Škatuľka spomienok

Škatuľka spomienok https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/494053/bmid_skatulka-spomienok-Gmn-494053.jpg 5 159 48

Po oslave stých narodenín otvorí Jenny Tannerová šperkovnicu, v ktorej uchováva najcennejšie spomienky svojho života: ružovkastý okrúhly kamienok, drevenú sošku a novinový článok o pietnej slávnosti pri príležitosti 75. výročia tragédie, ktorá navždy poznačila jej život. Jenny pochopí, že nastal čas, aby sa vrátila do prímorského mestečka v Taliansku, kde po vojne nechala kus srdca. Má poslednú možnosť, aby sa vyrovnala s prízrakmi minulosti.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Fortuna Libri (SK)
Originální název:

The Memory Box , 2021


více info...

Přidat komentář

Jirinamac
včera 5 z 5

Knížka obsahuje příběhy dvou žen, které byly pod vlivem manipulátorů. Stará paní Jenny najde zalíbení v ošetřovatelce Candice a požádá jí, aby jí dělala doprovod při cestě do Itálie, kam by se ještě ráda podívala a kde prožila část svého mladého života. Vzájemně se svěřují se svými problémy z minulosti i současného života. Moc pěkné čtení.

PetaZ
24.03.2024 5 z 5

Opet krasny pribeh, jen v pripade postavy Beaua predvidatelny, coz je vlastne nakonec dobre...
Snad autorka jeste nejake knihy napise..


Renike
04.03.2024 5 z 5

Krásný příběh. Knihy autorky ráda čtu. Škoda, že tahle byla už moje poslední nedočtená. Snad si dočkáme i další překlady jejich dalších knih, pokud má.

pydla
18.01.2024 4 z 5

Krásný příběh, i když nebál bych se jej ještě trochu rozvinout z Jenniny linky. Nenechá vás klidnými ať už z jedné nebo druhé strany. Bou mě vytáčel do běla a s Candice bych chvílemi zatřásl. Rozuzlení bylo taky hezké, nečekané. Doporučuji přečíst.

Toňula
07.11.2023 4 z 5

Takový milý romantický příběh odehrávajíci se opět ve dvou časových rovinách, sympatičtí hrdinové, překvapivý závěr, co víc si přát..

Han-nah
05.11.2023 4 z 5

Jak je zvykem u této autorky , knihy s čtivými příběhy a krásnými obálkami. Opět dvě dějové linky a tajemství dřevěné krabičky, která pro stoletou Jenny hodně znamená. Žije v soukromém domově důchodců a život jí zpestřuje přítel Frank a sympatická, mladá ošetřovatelka Candie. S její pomocí se vydává na cestu do Itálie, aby konečně vyřešila minulost. Tato část knihy mi přišla dost zhuštěná.
Líbí se mi, jak autorka vystihne postavy i jejich povahy a tyto lidi si při čtení úplně představuji a snažím se je pochopit. Pořád ale žasnu, jací byli Nico a Beau manipulátoři a ženy, které s nimi žijí ,to nechtějí vidět. Každý si musí prožít to své.

Olous1
05.11.2023 5 z 5

Tato kniha plných právem zaslouží pět hvězdiček. Nádherný příběh, plný emocí. Za mě skvělý čtenářský zážitek. Styl psaní mi vyhovoval. Toto byla druhá kniha od autorky a určitě není poslední. Doporučuji 95%.

lidunka1
03.09.2023 4 z 5

(SPOILER) Knížka se výborně čte. Je to silný příběh, tedy vlastně dva. Jen nemám ráda ty romanťárny, že se Nico objeví přesně v den svatby nebo bratr žije rok přímo se sestrou v domově důchodců. Tohle mi vadí i ve filmech a myslím, že je to příliš pohádkové. Ale hezky jsem si u knížky odpočinula.

Lena78537
15.08.2023 4 z 5

Krásné vyprávění životního příběhu a skvělé propojení přítomna s retrospektivou. Jsou knihy, u kterých se čas doslova zastaví a já pak lituji, ze musím taky někdy alespoň pár hodin spát. Jednu hvězdu ale uberu, a to za ten pro mě příliš přeslazený konec.

zoew
24.07.2023 5 z 5

Asi do 70 stránky jsem se nemohla začíst, ale pak už to frčelo a já se s postavami sžila a fandila jim. Za mě tak 90%

zdehan
20.07.2023 5 z 5

Kniha která se četla sama moc pěkný přiběh.

Danafantom
18.07.2023 5 z 5

Citlivě a inteligentně napsaná kniha se zajímavým příběhem.

Inka8
17.07.2023 5 z 5

(SPOILER) Kniha se mi moc líbila. Byla napínavá, plná vzpomínek hlavní hrdinky, stoleté Jenny, která postupně vypráví svůj příběh příběh svoji ošetřovatelce Candice. Tu si velmi o líbila a nelíbí se jí její přítel, který ji podle všeho využívá a snaží se s ní manipulovat

Pípasek
09.07.2023 5 z 5

Nemá chybu, vše co obnáší život

Knihomura
07.07.2023 4 z 5

Oddechové čtení na léto.

Šánka
23.06.2023 5 z 5

Krabička vzpomínek je další krásný román Kathryn Hughes, který mi dokonale padl do mé nálady, moc jsem si ho užila.
I tentokrát se příběh odvíjí ve dvou časových linkách a přesto, že hlavní hrdinky od sebe dělí velký věkový rozdíl, jejich životní příběhy se navzájem určitým způsobem ovlivní a současně si i pomohou vyrovnat se s minulostí, změnit přítomnost a najít štěstí v budoucnosti.
Máte-li náladu na pěknou romantiku s tajemstvím, kterákoliv z knih této autorky by se vám mohla líbit...

TheMelorry
21.06.2023 5 z 5

Tak to bylo něco. Od autorky jsem zvyklá na skvělé knihy, ale i tak jsem byla opět překvapená.
Skvělé propojení současnosti a minulosti díky stoleté ženě, která toho prožila více než se může zdát a je rozhodnuta o všem vyprávět. Příběh chytí za srdce, obě časové roviny jsou dojemné, silné a emotivní. Velké pozitivum je, že hlavní postava není jen černá nebo bílá, ale kolikrát musí učinit rozhodnutí, které se příčí její povaze, ale není jiná možnost...

Szilvia1
01.06.2023 5 z 5

Krásný příběh,líbila se mi jak minulá tak i současná doba,jenom Candice byla trošku naivní a neviděla jak s ní Beau manipuluje,ale měla naštěstí Jenny,která stála při ni a pomohla jí.Autorka má krásné knížky a doufám,že to bude mít i další,které rozhodne si přečtu.

lucyinka06
31.05.2023 3 z 5

Tř hvězdičky za čtivost a ucházející děj většiny knihy. Jedná se o první knížku, kterou jsem od této autorky četla, a musím říct, že se čte vážně sama. Vtáhla mě do děje a neustále jsem chtěla vědět, co bude dál. Bohužel v poslední části knihy, zhruba od té doby, co hlavní postavy odjely na proklamovanou cestu do Itálie, se z knihy stala naprostá slátanina, které může směle konkurovat červená knihovna pro ženy z novinových stánků. Také mi vadilo, že vyprávění o životě Jenny je takové pomalé a rozvláčné, přičemž najednou se po jejím přestěhování do Itálie hodně nahustí a události jsou popsány jen tak halabala, aby se tam vše vešlo. Přitom jde dle mého názoru o stěžejní část její minulosti.

Balenka
20.05.2023 2 z 5

Cela kniha bola prijemna romanticka oddychovka, ale naivita poslednych 20 strán tomu ubrala celý zážitok z čítania. Bohužiaľ, neodporúčam čítať.