Zrazená

Zrazená https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/211713/zrazena-211713.jpg 4 1377 88

Škola noci série

< 2. díl >

Zoey Redbirdová si pomalu zvyká na upíří Škole noci a svědomitě se připravuje na roli předsedkyně elitní studentské organizace Dcery temnoty. Konečně má pocit, že někam patří, a dokonce má i chlapce. Možná i dva... Městem Tulsa však náhle otřese zmizení středoškolského fotbalisty, a když se jeho mrtvola najde poblíž areálu upíří školy, instinkt Zoey napovídá, že je to teprve začátek něčeho skutečně zlověstného. Jako obvykle se nemýlí. Brzy přibude další hrůzná vražda, podezření padá na upíry a možná není tak docela neopodstatněné... Zoey proniká stále hloub do spletí intrik, ale zjišťuje, že je toho na ni příliš. To ale ještě netuší, že se její nejbližší zanedlouho ocitnou ve smrtelném nebezpečí a někoho z nich prostě zachránit nedokáže.... celý text

Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Betrayed , 2007


více info...

Přidat komentář

Artep071
05.03.2024 4 z 5

Pokračuje to ve stejném duchu, ale je to příjemné. :)

NikoLen
09.08.2023 1 z 5

Tuhle knihu bohužel ani nedočtu, vůbec mi nesedí jak je napsaná - jazyk nebo formulace vět, závorky skoro u každé třetí věty - přijde mi to jako deník 14tiletý holky, kdybych ji četla tak cca před 15ti lety kdy mi bylo náct tak asi OK... ale na tohle už jsem asi stará :-D


KatnissLavender
17.06.2023 4 z 5

První díl této série pro mne byl milým překvapením, měla jsem spíš negativní očekávání (přeci jen už dlouho nejsem cílovou skupinou pro tuto sérii) a proto nebylo zase tak těžké mě mile překvapit. Do druhého dílu už jsem ale šla s očekáváním poměrně velkým a rozhodně jsem nebyla zklamaná. Troufám si tvrdit, že kdybych byla náctiletá, byla bych nadšená. Jdu se rovnou pustit do třetího dílu! ;)

Majuš333
13.05.2023 4 z 5

'Temnota není vždy totéž co zlo a stejně tak světlo není vždy poslem dobra.'


Dve veci mi kazili celkový dojem:

1) Opakovanie udalostí z prvej časti!
2) Zoey a jej 'chlapci'! (Chci Heatha. Potřebuju Erika. Fascinuje mě Loren.)


Mňááu-huf!
Málem jsem leknutím vyletěla z kůže. "Nalo! Skoro jsem se počurala!"
Mojí kočce to ale bylo fuk. Skočila mi do náruče, takže jsem kromě zápisníku a kabelky musela někam vměstnat ještě malou (ale hezky vypasenou) zrzavou kouli. Nala celou dobu hudrovala jako naštvaná důchodkyně.

michaela5515
24.04.2023 4 z 5

(SPOILER) Poprvé zjišťujeme, že Neferet je docela mrcha a Afrodita vlastně asi není. Zoey se ocitá mezi třemi muži a čeká nás první tragédie z mnohých. Tenhle díl vlastně nemám moc ráda, kvůli jeho syrovosti. A pokud to chcete vědět, tak od začátku do konce jsem tým Heath :)

rampapa
20.04.2022 5 z 5

Miluju upíry. Školu noci jsem si hnedka zamilovala. Zoey je úžasná a přesně taková jaká je svá.. už se nemůžu dočkat až si přečtu další díl. Knížku velmi doporučuji.

Kaila146
12.02.2022 3 z 5

Kniha byla fajn, jediné, co mi to kazilo, bylo, že Zoey měla bezchybný instinkt, vždycky všechno věděla atd.

Nikidree
17.12.2021 3 z 5

Druhý díl je rozhodně zajímavější, než první. Konečně se tu něco pořádného dělo. Z jedné osoby se začíná stávat ne tak špatná a u druhé je to naopak. Jsem zvědavá, jak se to bude vyvíjet dál. Konec mě pěkně navnadil.
Na druhou stranu hormony hl. hrdinky dostaly víc prostoru a to už mi zrovna nesedlo. Heath na mě velký dojem neudělal už v prvním díle a tady je to ještě horší. Naopak Erik tu příliš nebyl a další obdivovatel (?) i přes to, co udělal, vyzněl tak nějak naprázdno. No nevím, snad další díl něco objasní.
Co mi v knize chybí nejvíc, je lepší uvedení do světa. Ráda bych znala důvod tetování, případně zda má i nějaký význam. Zda dospělí upíři mají běžně tetování i jinde na těle než jen na hlavě, jak lze získat jeho případné rozšíření atp.

knihomolkaMist
14.05.2021 4 z 5

Fajn pokračování. Nechyběla akce ani napětí.
Velmi jsem si postavy i svět oblíbila (teda až na Heatha, kterého z duše nesnáším). Bylo tu pár scén, které mě překvapily a nečekala jsem je.
Těším se na další díl :)

RoseJP
14.04.2021 3 z 5

Kniha se čte rychle, ale jak už bylo zmíněno, opakování věcí z prvního dílu je otravné. Příběh byl napínavý. Jsem zvědavá jak se zápletka vyřeší.

Áža707
24.01.2021 4 z 5

Druhý díl mi přišel napínavější než ten předchozí. Strašně dobře se četl a velmi rychle jsem se začetla do děje.

I přesto, že mě díl bavil, tak se našly dvě věci, které mě naprosto vytáčely. I přesto, že normálně mi milostný trojúhelníky nevadí, tak nerozhodnost Zoey, zda si má vybrat Erika nebo Heatha mě dovádělo k šílenství. Druhá věc nebyla tak strašná, ale to opakování věci, které byly řečeny v prvním díle...

Konečně se projeví, že Neferet není úplně ideální veleknězka a naopak, že Afrodita není taková kráva jako byla v prvním díle.

Samozřejmě nemůžu opomenout, že zvrat a napínavost tu doopravdy nechybí a na konci se vám bude tajit dech. Takže rozhodně mohu doporučit a těším se na další díl.

⭐ 4/5

CiaKawlone
15.10.2020 5 z 5

Nezklamalo mě to ani po x čtení. Chápu, že pro každého to není, ale tady se příběh krásně začíná vyostřovat. Ukazují se pravé osobnosti lidí, které jsme doteď považovali za úplně jiné. Samozřejmě pořád v puberťáckém podání.

ydnac
07.09.2020 4 z 5

Dobrá série o upíří ŠKOLE NOCI :-) Hlavní hrdinka Zoey prožívá slasti a strasti dospívání (což určuje i věkovou skupinu čtenářů a z toho pohledu jsem na celou sérii nahlížela, nicméně mně se to líbilo) a k tomu ještě je upír :-) starostí nad hlavu a když se přidá pár nepřátel co vám jdou po krku...je dobré mít takové přátele jako Zoey :-)

Luccinda
24.08.2020 4 z 5

Zrazená víceméně navazuje na události předchozího dílu. Díky tomu má knížka mnohem lepší rozjezd, hlavní zápletka je odhalená velmi brzy a celkově je Zrazená od samého začátku čtivější a plynulejší. Autorky se stále drží velice jednoduchého stylu psaní, ale naštěstí už knížka nepůsobí tak dětským dojmem, jako tomu bylo v případě Označené, takže jsem si čtení od samého začátku vážně užívala.

Trošku mě ale mrzelo, že celý druhý díl se točí v podstatě jen okolo vztahů. Jasně, pohybujeme se v žánru young adult, ale když už milostné problémy hlavní hrdinky zabírají dvě třetiny knihy, tak je něco špatně. A s tím se pojí i druhý problém tohoto dílu, kterým je samotná hlavní hrdinka. V prvním díle mi prostě seděla víc. Tady mi Zoey přišla hrozně ufňukaná, sobecká a panovačná, až mi to její neustálé "ach jo, co mám dělat, když mě chtějí tři kluci najednou a já si mezi nimi nedokážu vybrat" a "můj instinkt mi napovídá, že uvažuju naprosto správně a navíc jsem nejnadanější mládě v celé upíří historii, takže to prostě bude podle mě" lezlo pěkně na nervy... Už se těším na to, až v dalších dílech dostanou více prostoru i ostatní postavy, které zde byly trošku upozaděné.

Nicméně i tak se mi Zrazená líbila o maličko víc než první díl, konec navíc slibuje skvělou zápletku do dalšího dílu, a už se nám tu dokonce začíná projevovat největší padouch celé série, takže věřím, že Vyvolená posune laťku ještě o kousek výš.

vladka16
16.07.2020 5 z 5

Jo,má to spád a hezky to pokračuje,těším se na další díl.

meibi67
19.06.2020 5 z 5

Krásná a napínavá... hltám každé slovo.... určitě bude číst další a další .... :)
Sice tu slečny (paní) píší, že to je pro náctileté, ale i pro ...cítky jako jsem já, je to pěkný únik z reality ...

Ivet1990
03.02.2020 4 z 5

tento díl byl podle mě o něco lepší než předchozí. Hlavní hrdinka se v tomto díle musí postavit novým nástrahám a ne každému se dá věřit.

verunka93
11.11.2019 5 z 5

Zoey a její partu jsem si velmi oblíbila. Knihu jsem četla jedním dechem. U tohoto dílu jsem si u poplakala. Jen mě trochu Zoey zklamala, když se zakoukala do tří kluků najednou.

Brunnetka
27.10.2019 5 z 5

Přečetla jsem jedním dechem a pokračuji na další díl! Skvělá série :)

avalonek
04.07.2019 3 z 5

Její problémy bych chtěla mít..Jak se mi první díl líbil,ta tady to celkem nudilo.Nejvíc se řešilo,jakýho chlapa si vybrat a zajímavého tam moc nebylo,až ke konci..Další díl dám,ale až za nějakou dobu,potřebuju od toho trošku odreagování jinou knihou

Štítky knihy

upíři

Autoři knihy

Kristin Cast
americká, 1986
Phyllis Christine Cast
americká, 1960

Kniha Zrazená je v

Právě čtených11x
Přečtených2 809x
Čtenářské výzvě20x
Doporučených104x
Knihotéce709x
Chystám se číst138x
Chci si koupit41x
dalších seznamech15x