Skleněný hotel

Skleněný hotel https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/460677/bmid_skleneny-hotel-K6h-460677.jpg 3 34 11

Vincent pracuje jako barmanka v hotelu Caiette, pětihvězdičkovém úkrytu ze skla a dřeva na ostrově Vancouver, kam se dá dostat jedině na člunu. Ve chvíli, kdy jí majitel hotelu dá spolu se spropitným i svou vizitku, se její život otočí o sto osmdesát stupňů. Nebude to poprvé ani naposledy. A také nebude jediná. Ten den zasáhne do života i jejímu nevlastnímu bratru Paulovi (závislému často na drogách, ale vždycky na hudbě) nebo vysoce postavenému manažeru lodní logistiky Leonovi. O třináct let později na jedné lodi jejich příběhy vyvrcholí. Ale možná je to jen další začátek. Protože časy, místa a děje tvoří síť, v níž se postavy setkávají. Ať jsou živé, nebo mrtvé.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány

Vydáno: , Argo
Originální název:

The Glass Hotel , 2020


více info...

Přidat komentář

tereza0319
18.02.2024 2 z 5

Ze začátku se mi to líbilo, Vincent mi byla sympatická, myslela jsem, že se příběh bude odvíjet jako psychologická sonda do života jedné dívky, ale bohužel, nestalo se tak. Příběhy jednotlivých protagonistů nakonec jen kloužou po povrchu, spousta postav má pouze ilustrační funkci, spíš než by někam posouvaly děj. Působilo to na mě tak, že si román hraje na hlubokomyslný, a přitom skutek utek. Ve chvíli, kdy se začne řešit Ponziho schéma, to už začne být průšvih. Čpí z toho, jak si autorka něco nastudovala, a teď se snaží s tím seznámit čtenáře, a to zcela beze zbytku, aby to pochopili i ti hloupější. Nejlepší je na tom celém obálka, je pěkná a zajímavá, doporučuji ohmatat.

Bakana
12.03.2023 5 z 5

Mně se kniha na rozdíl od ostatních líbila. Trochu temná, možná opravdu kapičku nepřehledná, ale protože mě děj zajímal, tak mi nedělalo problém orientovat se v postavách ani v čase.
Ďábelsky popsané, co s lidskými osudy udělá náhlá a naprostá ztráta financí.


Lost Soul
14.02.2023 3 z 5

Začala jsem číst autorčin nejnovější román Sea of Tranquility a tam se objevují postavy z této knihy. Takže až tato kniha vyjde v češtině, trochu si zopakujte, o čem byl Skleněný hotel :)

sidini
26.12.2022 3 z 5

Příběh dívky jménem Vincent (a také jiných postav) ukazuje čtenáři, jak jsou mnohdy cesty životem klikaté a jak mohou být věci pomíjivé. Chudobu střídá život na výsluní, ale jen do té doby, než si osud zamane a Vincent zavane zase někam jinam.

pohoda58
28.10.2022 1 z 5

Kniha se mi nelíbila, chvílemi jsem nevěděla o čem čtu.

petronella1
28.07.2022 2 z 5

divná slátanina

opic 12
31.05.2022 2 z 5

Nevěřit co se stalo.
Hodně věřit ve skleněný hotel a těšit se.
Všechny atributy a oblíbené momenty ze čtení knížek.Střídání děje a časových rovin.Různé postavy a psýché.Něco málo z magického realismu,na to hodně vkládat naději.Ale ouha,něco stalo se.
Navíc při knížce stanice 11 vyloženě nadšený.Co autorka udělat jinak ?
To netušit.
Jen vědět,že začátek docela sednul na nočník.Hotel.Vincent.Vězení.Něco jako tulák po hvězdách,haha vtip.Pak však přijít hodně pižlání o akciích,investicích a podobné věci.To hodně nemuset.To ne trefa do černého.Pak trocha toho pseudokrimi a na podobné vlně pokračovat.
Náhle opustilo zvědavost.Nic z toho nevrátit jako na začátku.Hodně těžko dočítat.Více dní než obvykle potřebovat na vyvrcholení z posledních stran.
Postavy neprožívat.Jedno co se s nima stát.Plochá plošinovka ve 2D :)
Přitom dost kvalitně autorka napsat,o tom žádná.Ale už hodně,takhle s nějaká kniha netrápit.To mrzelo.Ani tři pěticípí nešlo dát.Dost vážně problém.Vyloženě,jen vyjimečně dávat.Přitom vždy vkus dobrý a vědět co chtít číst (většinou,tak) :)
Ale už asi nikdy se skleněným hotelem nespinkat v náručí ani v objetí.

Stauff
09.05.2022 3 z 5

Nebylo to špatné, ale Stanice 11 byla úplně jiný level. Teď tady na stránce koukám, že je to román pro ženy, tak možná proto mě to až tak neoslovilo:-).

Lettrice
25.04.2022 4 z 5

Stanice 11 mě uchvátila, Skleněný hotel mi přišel o malinko slabší, neměl tak silnou jednu základní dějovou linku, spíš několik vedlejších, které se vzájemně proplétaly, ale Mandelová má v sobě něco, nějaké kouzlo, že vás její psaní drží a nepustí. A překlad Markéty Musilové to to naštěstí umí zachytit.

ondras666
14.04.2022 4 z 5

Vcelku čtivé, děj svižný, postavy dobře propracované. Jen musím přiznat, že mě pak trochu nudila ta část z vězení.

Aktenanka
08.03.2022 5 z 5

Velmi dobře napsané. Přestože se zde prolínaly na přeskáčku dějové linky a to i v čase, tak byl příběh kupodivu přehledný a napínavý a zápletky nepředvídatelné. To hodně oceňuji, když nedokážu odhadnout, proč nebo kdo.