Nevyzpytatelný vévoda

Nevyzpytatelný vévoda https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/46177/bmid_nevyzpytatelny-vevoda-bFf-46177.jpg 4 143 16

Škola dědiček série

< 2. díl >

Vdát se? Nikdy! Louisa Northová má k tomuto rozhodnému postoji hned dva dobré důvody: už poznala, jak bolí zlomené srdce, a navíc se nehodlá vzdát svobody a ambicí. Její odhodlání nenaruší ani naléhání královského otce, aby se už konečně provdala a začala vést řádný rodinný život. Zlomová chvíle nastane teprve, když se do Anglie vrátí Simon Tremaine – muž, který ji před sedmi lety zradil, a ona byla odhodlána nenávidět ho až za hrob. Jak je tedy možné, že se jí v jeho přítomnosti znovu podlamují kolena? Simon, vévoda z Foxmooru, tehdy skutečně slíbil, že se s Louisou ožení – a nakonec svůj slib nedodržel. Jak by mu tedy mohla věřit, že tentokrát myslí svou nabídku vážně? Nestojí za tím pouze touha po postu ministerského předsedy, který mu král odměnou za sňatek se svou nemanželskou dcerou přislíbil? Louisa není věru ve snadné pozici: Simona sice stále miluje, ale zároveň se nechce znovu zklamat. Dokáže ji Simon přesvědčit, že svou druhou nabídku k sňatku předložil z čisté lásky, nikoli veden touhou po osobním prospěchu?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Domino
Originální název:

Only a Duke Will Do , 2006


více info...

Přidat komentář

Ála1968
29.03.2023 2 z 5

Na Louisu a Simona jsem se těšila už od série Zneuznaných princů.Knihu jsem dočetla jen kvůli tomu, abych věděla jejich příběh.Nemám ráda politiku zamichanou do příběhu,a že jí tady bylo.Za mě nejslabší kniha od Sabriny

katkaq
20.04.2021 3 z 5

Tentokrát tu máme téma manipulace a politiky. Využití sňatku pro místo na výsluní je rozhodně něco, co známe z historie. Trošku mi to láme srdce, kolik dívek muselo v takových situacích žít.


rampapa
15.04.2021 5 z 5

Na příběh o Simonovi a Louise se už těším od knihy ,,Princova milenka". Příběh byl moc pěkný a knížku jsem přečetla jedním dechem.Moc se mi líbila. Knížku velmi doporučuji všem co mají rádi romantiku. Už se nemůžu dočkat až si přečtu další díl z téhle série.❤️❤️

Maruš.D
16.05.2020 3 z 5

No tak tady jsem se moc nebavila. Hned od začátku tu na mě bylo moc politiky. Nicméně velké plus autorce, za vcelku přesné historické informace. Oceňuji, že příběhy zakládá na faktech. :-))
Co mě iritovalo, že se manželé kvůli něčemu dlouhodobě nesnáší, ale nevíte co to je a nedozvíte se to ani na konci knihy. (Nicméně se to dozvíte v knize Princova milenka)
...Touha po sobě sice nechybí, ale ani si převážnou většinu knihy vzájemně neodhalují nic že svých životů, aby mezi nimi mohlo vzniknout něco víc. Poté nastanou nějaké zlomy a skončí to happyendem.
Bohužel jsem si Simona moc neoblíbila a vlasně ani Luisa si mne nezískala. Za mne slabší kniha, ale to je výjimka.

jaja1989
02.03.2020 5 z 5

Bozi příběh, kde se řeší politika a vězeňská reforma,je hrůza jak to ve vězení chodilo.

Lucka11
02.04.2017 4 z 5

Páčil sa mi príbeh, postavy, aj riešenie policko-historických udalostí na pozadí deja. Čítala som aj prvý príbeh z tejto série. Zatiaľ ide o skvelú sériu....

PomněnkaPrvní
29.01.2017

Čtení mi přišlo nepříjemné a místy zdlouhavé a nudné. Vadilo mi to intrikaření a ta politika. Simonovy úskoky byly psány tak věrně (bravo paní Jeffries), že se mi znelíbil a těšila jsem se, až bude knížce konec. Takže tak nějak souhlasím s Lenkou 9778.

romany.pro.zeny
27.08.2016

V pozadí příběhu je řešena emancipace žen a nutnost vězeňské reformy. Hlavní hrdina vlastní opičku, kterou si přivezl z Indie :O !

LilianaFalcon
21.07.2016 5 z 5

Zasloužilo si to plný počet. 1. díl jsem nečetla. Ale vůbec to nevadilo. Hromada nerozhodnosti, romantiky a všech těch klišé, které u tohohle žánru prostě potřebuju :-)
Ona je úžasná a ctihodná a on se díky ní napraví... co víc si přát? ;-)

moudivlacek
20.03.2016 4 z 5

Tato série začala hezky a hezky také pokračuje. I když doporučuji nejprve přečíst sérii Zneuznaní princové. Pak lépe pochopíte hrdiny z této knihy.
Jinak Louisa byla na svou dobu velice pokrokovou mladou dámou, kterou se snaží muži -politici a její pravý otec -král odstrčit stranou od politického dění v zemi.
Simon (jeho počínání právě pochopíte ze série Zneuznaní princové) se ale nedá odradit, sice skrývá svou osobní minulost, ale Louise se daří kousek po kousku odhalovat temnotu v jeho srdci. Sice Simon trošku zakolísá, ale nakonec jeho dobré srdce zvítězí a tak může láska k ženě i jeho zemi zvítězit.

havrmoni
04.08.2015 5 z 5

Když jsem ji četla poprvé,tak se mi líbila i přesto, že ač jsem se na ty dva těšila, nijak zvlášť jsem si je neoblíbila. Teď po druhém čtení chápu jejich chování,zvláště Simona. U Louisy by méňe tvrdohlavosti neškodilo. Takže na 5* trvám i teď

lenka9778
03.06.2014 1 z 5

Myšlenka žen bojovnic mě nadchla ale z hlavní mužské postavy se mi s prominutím, nadzvedával kufr. Nejvíc mi vadila konkrétn pasáž v šatně.

miruska1
23.11.2013 5 z 5

Je to docela eroticke ale to boli doposiaľ všetky knihy od tejto autoky,ktore som prečitala. Pribeh je to ale pekny a koniec bol docela dojimavy. Proste : Mne sa to pačilo.

Paithe
12.01.2013 4 z 5

Na Louisu a Simona jsem se těšila. Jelikož mě v Princově milence zaujali, chtěla jsem si přečíst knihu o nich. Louisa mě ze začátku tak trochu lezla na nervy. Samozřejmě se jí nedivím, že se znovu nechtěla zklamat, ale zas tak odmítavá a zatvrzelá nemusela být.Simon se mi vcelku líbil. Bylo vidět, že se z namyšleného mladíka za těch sedm let stal vyspělejší muž. Roztomilá byla jeho opička Rádží. Bylo udivující, jak ji měl vycvičenou.Skora bych na Simonovi neměla, co vytknout, ale ty své plány na politickou kariéru, ani za ty léta nezahodil - to mě zprvu trochu vadilo.Pak se ale všechno začalo vyvíjet. Hlavním aktérem byl královský tatíček a politické reformy a činnosti Louisy, čímž se to vlastně všechno zamotává. Ani se nedivím, že politikům a mocným mužům vadilo, jak se Louisa hrne do sociálních převratů - v té době ženy neměli víceméně žádnou moc. Chudinky. :D
No, vždycky se nějaká ta malá chybička najde. :) Když pomineme nějaké ty "zbytečné" nesrovnalosti, je to jinak vynikající kniha. U téhle spisovatelky snad není možné knihy nechválit, vždycky se u ní najde něco, co upoutá a všechny ostatní chybičky zahladí.:)

Monika Pau
11.06.2012 5 z 5

Také moc dobrá kniha od této autorky:-)

natynka00
30.03.2012

Skvělá,romantická,dramatická jinak bych to asi nepopsala