Skřítek Rozekvítek - Rok v přírodě

Skřítek Rozekvítek - Rok v přírodě https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/243106/bmid_skritek-rozekvitek-rok-v-prirode-243106.jpg 5 21 9

Skřítek Rozekvítek bydlí v mechovém domečku na kraji lesa. Se všemi zvířátky i rostlinkami je dobrý kamarád, a když něčemu nerozumí, tak se zeptá – i za vás, děti! Zkuste s ním celý rok procházet přírodou měsíc po měsíci a sledovat, jak se vše proměňuje v lese, na louce, u rybníka, u potoka i na statku a na zahradě. Skřítek vám bude při poznávání přírody tím nejlepším průvodcem, díky němu se dozvíte mnoho nového, naučíte se dívat kolem sebe a objevíte věci, které ani mnozí dospělí neznají!... celý text

Přidat komentář

Bonda
13.11.2023 5 z 5

Čteme s holčičkou tím způsobem, že si každý měsíc vyhradíme na čtení jeden večer a přečteme v knize kapitolu věnovanou danému měsíci. Text je nabitý zajímavostmi z biologie a na obrázky se dobře dívá. Dá se využít i při tvorbě kvízů nebo třeba projektů na 1. stupni. V pravdivost informací po pár kontrolních ověřeních věřím, tak
snad se nepletu.

Runkyna
21.02.2023 5 z 5

Oblíbená knížka mých dětí. Velmi krásné obrázky. Promyšlený text. Kdybych chtěla být hnidopich, vypíchnu, že v každé třetí větě číst celé označení postavičky "skřítek Rozekvítek" je trochu otrava a šidím to. Všimla jsem si také ježka se zálibou v jablkách a zmatenou veverku, která neví kde má oříšky. Skoro se stydím, že to tu píšu, protože knížka je od první do poslední stránky skvostná.


Hipi
15.05.2022 5 z 5

Nádherná kniha pro děti se zajímavým tématem a krásnými akvarely. Mít ji tak v dětství, byla bych šťastná jako blecha. :)

annes
16.04.2019 5 z 5

Krásně ilustrované vyprávění o tom, co se děje každý měsíc v přírodě. Až budu mít děti určitě jim to pořídím a budu číst a učit o zvířátkách i kytičkách!

endyelis
06.03.2019 5 z 5

Naprosto úžasná knížka!

havranice
20.01.2019 5 z 5

Dcera (4 roky 9 měsíců) si přála k Vánocům knížku o zvířátkách. Vybrala jsem tuto a jsem moc ráda, že jsem na ni narazila. Je to opravdu krásná kniha, velmi povedená. Na každé straně krásné, vkusné a zároveň realistické ilustrace přírody. Kniha na příběhu skřítka Rozekvítka popisuje co se celý rok měsíc po měsíci v přírodě děje, jak se příroda mění, co to znamená pro zvířátka a rostlinky. Je rozdělena na 12 kapitol - 1 kapitola pro každý měsíc. Příběh v knize není nijak silný (ale zároveň dobře plní účel nenásilného seznamování s fakty a není nijak protivný) , prostě skřítek potkává zvířátka, kytičky...je to primárně výuková kniha o přírodě, ale právě takovou knihu jsem chtěla. Trochu jsem se bála, jestli složitost textu bude pro čtyřletou dceru únosná, jestli to nebude moc, ale zdá se to ok. Viděla bych knihu jako nejvhodnější pro věk od 4,5 do cca 8 let, ale i naše 11letá dcera se tam dozví něco nového. Výběr informací, jejich míra a forma je podle mě mimořádně dobře zvolená. Dceru kniha baví a opakovaně si o ni sama říká. V knize jsou realistické obrázky květin, mnoha ptáků, motýlů atd., jen mě mrzí, že u toho nejsou popisky, co je co. Někdy to vyplývá z textu, ale někdy ne, takže často musím vzít do ruky atlas ptáků a hledat, co to je, abych zjistila, že ten ptáček na obrázku je třeba brhlík, a abych se vyznala v tom, co je vrána, co krkavec a co havran. To je asi jediné, co bych knize vytkla - všichni přece automaticky nepoznáme na obrázku ptáčky zvonka, králíčka, brhlíka, mlynaříka.....Dnes jsme si zrovna četli březen a naučili se tam některé rozdíly mezi králíkem divokým a zajícem....super. Knihu opravdu doporučuji.

Jelitovna
30.12.2017 5 z 5

Jak ráda se rozplývám chválou a tady opravdu můžu! Nejen, že je "kalendář" krásně ilustrovaný, hezky napsaný, ale autorka si na rozdíl od některých učebnic pro základní školy neplete zlatici se zlatým deštěm, o havranech vám poví, co jste možná netušili, a kromě dění v přírodě nás seznámí také se zvyky a pranostikami. Nevzpomínám si, jak jsme ke knize přišli, jestli jsem ji koupila nebo to byl dárek, ale těší mě, že ji máme a že si ji budeme v delších časových úsecích číst opakovaně.

barcav
02.06.2016 5 z 5

opravdu krásná kniha, krásné obrázky přes celou stránku a spousta informací podaná příběhem

Marhola
29.06.2015 5 z 5

Moc krásná kniha pro děti, plná poučení o přírodě - některé věci jsem nevěděla ani já :) Ilustrace jsou nádherné, krásně propracované a určitě zaujmou. Já čtu se 4letým synem a 6ti letou dcerou a oba jsou nadšení a chtějí číst stále dokola. Je to přesně kniha pro ty co mají rádi přírodu. Za mě plné hodnocení - více takových knih pro děti.

Autorovy další knížky

Hana Primusová
česká, 1961
2015  99%Skřítek Rozekvítek - Rok v přírodě
2004  55%Murphyho zákony pro ženy ke 40
2009  89%Pejsek a kočička na výletě
2003  66%Jak chovat puberťáka
2013  91%Krakonošovy pohádky

Kniha Skřítek Rozekvítek - Rok v přírodě je v

Právě čtených2x
Přečtených22x
Doporučených4x
Knihotéce9x
Chystám se číst12x
Chci si koupit12x
dalších seznamech2x