Sísa Kyselá a ušmudlaný rytíř

Sísa Kyselá a ušmudlaný rytíř https://www.databazeknih.cz/img/books/97_/97327/sisa-kysela-a-usmudlany-rytir-prvni-cteni-97327.jpg 4 21 5

Bývaly doby, kdy Jeník Placka neměl Sylvu rád. Vždyť byla tak protivná, snaživá, vzorná a ve všem lepší! Ostatně kdo četl knížku Sísa Kyselá, ví o tom své. Volné pokračování se odehrává v době, kdy se ledy nepřátelství už prolomily a Sylva je Jeníkovou kamarádkou. Oba jsou o rok starší, a Sylva se dokonce stává předmětem Jeníkova obdivu. Ovšem do slibně se vyvíjejícího přátelství se začnou plést dva noví spolužáci, jimž vůbec není proti mysli dívčina přízeň. A tak má Jeník zase spoustu starostí a práce. A kdože je ten ušmudlaný rytíř? Možná už tušíte...... celý text

Přidat komentář

GaleW
13.06.2022 4 z 5

Velmi zdařilé pokračování, čteno se stejně starými dětmi jako jsou hlavní hrdinové knížky a možná i proto nás děj bavil, zajímal a chtělo se číst téměř non stop :-)

Atlantis
31.05.2022 5 z 5

Tak tohle bylo velice milé překvapení! Sísa Kyselá a ušmudlaný rytíř je totiž překvapivě dost hluboká sonda do duše malých třeťáčků a prvních lásek. Má mě ráda? Nebo ne? Je vidět, jak se hlavní postava trápí, plní to celý jeho život, každá myšlenka je ovlivněna touhle mimi zamilovaností. Konec byl dost uspěchaný, ale jinak můžu jen doporučit.


JáŠárka
16.08.2021 3 z 5

Hezky a jednoduše psaná dětská knížka s nádhernými ilustracemi.

svatas007
26.10.2015 4 z 5

Pěkná dětská knížka s ilustracemi Adolfa Borna. Naše žákyně třetí třídy knihu přečetla a celkem se jí líbila. Příběh ukazuje "konflikty" které pramení z toho, že se s někým kamarádíte a s tím, s kým se nekamarádíte na vás má spadeno, protože se s ním nekamarádíte. A nakonec se začnete kamarádit s někým úplně jiným, s kým jste v podstatě vůbec kamarádit nechtěli.
Příběh je zasazen do prostředí základní školy, konkrétně do třetí třídy a celkem věrně popisuje situaci v normální třídě, kde se každý snaží prosadit a zároveň utužit své sociální vazby. Společným nepřítelem je samozřejmě učitelka, i když ne vždy. A jak mohou mít dětské lumpárny vliv na vztahy.
Kniha z edice Druhé čtení.

jaja1989
04.05.2015 5 z 5

1.díl je lepší přesto i tato knížka potěší a zabaví.