Říše bouří

Říše bouří https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/346400/bmid_rise-bouri-4tT-346400.jpg 5 2197 355

Pro Aelin dlouhá cesta k trůnu teprve začala, ale už nyní je jasné, že bude plná zrady, nepřátelství a nevraživosti. Pokud si chce udržet korunu a ochránit své království, musí se spojit s lidmi, kteří až do teď byli nepřáteli a musí bojovat proti zlu, které se chystá pohltit celý svět. Zkáza se na ni řítí ze všech stran a jediná zoufalá možnost, jak přežít, je obětovat to, co miluje nejvíce na světě.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Fantasy , Pro děti a mládež

Vydáno: , CooBoo
Originální název:

Empire of Storms , 2016


více info...

Honey0105
Honey0105
26.02.2024 4 z 5

(SPOILER) Velkým highlitem tohoto dílu byl Lorcan. Opravdu sympatická postava, která trochu oživila celý děj. Navíc jeho cestování s Elide, top.
Aelin mě klasicky vytáčela, to se od prvního dílu nezměnilo. To její neustále tajnůskaření a namyšlenost. Navíc na každé druhé stránce opakování toho, že je Aelin G. No, to by klidně mohlo být trochu proškrtané.
Dost mě ale potěšil konec. Aelin pryč a Lorcan s Gavrielem mají zrušenou přísahu. Těším se na poslední díl. Věž se mi tolik číst nechce, ale snad se tím také prokoušu.

Brisingr
Brisingr
10.02.2024

(SPOILER) Fenrys konečně se dostává na scénu moje oblíbená postava. Už v dědičce ohně u Mlžných skal jsem věděla že to bude super postava a ten jeho smysl pro humor je boží!!!!
Elise a Lorcana ??!!
Nikdo v týhle sérii nejde víc dohromady než tyhle dva. No možná taky Lysanda a Aedion ty taky prostě žeru. Co my v týhle knize vadilo bylo já si Aelin pořád hrála na tajnůstkářku a nikomu nechtěla skoro nic prozradit a pak ke konci koho se mám prostě na random objeví všechny postavy se kterýma se potkala a chce po nich spatřit dluh.
Romantická linka byla asi nejvíc v tomto díle. Spoustu lidí mi říkalo že sice to tam čekali, ale ne tak dopodrobna popsané......
Jsem zastáncem toho názoru že každá dobrá kniha potřebuje něco na princip plážové nebo kajutové scény aby měla smysl.
Jinak tento díl byl super a moc se mi líbil rozhodně si ho někdy znovu přečtu .
Dávám 5*


slepÝVoko
slepÝVoko
01.02.2024 5 z 5

(SPOILER) Lorcan a Elide!!! Já je miluju, od začátku tohoto dílu mi to dávalo pocit jako bych vše prožívala s nimi. Jejich kapitoly mi do sebe zapadaly, výborně se četly, a musím říct, že navzdory tomu jak jsem milovala Manon, tak tuto dvojci jsem si oblíbila stejně a možná ještě více. U nich jsem cítila každý náznak napětí. Budování jejich romantické linky bylo naprosto uvěřitelné a já netrpělivě čekala kdy!! Sakra kdy budou spolu. Nádhené!
Celý díl byl napěchovaný vším, jak akcí, politikou, tak zvraty. Boží jízda! Asi nejlepší díl jaký jsem četla.
I přesto se pár výtek našlo. Aelin už je moc. Moc dokonalá, chytrá, úžasná, nejmocnější a všechno stojí na ní. Doslova celý svět je v jejích rukou. Žádné vysvětlení, žádná vlastně práce nejde vidět a volaila Aelin má vojsko, spojence a všechno dokáže zázrakem sama. Když si vezmu jak dlouho jen trvá přemístění po tom světě, tak jak sakra zvládla se se všemi tak poznat, všude být atd. Není to uvěřitelné, rozhodně ne. A Rowan... tak mocný vílák a on je sprominutím k hovnu, on nemá velké plány, on do politiky na tom světadíle nevidí,.. nebo? Nechápu...
Dobře, zase uhasím ten svůj oheň ohledně dokonalosti Aelin a knihu hodnotím skvěle. Když vzbuzuje kniha tak velké emoce, je to skvost.
A abych nezapomněla ... Manon! má mé srdce od začátku a miluju dál.

adela9782
adela9782
25.01.2024 5 z 5

Páni to byla jízda! Opravdu autorčiny knihy stojí za přečtení :)

Carol1122
Carol1122
03.12.2023 5 z 5

Skvěle se to čte a mnohem hůř se od toho odpoutává! Jedna z nejlepších fantasy sérií se spousty zvraty, dobrodružství, lásky a ty charaktery postav - jsou naprosto jedinečné:) Těším se na další a předposlední díl.

mondulinecka
mondulinecka
30.10.2023 5 z 5

Já se fakt nechci opakovat! Ale tohle byl neskutečný kolotoč plný emocí! Smála jsem se, pak brečela a zas a znovu. Čtu podruhé a když jsem lecos zapoměla, tak tenhle konec jsem si vybavovala až moc dobře a vůbec se mi do nej nechtělo! Kdybych mohla, dam 10*

klarka009
klarka009
04.10.2023 5 z 5

Tady bylo snad ještě více akce než v předchozím dílu. Vše do sebe skvěle zapadalo. Zamilovala jsem se do Elide a Lorcana, ti dva jsou spolu hrozně sladký :-D pořád čekám jestli Elide ještě něčím překvapí nebo ne. Stále nějak nechápu, proč měla pro svého strýce takovou cenu, aby ji držel ve věži..
Na konci cliffhanger jako prase.. pardon, ale nic jiného se k tomu říct nedá :D mám trochu obavy z dílu s Chaolem, protože mi leze většinu této série na nervy. Tak uvidíme zda změní můj názor na něj :)

Tebby
Tebby
07.09.2023 5 z 5

(SPOILER) Četla jsem v tandemu s Věží úsvitu, dle návodu, který někdo vytvořil. Dohromady mají oba díly 1352, ale já tím prolítla ani nevím jak. U tohoto dílu mi vadilo, že to bylo občas moc překombinované... Jakoby autorka dávala indicie po celou sérii, ale pak se jí toho sešlo prostě moc, že musela vymyslet něco dalšího, aby to nějak poslepovala dohromady. Taky mi přišlo nelogické, jaké intriky a trumfy měla Aelin v rukávu. Jako by byla tou nejbystřejší postavou z celé knihy, i přesto, že má po boku xset let starého partnera a o dalších spolubojovnících ani nemluvím. Asi by mi víc vyhovovalo, pokud by to popouštěla postupně a ne vždycky jako velkou pecku a odhalení. Lorcan a Elide mi k sobě nepasovali. Přišlo mi, jako by autorka potřebovala napárovat každého, kdo jí přijde pod ruku. Stejně tak Aedion s Lysandrou k sobě prostě nešli...
I tak ale měla kniha spád a bavilo mě to. 4,8*

eva-lupen
eva-lupen
15.08.2023 5 z 5

Opět napínavá jízda. Pottera jsem nečetla, takže mi to nic nepřipomínalo, ale občas mi to přišlo moc překombinované a trochu moc zaláskované. Ale jinak fajn a hned jdu na další díl.

uzivatel9575
uzivatel9575
22.07.2023 5 z 5

Konečně! Konečně bezostyšně plný počet hvězd v téhle sérii. S nultým dílem zatím nejlepší knihy. Chtělo se mi u toho smát, brečet, masakr! Závěrečná bitva byla naprostý Top! A příběhy všech byly Aaaach No prostě konečně si to sedlo a už jsem rozdýchala i ten trapnopubertální rozchod Celaeny a Chaola :D

MollyCornelia
MollyCornelia
22.07.2023 5 z 5

5*/5*
Bomba, naprosto úžasné!
Ten konec byla emocionální masakr, brečela jsem jako malé dítě, a událo se několik zvratů. Celou knihu provází akce a bitvy (mám pocit, že každých 100 stran se bojovalo), děj mě stále táhl dál.
Zamilovala jsem si Manon, ale všechny postavy mi přirostly k srdci.
SJM nezklamala. Říše bouří se mi ohromně líbila.
Doporučuji všem čtenářům, ale pro milovníky fantasy povinná četba.

Kat9
Kat9
10.07.2023 4 z 5

(SPOILER) Tento díl jsem četla zároveň s Věží úsvitu. Bylo to neskutečně akční, napínavé a těžko se šlo odtrhnout. Navíc zde konečně dostal prostor Dorian s Manon, které miluju. Ovšem konec mě donutil snížit hodnocení. Bohužel. Celá pointa je úplně stejná jako v Harry Potterovi, dokonce se mi zdálo, že tam byla i použita některá stejná slova. Další, co mě mrzelo, byla ta věc s druhy. Mám ráda Sama a mnohem víc by se mi líbilo, kdyby on byl tím druhem a láska mezi Rowanem a Aelin by byla osudová i bez toho. Tuto sérii jsem dosud považovala za tu nejlepší fantasy sérii vůbec, takže mě trochu mrzí, kam se to ubralo. Jen bych si přála, aby se to v posledním díle nějak napravilo. A taky doufám, že Dorian dostane víc prostoru ukázat, co v něm je.

gabca2003
gabca2003
28.06.2023 5 z 5

Bomba!!! Celá kniha byla skvělá a zejména poslední kapitoly byly plné neočekávaných překvapení.

martinkaLLL
martinkaLLL
11.06.2023 5 z 5

Sarah je královna slov. Výborně napsané, já to žeru od začátku do konce. Jdu hned číst další díl. Jsem zvědavá jak to vše dopadne.

Joymg
Joymg
08.06.2023 3 z 5

(SPOILER) Sérii dočítám tak trochu ze setrvačnosti. Sice mě zajímá, jak to dopadne, kvalita knih je však bídná. Tento díl jsem si ještě více všímala krkolomných popisů, které byly hrozně nepřesné, nepřirozené nebo vůbec nedávaly smysl ("Lorcan pohodil sekerou v ruce - poprvé, podruhé-, až se kovově rozezněla v hustém lese"...pohodí si jí v ruce a ona vydá kovový zvuk? Která část? Jak? O co?) Nebo se třeba zbytečně opisovaly jednoduché a nedůležité činnosti, čímž vznikl zmatek a balast. Těch opisných slov mi přišlo opravdu hodně a měla jsem z nich dojem, že autorku pohltila kreativita a snažila se opsat drama až skoro poeticky, ne zrovna kvalitně a hodnotně, takže výsledek působí jako od studenta, který používá velká slova, myslí si, jak z toho všem vstanou chlupy na pažích, a přitom je to úsměvné.

Neméně úsměvně působily lechtivé scény, to jsem se opravdu smála... tisíce předchozích stran se hrálo v náznacích, které samozřejmě mají sílu, a tady to napálila přímo...a ty popisy..."ocel obalená v sametu" je moje nová noční můra. :D

Chybí mi taky vysvětlení některých věcí - Lysandra si zmenší prsa a změní se v netopýra, ale jizvička zůstane? Proč?

SPOILER ZDE: Finální část v zrcadle byla zklamáním. Přišlo mi, že čtu fanfikci Harryho Pottera - jedině ona ví, že musí zemřít, zemřít musí jenom ona, aby byl temný záporák zničen. Pak ještě požádá ducha, aby s ní byl, až na to dojde... napsáno úplně ve stejném duchu a se stejnými obraty.

A pak už bych zmínila jen klasiku - všechny postavy dokonalé, nejchytřejší, mají plán, vše jim vychází. Atd atd.

Pozitivně vnímám, že se vydali do světa. Mnohé fantasy mají super mapu a pak se pohybují jenom na kousku. Tady mě bavilo poznávat krajinu, i když to mohlo být popsáno záživněji. Taky jsem si oblíbila postavu Elide, protože (zatím) nic moc neumí a je velmi lidská. Zajímavé mi přijdou konce světa, jejichž řešení jsou servírována tak nějak "za pět dvanáct", takže se buduje napětí do poslední chvíle. Plány, které byly uvedeny do pohybu dříve v knize, jsou pěknou hrou se čtenářem... i když teda to, jak to nakonec všechno vyšlo do puntíku je takové zbytečně pozitivní. Moc se mi líbil konec s Mave a jejím dlouholetým působením na Aelinin život.

Věž úsvitu snad překonám, protože tohle zakončil ukázkový cliffhanger, Chaola moc nemusím od jeho strany 1. Ale jsem zvědavá na místa a kulturu, kterou to přinese.

Knihom_olka_
Knihom_olka_
03.05.2023 5 z 5

Je tady vůbec potřeba recenze?
Nejradši bych jen napsala: "prostě Massová"

Tohle byla zase neskutečná jízda, moc jsem si celý příběh oblíbila.
Aelin absolutně zbožňuju a její velká překvapení mi vždy přivodí infarkt.
Ale abych pravdu řekla, přestože jsem si zamilovala všechny postavy, ze všech nejvíc jsem si oblíbila Lorcana.
Bohužel jsem jaksi přestala zbožňovat Doriana. Chápu jeho těžký osud a soucítím s ním, přesto se mi nelíbí muž, kterým se stal.
Jinak nevím, co bych vytkla. Přestože byla knížka dlouhá, všechno bylo, jak mělo.
Nemůžu se dočkat posledního dílu.

AnnaNešporová
AnnaNešporová
25.04.2023 5 z 5

Už je to rok, co jsem si dala pauzu, protože jsem si chtěla prodloužit zážitek z této série, nakonec byla delší, než jsem chtěla. Chvíli mi trvalo, než jsem se rozpomněla na předchozí díly, abych si vše pospojovala do souvislostí. Jakmile jsem se začetla, byla to neskutečná jízda.
Moc se mi líbili vedlejší linky, které jsem v předchozích knihách až tak nemusela.
Konec byl jeden velký doják, kdy jsem byla dost naměkko.
Nejradši bych přeskočila Věž úsvitu a šla hned na finále, tak snad mě bude bavit, Chaol se mi trochu znelíbil.

michaela0704
michaela0704
07.03.2023 5 z 5

(SPOILER) Dneska ráno dočteno ..., a i když jsem tento prozatímní konec čekala, dostalo mě to a konec Aelin byl doopravdy tragický. Všechno do posledního puntíku vyřešila, vymyslela a připravila pro ostatní a pak sama ..., je s ní Fenrys, ale ten toho moc nezmůže.

Myslela jsem si, že nejlepší díl bude 4. ale teď to povyšuji na tento 5., dokonalost. A jak má autorka vše vymyšlené do posledního detailu, nic se tam neděje pro nic za nic.

Jen teď moc nevím, jak se mám začíst do 6. dílu, který je vlastně souběžný tomuto a podle všeho bude celý o Chaolovi, když bych chtěla vědět, jak bude příběh pokračovat.

AnDyB
AnDyB
03.03.2023 4 z 5

Aelin je prostě boží ! V tomto díle mě ale lákala víc dějová linka Elide a Lorcana a také Manon. To byli teď mojí favoriti. Knížka, jak už jsme si v této sérii zvykla, měla pro mě prostě pomalejší start a od půlky kniha zase běží jako po másle :)

kindlova42
kindlova42
07.02.2023 5 z 5

(SPOILER)

No co říct, když dočtete knihu a konec Vám vyrazí dech.

Tenhle díl byl skvělý hlavně v tom, že se postavy, které byli na jiných místech konečně sešli a vše zapadlo do sebe.
Moc jsem si oblíbila romantickou linku dvojice dobrosrdečné Elide a nepřípustného Lorcana.
K srdci mi přirostla i Manon a její charakterový posun je čím dál tím lepší.
Musím říct, že skleněný trůn má co se týče příběhu za mě asi lépe propracovaný děj než Dvory, kdy vše najednou dává smysl.
Aelin je badass hrdinka s velkým srdcem, a její tajné pletichaření dodává příběhu spád.
Nejraději bych přeskočila 6.díl a šla rovnou na 7., protože chci vědět hned teď co bude s Aelin a jejím dvorem dále. Ale hold se musím nejdříve prokousat vedlejším příběhem Chaola (který ztratil mé sympatie ve 4.díle), třeba chlapec ještě překvapí :D