tomhle jsem hodně zvědavá na Fionna a Rose. Pokud to bude aspoň z poloviny takhle šílené, beru všemi deseti.

Veszka
03.01.2026

(SPOILER) Druhý díl série Zhoubná láska, kde se podíváme na zoubek Lark (kámošce Sloan) a Lachlanovi (bratrovi Rowena). Oba mají uměleckou duší, kterou ventilují ve svých zálibách. On vydělává kůži a ona zpívá. No, ve skutečnosti ona zabíjí šmejdy, co si to zaslouží a používá k tomu hromadu třpytek a on je profesionální vymazávač. Oba spojí dohromady jistá událost, která je donutí se vzít. Nucená svatba, nucená blízkost, traumata, řešení minulosti, prdící pes a ujetej sex. Jakože bonusová kapitola? Pěkná divočina. Příběh je za mě utahaný a zbytečně zdlouhavý, velkou část knihy se tam toho moc neděje. Nicméně je to vtipné, kousavé, urejpané, hafo černého humoru jen té akce je to poskromnu. Tetička Ethel si zaslouží potlesk, za to, že si zachovala svoji oslnivou osobnost i tváří v tvář jisté smrti. Slabší díl, než jednička ale bylo to fajn a ráda si přečtu pokračování.

Upozornění pro slabší povahy: Opět se zde objevují slipy a je to fakt hnus.

Gabi01
30.12.2025

Tak to bylo zase něco. Trochu míň “drastické” jak první díl ale i tak tam bylo všechno dost. Ze začátku mi trvalo se začíst, ale pak už jsem pro změnu, nemohla odtrhnout oči. Ale jako ten konec?! No mazec :D

DreamerX9
28.12.2025

Za mě tahle kniha super, ne teda tolik jako Kavka ale i tak mi sedla, stejně jako tahle autorka a její smysl pro humor, který je tím správným opepřením knihy. Lark byla parádní už jenom tím, jak začala a I tím, jakou byla postavou. Pokud autorka napíše další z téhle série budu určitě pokračovat

snilek.holka
27.12.2025

Bylo to skvěly ! Sice bylo v prvním díle trochu víc humoru a tenhle díl je malinko temnější, ale pořád je to skvělý příběh. O to víc se těším na další díl.

VercaV
18.12.2025

(SPOILER) Do druhého dílu jsem se pustila hned po prvním, dokud jsem si to pamatovala. První díl byl lehce zklamání, ale tento byl skvělý! Tento díl měl všechno, co mi v předchozím chybělo. Od začátku to bylo vtipné, bylo to temné, drsné, mělo to tempo, sexuální scény byly taky super. Prostě pecka, jsem nadšená. Tady to dostálo termínu dark romance.

Lark byla boží, takové neviňátko přitom je to psychopat. Líbila se mi její povaha, její zpívaní. Občas mě trochu štvala, jak byla nedobytná. Lachlan byl trpělivý voprus, co se snažil a nebál se toho. To jak si k ní postupně dělal cestičku, jak se jí omluvil a snažil se jí pomoc. Jakmile si oba uvědomili, co chtějí bylo to super. Nedošlo k žádnému rozchodu, což též oceňuji. Nejvíc jsem se pobavila u prstového sněžítka, to bylo super.

Četlo se to samo, nemohla jsem se od toho odtrhnout. Těším se na další díl, doufám že vyjde brzy.

LuAran
16.12.2025

Do tohoto dílu jsem vstupovala s poměrně vysokými očekáváními, protože předchozí kniha mě mile překvapila – a tady se je autorce podařilo nejen naplnit, ale v mnoha ohledech i překonat. Příběh má jasný směr, pevné tempo a od první kapitoly působí sebejistě. Čtení plynulo téměř samo a měla jsem pocit, že každá scéna má své místo a smysl.

Nejsilnější stránkou knihy zůstává dynamika mezi hlavními hrdiny. Jejich vzájemná chemie je přirozená, intenzivní a nepůsobí vykonstruovaně. Dialogy mají jiskru, emoce jsou uvěřitelné a vztah se vyvíjí pozvolna, bez zbytečných zkratek. Právě díky tomu funguje příběh i v momentech, kdy by mohl snadno sklouznout ke klišé – tady si ale drží nadhled i autenticitu.

Celkově na mě kniha působí vyzráleji než předchozí díl a je znát, že autorka má své postavy i svět pevně v rukou. Tuhle sérii jsem si zamilovala a tenhle díl to jen potvrdil. Jsem naprosto spokojená, jen teď nutně potřebuji co nejdřív další díl.

W123
14.12.2025

(SPOILER) Menší rada, pokud jste už četli Kavku a řezníka a nijak vás to nepohoršovalo, klidně přeskočte varování ohledně obsahu na začátku. Jsou to spoilery a v podstatě vám vyzradí celou knihu.

Já jsem z Kavky a řezníka nadšená nebyla, ale říkala jsem si, že autorce dám ještě šanci. Přečtu si další díl a třeba se mi to tentokrát bude líbit. NOPE. Žádný převrat se nekonal.

Začátek mě sice vtáhl do děje, ale pak to šlo strmě dolů do extrémní nudy. Postavy nesympatické, bezvýrazné a nudné. Chemie nulová. Plot knihy úplná prázdnota. O čem to vlastně bylo?

Lark byla podle mě v předchozí knize napsaná líp než tady. Tady dostáváme jen uchechtanou protivnou ženskou s kytarou a obsesí Keanu z filmu Constantine. A Lachlan, ten nájemný vrah, co má být sexy, za mě teda rozhodně není. Chápu, že to asi někdo má rád, ale při několikátém „moje, seš moje, moje žena, já jsem tvůj“ jsem už jen protáčela očima a říkala si, jestli má cenu se při tom čtení ještě dál trápit. Lachlan mě definitivně ztratil ve chvíli, kdy si sundával slipy. Kdo nosí slipy?

Pak jsem se chvíli pozastavovala nad některými pasážemi. Nevím, jestli to bylo způsobeno překladem, ale „plisovaný okraj“? A ta hračka, kterou Lachlan dostal do ruky, ta měla jako kolik režimů, že to furt jen zvyšoval? A ty ledový hrátky? Samé otazníky.

Autorka píše, že nás tahle kniha má skrze šílenství rozesmát. To se jí asi povedlo, ale ne tak, jak zamýšlela.

Bonusová kapitola je taky jobovka.

Abych byla pozitivní, jediná postava, co byla celkem ok, byla prateta Ethel.

Celkově za mě kniha nic moc a snad se poučím a třetí knihu ani nebudu zkoušet.

Karin_Kim55
10.12.2025

Bohužel oproti jedničce dost zklamání.
Humor se úplně ztratil (vtipné chvilky bych dokázala spočítat na prstech jedné ruky, což je dost slabota oproti jedničce), tempo je taky dost pomalejší. Přišlo mi, že se tady prakticky nic neděje, nebo se tu melou dokonala jedny a ty samý věci (nenávidím tě, ty mě nenávidíš, ...)

A největším zklamáním pro mě byl fakt, že Lark je taky vražedkyně, která si to ale nedokáže přiznat, takže se nazývá "vícevymazávačkou" -___- Těšila jsem se, že se tu bude právě vztah mezi civilem a nájemným vrahem, a když mě autorka hned první kapitole uvedla na pravou míru, tak celková chuť číst byla ta tam... I to zajímavé téma, že je Lark terapeutka bylo zmíněno jen okrajově...

A Lachnanovi jsem tedy jeho nájemnýho zabijáka taky vůbec nevěřila. -_- Nejdřív je pozorný ohledně svého okolí, všechno kontroluje, je paranoidní vůči každýmu a všemu a všímavý, dokáže číst v lidech, ale pak se jako stane tamto...?!

Prateta Ethel byla pomalu jediná, co to drží na hladině. Její střelená energie byla vážně světlo.

Sex nebyl špatný, jen to nebyl můj šálek kávy, ale napsaný byl dobře. Spíše tomu taky pomohl o půl hvězdy navrch. Je mi smutno z toho, že to bylo zatím asi nejlíp napsaný BDSM, a já si to skoro vůbec neužila

Celkové hodnocení 2,5

Macula
08.12.2025

Anotace vypadala skvěle a přiznám se, že po přečtení Kavky a řezníka jsem druhý díl netrpělivě vyhlížela. Nečekejte ale podobu s Kavkou a Řezníkem. Oba v knize potkáme, nicméně druhý příběh je koncipovaný trochu jinak.

Místo morbidních vražd, které v prvním díle tvořily hlavní dějovou linku se druhý díl zaměřuje na mírně melancholický příběh Lark, která je v hloubi duše hodná a hodně hodně zlomená. Ale nebojte… taky tak trochu vraždí ty, kteří si to v jejich očích zaslouží.

Druhý hlavní hrdina, se kterým se seznámíme je Lachtan. Lachtan je ideální hlavní hrdina. Samý sval, trochu neoprenu, bez brýlí toho moc nevidí a jako bonus má štěněčí pohled.

Rozjezd je pomalejší, kromě “vraždící linky” tu máme skvělou hate to love linku a příběh o tom, jak si k sobě hlavní hrdinové, kteří jsou každý z jiného těsta pomalu hledají cestu. Celému tomu dodá ten správný šmrnc tetička Lark.

A aby tomu nechyběl vtip prvního dílu, Lark se vyžívá ve třpytkách a Lachtan na doporučení Lark poslouchá zajímavou literaturu.

Co mě odrovnalo byla bonusová kapitola. Bylo to něco jako bum, zvrácenostmi vítejte zpátky u Kavky & Řemene.

Druhý díl byl jiný a mně se moc líbil. Nejen, že se u čtení zasmějete, ale budete se i trochu dojímat 5/5

Za knihu v rámci spolupráce moc děkuji @kniznizavislaci @knohydobrovsky

Dandulka
05.12.2025

I tento díl byl plný morbidity a smrti, ale i lásky, touhy a oddanosti. Zvláštní, přesto velmi čtivé.

Sarka25
04.12.2025

Oproti prvnímu dílu byl tento o dost horší. Chybělo mě víc chtice a romantiky. Rowan a Solane byli lepší, vtipnejsi a napínavéjsi. Tohle byl takový slabý odvar. Ale i tak si ráda přečtu 3 díl

Sephyrka
02.12.2025

Oproti předchozímu dílu tam vidím značný rozdíl. Je to o hledání cesty sama sobě, umět se odpoutat od minulosti a najít radost z přítomnosti a toho co život nabízí.
Líbila se mi proměna i ten vztach Lachlana a Lark, cestu kterou šli a našli. Těším se na 3 díl

ediiina
01.12.2025

Čekala jsem podobný styl jako byla Kavka a Řezník, ale bylo to lepší. Jasně až na pár uklouznutí s epoxidem a nebo pizzou.
Vlastně to byl poměrně silný romantický a oduševnělý příběh dvou lidí.
Bylo to lepší než jednička a hltala jsem každou stránku.
Fakt jsem jim fandila ať jim to dobře dopadně.

Pitbullka
30.11.2025

Bylo to fajn, ale první díl byl lepší. Tady se mi líbila tetička. Ústřední dvojici jsem to moc nevěřila.

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi

Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK:

Chci vypnout reklamy

Brynne Weaver také napsal(a)

2025  80%Kavka & Řezník
2025  80%Skřivan & Řemen
2025  0%Scytche & Sparrow
2025  %Tourist Season