Sklepení doktora Hahnemanna - Život zakladatele homeopatie

Sklepení doktora Hahnemanna - Život zakladatele homeopatie https://www.databazeknih.cz/img/books/77_/77492/bmid_sklepeni-doktora-hahnemanna-zivot-z-NnI-77492.jpg 4 11 4

Sasko v roce 1765 Na hradě Albrechtsburgu sní desetiletý Samuel, syn malíře porcelánu Hahnemanna, o tom, že se jednou stane slavným lékařem. A protože několikrát poslouží jako poslíček královské metrese, skutečně se mu podaří získat peníze na docházku do knížecí školy. Z ní potom odjíždí studovat medicínu do Lipska. Samuela odjakživa zajímaly temné stránky lékařství. Od italského alchymisty se dozvídá, že jeden ze spisů slavného lékaře Paracelsa, v němž uvažuje o kořenech všech nemocí a věčném životě, se považuje za ztracený. Písemnost je údajně ukrytá právě v Míšni a tajné společenství, jež nese název Gorgonský řád, podniká všechno pro to, aby se jí zmocnilo. Hahnemann, zklamaný úzkoprsými profesory v Lipsku, hledá cestu ke kruhům mystiků. Ale už jeho první setkání s nimi je fiasko. Je odhalen jako tajný účastník rituálu a prchá přes Vídeň do Sedmihradska, aby tam pracoval jako fysicus. Když posléze onemocní malárií, učiní objev, který mu zachrání život, ale na druhé straně se stává úhlavním nepřítelem Gorgonského řádu, jenž se ho snaží zneškodnit...... celý text

Žánr:
Literatura naučná , Biografie a memoáry

Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Gewölbe des Doktor Hahnemann


více info...

Přidat komentář

mistrikova
14.03.2023 4 z 5

Kniha se mi líbila. Jde o historickou fikci, kdy sledujeme život doktora Hahnemanna od dětství až po dospělost a zároveň se dozvídáme o životě lidí v 18. století. Samozřejmě i tento příběh má v sobě tajemství i napínavé pasáže. Určitě doporučuji všem k přečtení.

knizkulka
21.10.2015 5 z 5

Poutavý historický příběh, čtivě napsáno, zajímavá fakta zasazená do příběhu, doporučuji přečíst minimálně všem, kdose zajímají alespoň částečně o homeopatii.
Každopádně stojí za to přečíst!


tess.de.veles
10.01.2015 3 z 5

Nic moc.....ač to bylo asi ,myšleno dobře....

Alma5
15.02.2013 5 z 5

Líbilo se mi to coby historický román, jak moc odpovídá životopisu nemůžu posoudit. Části týkající se homeopatie mi připadaly občas poněkud současné.

Štítky knihy

životopisy, biografie homeopatie historické romány Samuel Hahnemann, 1755-1843

Autorovy knížky

Guido Dieckmann
německá, 1969
2006  87%Sklepení doktora Hahnemanna - Život zakladatele homeopatie

Kniha Sklepení doktora Hahnemanna - Život zakladatele homeopatie je v

Přečtených17x
Čtenářské výzvě2x
Knihotéce8x
Chystám se číst6x
Chci si koupit1x