Skladatel bouří

Skladatel bouří https://www.databazeknih.cz/img/books/68_/68257/skladatel-bouri-68257.jpg 3 19 5

Mladý hudebník Matthieu se marně snaží stát členem dvorského orchestru Ludvíka XIV. Místo toho se prostřednictvím svého bratra dostane do tajné pařížské laboratoře Isaaka Newtona, jenž nelituje obětí při hledání nejvyšší pravdy - formule alchymické transmutace. O několik dní později je Matthieův bratr brutálně zavražděn a mladík se ocitá ve víru dramatických střetů a zákeřných intrik, jež ho dovedou až na dvůr krále Slunce. Získá-li totiž francouzský panovník notový záznam, který představuje kód k rozluštění alchymického hieroglyfu, stane se pánem veškerého poznání a vládcem světa. Stopy vedou až na neprobádaný, rajský a tajuplný Madagaskar, kam král vyšle námořní výpravu, v níž je Matthieu jedním z hlavních účastníků. Ne všichni členové posádky však sledují stejný cíl a ostrov sám je zmítán kmenovou válkou, takže hrdina běží vždy jen o krok před smrtí. Dokáže získat mytickou melodii a vrátit se s ní do Paříže? Jak pradávné tajemství změní osud světa? A ochrání přitom Matthieu to, co na ostrově získal nejdražšího?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány

Vydáno: , Leda , Rozmluvy
Originální název:

El compositor de tormentas , 2009


více info...

Přidat komentář

Sabina335
06.04.2020 3 z 5

Takové oddychovka na pár večerů.

Peyka
15.05.2018 2 z 5

V hlavní roli hudba, Versailles a Ludvík XIV. Historický román jak se patří. Velmi zajímavý nápad, ale postupem času začíná knize upadat tempo. Mě nejvíc fascinovalo prostředí Francie a období Ludvíka XIV.


miriama
27.04.2014 5 z 5

Zvláštní a zajímavà kniha. Určitě se k ní budu vracet. Je to historický a zároveň dobrodružný román. Je psán poutavě, ale není to úplně lehké oddychově čtení. Velkou roli zde hraje hudba, její kouzlo a vliv na celý náš život a svět kolem nás. Je zde tajemno, mystika. Hudba sama je jedno velké a krásné tajemství.

kattyV
18.02.2013 2 z 5

Skladatele bouří jsem brala do ruky s nadějí, téma mi připadalo zajímavé. Ale opravdu mne to zklamalo. Zaprvé jsem se knížkou dost obtížně prokousávala. Stačila jsem během ní přečíst tři jiné. Ale hlavně - nemám ráda. když si něco hraje na "velkou" literaturu a právě ten pocit jsem měla. Vcelku banální dobrodružný příběh okořeněný mystikou prvotní hudby. Když dám dvě hvězdičky, je to až moc, ale snad za snahu.

čef
16.07.2012 4 z 5

Příběh je originální. Styl trochu připomíná dětské dobrodružné romány.

Štítky knihy

Afrika Madagaskar 17. století Francie housle

Autorovy knížky

Andrés Pascual
španělská, 1969
2011  67%Skladatel bouří

Kniha Skladatel bouří je v

Přečtených23x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených4x
Knihotéce16x
Chystám se číst9x
Chci si koupit2x