Ďábel nosí kilt

Ďábel nosí kilt https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/411928/bmid_dabel-nosi-kilt-cUi-411928.PNG 4 164 36

Skandální Skotové série

1. díl >

Ranulf MacLawry, markýz z Glengasku, vtrhne do vznešené londýnské společnosti jako divoká bouře, přicházející ze skotské Vysočiny. Původně má v úmyslu zachránit svou osmnáctiletou sestru, která podlehla lákadlům v podobě květnatých lichotek a změkčilých budižkničemů oděných v saténu. Ti se jen ohánějí šlechtickými tituly a povrchními radovánkami, zejména však ohrnují nos nad vším, co patří ke Skotsku. Ranulf ovšem zjistí, že satén má své kouzlo, zvlášť když halí křivky lady Charlotte Hanoverové – slečny s jemnou pletí, ostrým jazykem a vyhraněnými názory… Charlotte má až po krk mužů s horkou hlavou od té doby, co její snoubenec zahynul v naprosto zbytečném souboji. Odkdy platí rána pěstí víc než práce mozku? A přesto má pro ni drzý skotský horal, který je stejně nebezpečný v tanečním sále jako na bitevním poli, nepopiratelné kouzlo. Někdy nezbývá než přehodnotit názory…... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Baronet
Originální název:

The Devil Wears Kilts , 2013


více info...

Přidat komentář

keiko33
07.04.2024 4 z 5

Taká oddychová romantika. Nedávno som si pozrela seriál Outlander, takže o situácii na Škotskej Vysočine som mala prehľad. Ranulf bol taký veľký neohrabaný Škót, ktorý sa snažil byť kvôli láske civilizovanejší. Ako sa hovorí, že láska spraví z každého blázna. Na Charlotte sa mi páčilo, že sa ho snažila pochopiť. Koniec bol prirýchly, ale tak snáď v ďalšej časti o nich ešte budeme počuť.

evineckY
10.06.2023 4 z 5

Dala jsem si jednu klasiku.
Divocí Skotové v Londýně, kteří si nenechají nic líbit :-)
Historické, vtipné, romantické... super oddechovka.


Lena79
23.03.2023 5 z 5

Knihu jsem četla až po přečtení dalších dílů. (Nemohla jsem sehnat).
Několikrát jsem se přistihla, že se směju nahlas. Příjemná oddechovka.

miruska1
29.11.2022 5 z 5

Líbilo se mi to, těším sa na další díl....

cukrovka
22.11.2022 5 z 5

Příjemná čtivá romantika. Jednoduchý předvídatelný děj jako dělaný na odreagování. Sympatická hlavní dvojice, ale i vedlejší postavy dávají tušit, že další díly mohou být zajímavé.

beruzzka
05.11.2022 4 z 5

Klasika svého žánru s hezkou zákleptkou.

Martina852
19.06.2022 4 z 5

Měla jsem chuť si přečíst něco, kde budou figurovat svalnatí horalové v kiltech, to mě zavedlo ke spisovatelce Suzanne Enoch a k její sérii nazvané Skandální Skotové. Jak bylo asi už ze začátku jasné Ranulf McLawry uchvátil svoji Charlotte a nezbývá mi nic jiného než se vrhnout na další díl a sledovat dalšího člena McLawryho klanu.

Skvělá kniha s jednoduchým dějem na odreagování. Dávala bych přednost možná trochu větší zápletce, ale i tak to bylo pěkné čtení.

Marci_Vaj
10.06.2022 5 z 5

A mě se to náhodou líbilo :) Je dobře, že Ranulf zůstal horalem a nestal se z něj okrajkovaný "anglán". Nic proti historickým knihám kde se jedná o anglické lordy, tam jsou většinou také popsáni k "sežrání", ale tady mě to fakt bavilo, že se nedal :D

aydam
02.05.2022

Dal jsem 100 stran a odkládám.
Mnoho postav, rozvleklá výprava.

"Být milenkou, jíž stojí v cestě hvězdy a je odsouzena k bolesti a stesku, to připadá slečnám velice romantické."
"Nejspíš je něco... poutavého na tom, když chcete někoho, koho nemůžete - a nemáte - mít."

Knihomolka97
26.11.2021 4 z 5

(SPOILER) Velmi příjemné čtení. Začínám propadat příběhům, ve kterých vystupují skotové/horalové. Ďábla jsem přečetla rychlostí blesku, výborně se četl. Charlotte i Ranulfa jsem si moc oblíbila, užívala jsem si jejich hašteření a sbližování. Nebylo nouze o pár scén a ten konec byl prostě sladký. :) Další díly si teda rozhodně ujít nenechám!
4,5⭐/5⭐

uminaa
06.09.2021 4 z 5

Už od začiatku som vedela o čo pôjde a vôbec mi to nevadilo. Charlotte bola naozaj gurážna a to mi bolo na nej sympatické. Nad Ranulfom som občas pokrútila hlavou, ale inak sa kniha čítala dobre. Páčilo sa mi, že som sa v knihe stretla hneď s celou Ranulfovou rodinou, ktorá má navnadila na ďalšie knihy série :)

Domkar9116
20.08.2021 3 z 5

Prvních pár stránek jsem se nemohla začíst, ale pak už to bylo dobré a četlo se hezky. Příběh ani postavy nebyly špatné, ale mám nasazenou laťku vysoko od Lisy Kleypas a proto mě toto tolik neuchvátilo. Ale tím nechci psát, že je to špatné to vůbec. Spíš takový lepší průměr v tomto žánru.

alzbeta4340
28.03.2021 5 z 5

Dobré romantické čtení. Mám ráda, když v tomto žánru cítím při čtení určitý nadhled a humor a Ďábel mi to splnil vrchovatě. Sympatické byly i vedlejší postavy, určitě bude pěkná celá série.

tatjana1737
24.02.2021 4 z 5

(SPOILER) !!! POZOR, OBSAHUJE SPOILERY !!!

Myslela jsem, že ďábel nosí Pradu, ale tato kniha mě vyvedla z omylu. Nosí kilt a je z Vysočiny. Nebylo to špatné, ale kdo načetl vícero romancích o lordech a namlouvání v minulosti, toho to asi tolik nevytrhne. Při čtení jsem občas srovnávala s Jude Deveraux a její "Sametovou tetralogií", kterou jsem objevila kdysi dávno a mám k ní sentimentální vztah, i když je to vlastně docela limonáda a s historií to zřejmě nemá moc co společného. Škoda, že Skandální Skotové nevznikli dřív, v době, kdy jsem s četbou historických romancí začínala, protože pak bych je jednoznačně zařadila mezi své srdcovky. Takhle mě čtení potěšilo, ale nic nového mi nedalo. Příběh je vystavěn na klasickém schématu rozdílných prostředí, přičemž se hlavní dvojice a priori musí nesnášet, ale přitom je k sobě přitahována, ukazuje se, že jeden i druhý trpí neodůvodněnými předsudky, a láska nakonec vše překoná. On je samozřejmě samec od pohledu a ona je emancipovaná, chytrá a odvážně hubatá. Jiskření mezi hrdiny bylo napsané pěkně, příběh jako takový byl ale poměrně jednoduchý, což mi přišlo škoda. Vlastně jen pár plesů, nějaké ty rvačky a klanová válka v londýnských kulisách. Kdyby Enochová vše víc rozvedla a víc se rozepsala, nebylo by to ke škodě, takto až příliš pospíchala do cíle. Co ale tentokrát oceňuji je že hrdinové hned nesnili o manželství až za hrob a zcela pragmaticky se rozhodli pro milenecký poměr na dobu (ne)určitou. Jiné knihy vždy obsahují zakázaný předmanželský sex, ale protože je čtenáři od začátku jasné, že k uzavření sňatku dojde, tak se nepohorší nad uvolněnými mravy cudné panny a vášnivého šlechtice. Tady sice bylo také jasné, že ti dva se nakonec taky vezmou, ale aspoň do podlehnutí vášni vložili racionální úvahy a reálné zhodnocení své situace. Současně oceňuji, že autorka promyslela i jak by něco takového v tehdejší době mohlo fungovat, aniž by se dáma zkompromitovala (gardedáma v podobě komorné jako doprovod na schůzku). Nicméně při dalších milostných aktech, zejména při tom na plese, jsem si lámala hlavu, co Charlotte udělala s Ranulfovým reprodukčním materiálem, protože tentokrát "francouzský kondom" (kterému se mimochodem v této době říkalo "anglický redingot" a používal se mj. proti "francouzské nemoci") nikdo nepoužil. Ale to je jen projev mé choré mysli a věřím, že jiným čtenářkám to na kouzlu knihy neubere ;-).

munka
26.11.2020 3 z 5

Na rozbeh série celkom dobré. Niečo mi tam však chýbalo. Prečítam si aj ďalšie diely.

Ála1968
15.11.2020 4 z 5

Miluji příběhy z Vysočiny.I když se spíše odehrával v Londýně,na přitažlivosti mu to neubralo.Bylo to skvělé.Těším se na další díly.

petulkapeta
11.11.2020 4 z 5

moje prvni kniha o Skotech..no tentokrat se zatoulat do historie a poznat jeden klan o 4 sourozencich nebyl vubec špatny napad...

Verunka4444
09.10.2020 5 z 5

Ranulf byl bezkonkurenční,škoda,že se příběh nepřenesl na Vysočinu,ale nemůžu mít všechno :) Celá série Skandální Skotové byla fantastická :)

annes
29.08.2020 3 z 5

Jakože když už čtu něco historického, tak většinou kvůli nějaké osobnosti, takže tohle je pro mě trochu nezvyk. Nicméně téma mi docela sedlo. Mám ráda Vysočinu a rozhodně jsem fanoušek romantiky, takže až na určité pasáže, které nebyly moc Austenovské ale spíš Červená knihovna, mě příběh docela rychle chytil a trochu mě mrzelo, že jsem si půjčila jen první díl. Doufám, že dvojka bude více ve Skotsku s pěkným popisem přírody, protože to je vážně něco pro mě a v tomhle díle to bylo jen okrajove nakousnuté :-D

Maruš.D
27.08.2020 4 z 5

Zajímavý příběh. Miluju historické romány a potřebovala jsem vyzkoušet nového autora a S. Enoch mě mile překvapila. Není to špatné (První místo má stále S. Jeffries a L. Kleypas), ale I tak jsem si čtení užila. Ranulf je velký zlý pes, kterého se všichni bojí, až na jednu malou anglickou výjimku. Líbil se mi vtip, charakter a děj postav. Možná bych tento díl trochu zkrátila, ale ostatní knihy už to mají lepší.