Návrat na Vysočinu

Návrat na Vysočinu https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/427711/bmid_navrat-na-vysocinu-gLb-427711.jpg 4 118 26

Skandální Skotové série

< 3. díl >

Temperamentní Rowena MacLawryová se vrací na Skotskou vysočinu po pozoruhodně úspěšném debutu v londýnské společnosti a dává zcela jasně najevo, že ze svého dětského poblouznění Lachlanem MacTierem už vyrostla. Jemu to vyhovuje, protože stejně neměl nikdy v úmyslu se s ní oženit. Najednou ale nemůže dál ignorovat skutečnost, že z někdejší neohrabané uličnice Winnie vyrostla velmi elegantní – a nadmíru žádoucí – mladá žena… Drsný a pohledný Lachlan se vůbec nepodobá anglickým uhlazeným aristokratům, kteří se o Winnie zajímali v Londýně. Tři měsíce odloučení stačily víc než dost, aby poznala svět o mnoho nádhernější než nezkrotná skotská divočina – a objekt její dětské lásky. Když se teď ale rozhodla najít si o trochu civilizovanějšího budoucího manžela, dokáže Lachlan ocenit její kouzlo? A existuje pro ni aspoň malá možnost ignorovat to, jak zběsile ji přitahuje?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Baronet
Originální název:

Mad, Bad, amd Dangerous in Plaid , 2015


více info...

Přidat komentář

keiko33
10.04.2024 5 z 5

Tak na túto časť som sa najviac tešila a bola zatiaľ najlepšia. Rowena bola celý život zaľúbená do Lachlana, no ten v nej videl, len mladšiu sestru, keďže bola od neho o osem rokov mladšia. No po troch mesiacoch sa Rowenta vráti z Londýna ako žena, čo si aj Lachlan všimne. Zrazu sa karty obrátili a teraz on uháňa ju. Strašne ma bavilo, ako Lachlan dostal pomyselnú facku a tentoraz sa musel o Rowenu snažiť.

miruska1
08.12.2022 5 z 5

Tahle se mi líbila zatím nejvíc......


cukrovka
25.11.2022 4 z 5

Oddechová historická romance. Tímto dílem série jsme se dostali z Londýna na Vysočinu. Začátek byl trochu nudnější, ale v závěru je akce a napětí dost. A samozřejmě i romantiky je zde tak akorát.

Martina852
13.08.2022 4 z 5

(SPOILER) Po přečtení anotace jsem čekala asi trochu více. Velké plus bylo, že se děj knihy vrátil na Vysočinu než aby se odehrával jenom v Londýně. Ale čekala jsem sblížení mezi Rowenou a Lachlanem trochu jinak než neustálé boje a najednou zničeho nic si uvědomují, že se milují. I tak mě překvapil Winiin únos a vcelku to bylo příjemné čtení.

Marci_Vaj
19.06.2022 4 z 5

První dva díly se mi líbily víc, ale i tak to bylo příjemné oddechové, uvidíme co Medvěd :)

Co mě pobavilo, když Horal řekne o Anglánech: " Jsou všichni tak...roztomilí. A rozbitní... " :-D

uminaa
06.09.2021 4 z 5

Tak na túto knihu série som sa veľmi tešila. Rowena mi síce v prvej knihe zo začiatku najskôr prišla naivná a trošku "mladá", ale ku koncu knihy som ju už mala rada a pri druhej knihe som si to len potvrdila.
Čo sa týka Lachlana, tak mi trošku napínal nervy, ale našťastie to vydržali a on si kúpil trochu mojich sympatií, keď pomohol Rowene z poriadnej šlamastiky
Naopak, Ranulf mi v tejto knihe ešte viac dvíhal tlak než v predchádzajúcej knihe :(

alzbeta4340
19.05.2021 4 z 5

Typická historická romance, odpočinkové čtení se sympatickými hrdiny ve stylu má mě rád - nemá mě rád.
Dáma na obálce ale příjemně vůbec nevypadá. Kdybych měla podle obálky vybírat, tak tato kniha určitě nezvítězí.

Ála1968
02.04.2021 3 z 5

Musím říct,že první dva díly byly mnohem hezčí.Jsem trošku zklamaná.

Kotátek
30.01.2021 5 z 5

Jedna z mých oblíbených.

munka
03.01.2021 3 z 5

Trochu sklamanie, ale čakala som viacej. Dej sa naťahoval, ale zachránil ho akčný koniec. Teším sa na Medveďa.

petulkapeta
21.11.2020 4 z 5

Tak a tentokrat jsme se dozvěděli jednu krutou pravdz,že nezaleží jak moc žena toži a obdivuje muže,dokud on neciti to same a ještě lepší když řekne že nema zajem, to pak mužou zešilet :D pokračovaní se mi libilo,ze začatku nic moc,ale pak to bylo o hodně lepší...

Maruš.D
27.08.2020 3 z 5

Kniha si zaslouží 3 a půl hvězd, ale nemohu srovnávat s první a druhou, protože ty mne bavily více. Tady už se známe s celým klanem, plus známe i ty okolo a tak nějak už víme o co běží. Rowenu jsem si nějak moc neoblíbila a to se nezměnilo ani po víc jak polovinu v tomto díle. Od cca 70% už mi byla sympatičtější. Lach by byl v pohodě, ale nemohla jsem moc uvěřit důvodům proč na začátku během dvou dnů změnil názor a to mi vadilo. Jinak jsem si ho také potom oblíbila. Hlavně Skotskou přírodu, jejich tradice a zvyky a také svatbu. Občas trochu klišé, ale proto čtu nenáročnou literaturu :-)
Za mě slabší díl, nicméně jsem se stále bavila. Už se těším na Medvěda a jeho skotskou divošku.

Artep071
07.07.2020 4 z 5

Přečteno jedním dechem...vlastně jsem jí neodložila, fakt jsem se bavila. Lachovo uvědomění , že Rowenu chce bylo vážně vtipně milé ....dyť je to jak přes kopírák jako v každém druhém vztahu kolem nás . Může jí mít a ona se mu nabízí ale ON O NÍ NEMÁ ZÁJEM ...sotva ona ztratí zájem a nevšímá si ho ...zapne se mu kontrolka a už je v zorném úhlu jenom ona ...xi xi ... ono i fakt,že s ní vyrůstal a viděl jí jako malé děvčátko a zamilovanou puberťačku nemohlo chlapa moc rajcovat :) moc moc hezky napsané. Za děvčata jsem ráda,že se Roweně splnil dívčin sen a má toho koho chtěla :)

Zaboracka
01.07.2020 5 z 5

Z prvních tří dílů, my zatím přišel nejpovedenější! Bylo zde více nebezpečí a hlavní mužská postava musela více bojovat o srdce své vyvolené :-)! Těším se na další díl!

Arsi
22.06.2020 4 z 5

Další povedená kniha. Mám ráda Skotsko a baví mě knihy z této krajiny. Roweně jsem držela palce, neměla to jednoduché vyrůstat se třemi bratry v tak drsném kraji. Jdu na další, poslední díl.

izfnp
25.05.2020 4 z 5

V rozpore s mnohými komentármi tu musím povedať, že mňa najviac bavila prvá tretina, kedy si hrdinovia len pozvoľna začínali uvedomovať, že to s nimi nebude také jednoduché. Obzvlášť u mužskej polovice ma extrémne bavila narastajúca žiarlivosť a prudkosť. Domovina MacLawryho klanu je čitateľsky zaujímavá a tak ako predchádzajúcim dielom, ani tomuto nechýba extrémna dávka vtipu. Akčná zápletka na konci mi prišla málinko do počtu, asi aby sa nepovedalo, že sa za celú dobu nič neudialo, a taktiež neverím, že by si hrdinovia nepresadili svoje u vodcu klanu aj bez tých opletačiek. Ale inak je Rowenin príbeh super, veľmi pobavil :)

Knižní střípky
11.04.2020 3 z 5

Není to první kniha ze starého dobrého Skotska, kterou jsem četla a přiznávám bez mučení, mám pro tyto reálie slabost. Konkrétně Suzanne Enoch dokázala onu všem dobře známou skotskou nespoutanost a na druhé straně zase oddanost svému klanu perfektně vystihnout. Prostě jsem se tam na pár hodin přenesla a žila s nimi a bylo mi tam moc hezky.

Celá recenze v záložkách recenzí od Knižní střípky

havrmoni
01.04.2020 4 z 5

Musím dát o jednu * méně. Vím, že si Rowena musela projít stádiem poznání kdo je a co cítí k Lachlanovi, ale na můj vkus se to moc táhlo. Rowena se mi totiž stačila zprotivit ještě víc než v prvním díle, kde na to nedostala tak velký prostor. Druhá půlka, ale stála za to. Těším se na Medvěda.

mikika
26.03.2020 4 z 5

ačkoli první dva díly série se mi líbily víc, tohle je prostě Enoch, to nemůže být úplně blbé. i když: celý život ho miluju, teď ho nesnáším/celý život ji ignoruju, teď jí budu milovat, to mi nějak na celou knihu nestačilo. naštěstí tam autorka na samý závěr zapojila i dramatickou zápletku...

kacenka6144
26.03.2020 4 z 5

Tuhle sérii začínám číst skoro z druhého konce. Pokud je tohle podle některých spíš její slabší část, tak se těším na první díly. Rowena i Lachlan jsou fajn. Toška toho "mám ho ráda, nemám ho ráda" tady samozřejmě nesmí chybět, ale naprosto to splňuje model romantického čtení. A v dnešní době je potřeba i trocha toho oddechu a snění. :-)