Skokani v čase

Skokani v čase https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/14647/bmid_skokani-v-case-Q0D-14647.jpg 4 44 4

Sci-fi amerického autora je chmurná vize nedaleké budoucnosti, situovaná do pětadvacátého století na Zemi, která v této době již sotva uživí své obyvatele. Lidé na Zemi se sice ještě uživí, ale stávají se vězni vlastní planety, v níž je všechno pouze na příděl. Život je tak pro většinu lidí jen pouhým přežíváním, z něhož je možné uniknout jen do jiné doby. Země se totiž postupně stala nehostinným místem, které nemá lidem co nabídnout a novou šanci jim nabízí jen přeskok do minulosti, z níž je ještě možné se poučit.... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Ivo Železný
Originální název:

The time hoppers , 1967


více info...

Přidat komentář

annatenta
13.01.2021 3 z 5

Ničím se nevyjímající běžná sci-fi.

ludek.n
06.12.2018 3 z 5

Silverbergovi Skokani v čase jsou taková příjemná, nenáročná, tuctová sci-fi s kriminální zápletkou. Žádné velké překvapení, šťourání se v psychologii postav, či kdovíjak akční a hektický děj tu každopádně nejsou. Čtenář dostane trochu dobrodružného pátrání, trochu humoru, spojeného s časovými paradoxy, a to je tak asi všechno. Autor nezachází nijak do hloubky, když představuje svět v pětadvacátém století, ani se nezabývá samotnou podstatou cestování časem. Používá to vše jen jako kulisu pro jednoduché vyprávění kriminálního sekretáře KrimSeku Josepha Quellena, který se snaží vypořádat s vlastním životem na přelidněné Zemi. Robert Silverberg umí psát rozhodně lépe, ale pokud nečekáte nějaké promyšlené a hluboce strukturované dílo, asi vás tato útlá knížečka neurazí.


astroweb
26.06.2017 3 z 5

Jako nápad dobrý, ale chyběl mi tam tak nějak příběh, nezachránil to ani dosti očekávaný konec. Musím říct, že Proti proudu času od tohoto autora již mám přečteno několikrát a mnohem víc super.

Lusa
30.11.-0001 5 z 5

Krásná kniha, která se dobře čte.

SPOILER

Trochu mě děsilo, když bych si měla představit v takové společnosti vyrůstat, vzduch na příjem, žádná práce, přelidněno a umístění podle tříd.
Není to nic příjemného a ani se nedivím, že hlavní hrdina s tím také nesouhlasil.

Trochu jsem čekala jiný konec, když totiž na začátku říkal malý Joe, že Kloofman je podobný tatínkovi, myslela jsem si, že je to on, když přeskočil a tedy by z toho mohl být super konec, ale vše nakonec skončilo jinak, ale i tak jsem spokojená

Štítky knihy

cestování časem

Autorovy další knížky

Robert Silverberg
americká, 1935
1998  87%Pozitronový muž
1993  79%Příchod noci
1992  82%Proti proudu času
1994  75%Dítě času
1992  82%Muž v labyrintu

Kniha Skokani v čase je v

Přečtených68x
Doporučených2x
Knihotéce51x
Chystám se číst7x
Chci si koupit3x
dalších seznamech2x