Dědička ohně

Dědička ohně https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/281807/bmid_dedicka-ohne-wNH-281807.jpg 5 3017 462

Královna, nebo zrádce? Jen ona sama rozhodne. Celaena Sardothien přežila smrtící soutěž a zlomené srdce, ale za jakou cenu. Nyní se musí vydat na cestu do nové země, aby se poprala s temnou pravdou... pravdou o jejím dědictví, které jí může navždy změnit život a budoucnost. Mezitím se shromažďují temné síly s cílem zotročit si celý svět. Celaena tak musí najít sílu bojovat nejen proti vlastním vnitřním démonům, ale i proti zlu, které chce král Adarlanu osvobodit a využít pro své plány. Je dědičkou ohně a popela a neskloní se před nikým.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Fantasy , Pro děti a mládež

Vydáno: , CooBoo
Originální název:

Heir of Fire , 2014


více info...

marie2577
marie2577
06.03.2024 5 z 5

Skvele čím dál lepsi

akinomV
akinomV
14.02.2024 5 z 5

Musím říct, že po dvojce jsem si sérií nebyla úplně jistá. Sice se mi líbila, ale občas jsem se musela trochu nutit do čtení. Teď jsem, podle pokynů autorky, přečetla knihu novel Krvavé ostří a úplně jsem otočila, protože mě to neskutečně bavilo. A tak jsem hned musela pokračovat a tato kniha "Dědička ohně" je opět neskutečně čtivá. Spousta zvratů, zajímavých postav a hlavně, ten děj, pořád se něco děje... Jsem nadšená


Marbla2004
Marbla2004
07.02.2024 5 z 5

Po prvních dvou dílech trvalo než jsem se pustila do tohoto dílu. Zpočátku se mi nezamlouvala Manon ani Jestřáb, ale oba jsem si neskutečně oblíbila. Aedion byl skvělý po celou dobu. Konec byl samozřejmě nabušený a jsem zvědavá, kam se to bude dále ubírat.

kirstinrau
kirstinrau
03.02.2024 5 z 5

Instagram : @kirstinrau

Ak som dvojku chválila, túto budem ospevovať. Dej sa odohráva na viacerých miestach ako sa pohľady postáv striedajú a teda nemáte čas sa nudiť. Viac sa mi síce páčila linka Celaeny lebo no veď konečne stretneme férov a polovičné víly. Samozrejme sa mi páči aj príbeh Manon, aj keď u nej sa isté veci dali predvídať ako dopadnú, bola som zvedavá čo bude ďalej. A máme tu draky! Proste Abraxos je také zlatíčko, aj keď hrôzostrašný. Tú dvojicu si zamilujete rovnako ako ja.

Najviac som si však užívala asi Rowena. Tú jeho krutú povahu a správanie, ktoré sa postupne menilo. Proste taký ten bad boy. Jednoducho vruu. Áno, už som zabudla aj na Chaola. Chaol síce  má stále niečo do seba, ale sorry, s týmto férom sa zrovnávať nedá.

Mám pocit, že v tejto časti sa toho deje toľko, že som nenašla pasáž, ktorá by ma nudila. Spoznávame nové postavy, prostredie a niektoré naše už známe postavy nás prekvapia. Ja som vedela, že Dorian sa ešte ukáže, aj keď toto je ešte asi slabý odvar. Koniec vás opäť dostane a už teraz som zvedavá, čo ma čaká v ďalšej časti. Ten koniec bol pre niektorých naozaj krutý.

zamilov.do.knih
zamilov.do.knih
19.01.2024 5 z 5

Panebože. Já. To. Miluju! Tenhle díl byl zatím ze všech nejlepší, ale něco mi říká, že Maasová na mě vytáhne něco ještě lepšího a u dalších dílů nebudu už ani dýchat. Zamilovala jsem se absolutně do všeho. Do magie. Do Aelin. Do Jeřába. Do Aelin a Jeřába. Do příběhu, zápletek a zvratů. Do pocitu, kdy se mi napětím zastavoval dech. Styl psaní byl opět skvělej a ta pomalu se rýsující romatická linka... no ty bláho. Nutně potřebuju další díl. A po něm zase další a pak další.

Honey0105
Honey0105
04.01.2024 3 z 5

Po dvojce jsem se na pokračování opravdu těšila. Ale jak se rozdělila hlavní trojice, tak to trochu ztratilo šťávu. Dlouho mi trvalo sžít se s tím, že je každá kapitola z pohledu někoho jiného. Také nové postavy mě na začátku vůbec nebavily. V knize se stane ale plno překvapivých věcí a je odkryto plno tajemství. Navíc nechybí překvapivý konec. V hlavě asi neustále srovnávám se sérií Dvorů, která mi přišla o dost čtivější. Přesto se na další díly těším, jen to čtení asi proložím teď jinou knihou, abych si dala od autorky trochu pohov. Možná mě pak příběh pohltí víc.

Nikusscha
Nikusscha
02.01.2024 5 z 5

Můžete mi prosím říct jak to ta autorka dělá? Protože, co knížka to BOŽÍ veledílo. Tento díl se mi hooodně líbil . Předčilo to mé očekávání a příběh byl od začátku až do konce našlapaný a nabitý, až jsem si říkala jestli je to prostě možné. Wau wau, ještě teď to rozdýchávám. Až teď si vyčítám, že mi tyhle knížky tak dlouho unikaly

Ještě že mám koupenou celou sérii.
Líbily se mi i nové postavy jako Manon, to se mi dost líbilo a Jestřáb byl super. Doufám že i samotný král Adarlanu bude mít nějaký prostor v dalším díle.

Salvatoreanne
Salvatoreanne
01.01.2024 5 z 5

Opět Banger ... Co k tomu psát pecka

Veju007
Veju007
01.12.2023 4 z 5

Tak mám za sebou třetí Skleněný trůn.

Dvojka končila úplně neskutečně, takže jsem se rychle vrhla na třetí díl, abych věděla, co tu naší Celaenu čeká dál.

Tenhle díl byl skvělý! Protože se na scéně objevují nové postavy jako je Manon nebo Jeřáb. Manon je úžasná badass a její dějovou linku jsem si úplně zamilovala!
Jeřábnověděla jsem, že se má objevit nějaký Rowan, ale nevěděla jsem, v jakém díle. Takže jsem Jeřába nejdřív brala jako otravnou vedlejší postavu, než mě napadlo přeložit si jeho jméno a ejhleJeřáb je ten očekávaný Rowan.

Můj miláček Dorian se mezitím seznámil se Sorschou, na scénu přichází generál Aedion Ashryver (u kterého jsem přesně věděla, jak se to s ním vyklube - tentokrát jsem tě prokoukla SJM) a Chaol se tak nějak pořád potlouká okolo a snaží se být užitečnejmeh, pořád nezájem.

Parádní díl s neskutečně moc novými postavami, konec pak zase úplně aaargh!

Jedeme dál!

Loire
Loire
30.10.2023 4 z 5

Kniha pro mě byla velmi zajímavá. I když se mi dost táhla a u některých pasáží se mi to docela dost těžko četlo, jsem se tím prokousala a poslední stránky jsem úplně hltala napětím co bude.
V této části knížky se mi nejvíce líbila Manon a Abraxos. Tyhle části jsem četla vždy nejraději a dozvídala jsem se, jak to s nimi bude dál. Jsem zvědavá na další průběh co se vyvine a jaké to bude po zbytek knih.
Cealenu jsem si tolik neužívala, některé části byli dobré, že jsem se začetla a hltala to napětí, ale jindy to byla taková stálá nuda, kterou se člověk musel prokousat.
Nechám se tedy překvapit a vrhnu se hned na další díl a uvidíme jaké to bude, zda se tam objeví více akce, tak jako na konci knihy, ta byla hodně zajímavá a autorka udělala hodně zajímavou zápletku, že člověk nemá chuť čekat a vrhne se hned na další díl, aby zjistil jak se s krále Adarlanu naloží.

slepÝVoko
slepÝVoko
10.10.2023 4 z 5

(SPOILER) Třetí díl se mi trochu táhl. Asi to bylo tím jak byla Aelin na cestě a opět měla výcvik, při němž se chovala jako kráva. Nějak mi tento díl chováním nesedla. Jeřáb mi taky trochu vadil, možná to bylo všechno tím jak se to podobalo Dvorům. Ty jsem četla před touto serií a miluju je, ale tohle mi vadilo jak šlo cítit všechny ty podobnosti v chování. Přesto nezavrhuji ještě Jeřába (nevím proč je to přeložené).
Ale co jsem si začala neskutečně užívat byla Manon. Všechny kapitoly s ní mě od začátku bavily. Ona je tak černě napsaná postava, která tam vyloženě sedla. Každopádně cítím jak právě na této postavě budeme pozorovat ten největší posun (aspoň to si myslím - že bude jako Chaime v GOT, ale on taky nakonec utíkal za Cersei zpět).
Uvidíme. Uvidíme co bude i z Chaola, jehož mi bylo trochu líto. Plácá se v tom opravdu nešťastně. A z Doriana mám radost, ale jeho linka mě taky moc neuchvátila. Upřímně mě ani nevzala za srdce smrt Sorchy. Byla v tom příběhu moc krátce, abych k ní získala sympatie. To Nehemiina smrt se mnou otřásla daleko více.
Nakonec bych uvítala více informací o Kaltain, ta tam snad bude ještě figurovat.
Opět jsem už začetlá do dalšího dílu a hltám.

mondulinecka
mondulinecka
01.10.2023 5 z 5

(SPOILER) Aelin potkává Rowana, konečně! Jediný, co mě na tehle sérii opravdu štve je, ze překladatelka se nedrzela originálních jmen, ale z nějakého důvodu je musela přeložit do češtiny. Ať už u Jeřába, nebo u členek třináctky.
Každopádně další pokračování skleněného trůnu je čím dal lepší, z vražedkyně a královy bojovnice se stává Aelin, ohnivé srdce a královna, i když zatím bez Kralovstvi, ale všeho dočasu.
Současně se nám začíná odvíjet další dějová linka z pohledu Manon, dedičky carodejnickeho klanu Černozobych. Mě to neskutecne baví a Abraxos?? Toho absolutně zboznuju! Takže hurá na další

annora_cte
annora_cte
07.09.2023 4 z 5

(SPOILER) Ohnivé srdce, proč pláčeš?
Protože jsem se ztratila," špitla směrem k zemi. A neznám cestu."

Mám veliký problém s tím, že když je knižní série opravdu dlouhá, přestává mě postupně bavit, ať je sebevíc lepší. Bála jsem se, že to samé nastane i tady. (Přestože jsem byla teprve u čtvrté knihy, přeci jen každý díl je dost dlouhý.) Nevím teda, jak to Maasová dělá, ale dobře ví, jak si udržet můj zájem a pozornost.
Ve třetím díle série Skleněný trůn se nám rozvíjí víc dějových linek a objeví se pár nových a důležitých postav včetně Rowana (v českém překladu Jeřába) a Manon Černozobé.
Když se Celaena střetla s Jeřábem Bělotrnem, nebyla to láska na první pohled. Ale postupem času se sbližovali a já si užívala ty jejich sladké momenty.
Ale nejen jejich vztah se vyvíjel. Myslela jsem, že Celaena nemůže být větší drsňáčka, ale je krásně vidět, jak se na začátku knihy drží role Adarlanského zabijáka a na konci nese titul královny Terrasenu.
Manon Černozobá. Čarodějnice, jejíž pohled mě zprvu nebavil, protože jsem byla zvyklá na Celaenu a nějaká Manon mě nezajímala. Ale s každou další kapitolou z jejího pohledu jsem si na tu nelítostnou potvoru zvykala, až jsem si ji oblíbila. A Abraxose samozřejmě taky! Užívala jsem si spojení kruté čarodějnice a wyverna, který má slabost pro luční květiny
Nejvíc mě asi zničil pohled Doriana, pro kterého jsem si na konci mohla vybrečet oči. Jeho nejlepší přítel Chaol Westfall, kterému jsem tolik fandila, mě trochu zklamal. Na to, jak se jeho charakter hezky vyvíjel, mi přišlo, že udělal ohromný krok zpět. Přišel mi jako zbabělec.
Dějově opět něco neskutečného. Nechápu, jak Maasová může tohle všechno vymyslet. Zcela upřímně jí závidím její představivost. Svět, zvraty a hlavně postavy. Autorka je umí tak skvěle vykreslit, že vám zkrátka přirostou k srdci.

knidopel
knidopel
29.07.2023 2 z 5

Třetí díl jsem dočetla před několika měsíci a stále jsem se nedokopala k tomu, abych pokračovala dalším dílem. Příběh Celeany se mi líbil (i když byly některé věci celkem předvídatelné), u čeho jsem se však zasekávala, byl příběh Manon. Ta postava mě zkrátka opravdu nebavila. Celkově jsem měla problémy se pořádně začíst, takže jsem se knihou prokousávala docela dlouho a když už jsem se začetla, přišlo pár nudných kapitol z pohledů (pro mě) né až tak oblíbených postav a byla jsem na tom zase stejně. Diskutovala jsem o sérii s dalšími lidmi a bylo mi poraděno, že mám zkusit přeskakovat kapitoly a dočíst si vždy větší část z pohledu jedné postavy a pak se vrátit k těm neoblíbeným postavám a dočíst zbytek. Asi to zkusím a uvidím, zda to trochu pomůže.

Tarey
Tarey
25.07.2023 4 z 5

Ja nevim Nejdriv jsem se nemihla vubec zacist. Tak v jedne ctvrtine to zase zacalo odsejpat a knizka se cetla vyborne. Ale asi uz by to chtelo pridat neco nepredvidatelnyho. Neco, co Celeana nezvladne tak snadno. Jedine prekvapko byla vlastne Sorcha.

Navic, stejne jako v predchozich dilech, mi vadilo neustale opakovani nekterych skutecnosti, specialne pocitu. To uz ani neni, aby je autorka zduraznila, ale snad aby knihu natahla, jinak to nedokazu pochopit.

Kazdopadne, knizka ctiva, cte se lehce.

PajusenkaB
PajusenkaB
14.07.2023 3 z 5

(SPOILER) První dva díly jsem zhltla ani ne za 14 dnů, u tohoto jsem se však neuvěřitelně zasekla. Štvaly mě různě rozsekané pasáže odjinud, nesnášela jsem pasáže o čarodějnicích - hrozně mě nebavily. Celaena mi v tomto díle přišla hrozně proměnlivá - ach, tady jsem chudinka protože jsem si prožila toto a toto a ejhle, najednou jsem hrdinka, protože jsem královna a bude nejlepší... Občas bych ji fakt proliskala.

Některé události pro mě byly dosti předvídatelné (např. spojení s Jeřábem), občas jsem se musela i vracet, abych pochopila, o co vlastně jde.

Nevím, jsem z tohoto dílu prostě dost zklamaná a ani se mi nechce pokračovat v dalších. Možná je to opravdu tím střídáním příběhů a odjezdem Celaeny pryč od Doriana a Chaola.

eva-lupen
eva-lupen
02.07.2023 5 z 5

Tak teď už to jede a jede, že se nedá pomalu přestat číst. Tedy ze začátku mne nebavily kapitoly s Manon, protože nemám ráda záporné hlavní postavy, ale bylo mi jasné, že to tam není bezdůvodně a pak se to vyvrbilo k lepšímu, takže spokojenost. Hned jsem přešla na další díl, protože to se jinak nedá. :-)

gabca2003
gabca2003
18.06.2023 5 z 5

Ze začátku jsem měla problém začíst se, ale od třetiny knihy mě autorka vtáhla do děje. Poslední kapitoly byly plné překvapivých zvratů. Vrhám se hned na další díl.

Tebby
Tebby
08.06.2023 4 z 5

(SPOILER) Musím říct, že tento díl mě bavil ze všech zatím nejméně. I proto jsem ho rozečetla už před měsícem. Zjistila jsem, že největší záseky mám u Manon. Docela mi tam její příběh překážel, i když chápu, že byl potřeba skrz další díly. Moc jsem taky nepochopila tu Rowanovu proměnu. Navíc mi chyběla mezi těma dvěma jakákoliv chemie. Snad se tedy projeví časem. Hodně lidí psalo, že mají rádi vlky, tady mě ale bohužel jejich vystupování zklamalo. Jsem zvědavá, co přinesou další díly.
PS: Jeřáb co se mění na jestřába? Promiňte mi, ale nejraději bych si vyškrábala oči. Proč ho nenechali prostě jako Rowana? 4*

wolfka44
wolfka44
03.06.2023 5 z 5

Každý díl je lepší a lepší.