Hlavou proti zdi

Hlavou proti zdi https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/387141/bmid_hlavou-proti-zdi-we9-387141.jpg 4 7 2

Sirotek X série

< 3. díl >

Sirotek X, produkt specializovaného programu na výrobu zabijáků pro nejutajenější mezinárodní mise, se ocitá v úzkých. Jeho úhlavní nepřítel Van Sciver ho zasáhne na jeho slabém místě: rozhodne se ublížit jeho bývalému učiteli a náhradnímu otci Jackovi. Hnán touhou po pomstě, setkává se Evan s poslední Jackovou žákyní Joey. Společně pak začínají vymýšlet, jak se Van Scivera definitivně zbavit. Zjišťují však, že tento muž je jen prodlouženou rukou a rozkazy k postupné likvidaci Sirotků přicházejí z míst mnohem vyšších. Kromě maximálního nasazení v boji proti nepřátelům v sobě Evan navíc musí dál rozvíjet i svou lidskou stránku, protože se postupně stává pro Joey tím, čím mu kdysi byl Jack.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Thrillery

Vydáno: , Talpress
Originální název:

Hellbent , 2018


více info...

Eidalon
Eidalon
24.11.2019 3 z 5

Další z amerických spisovatelů detektivních a thrillerových příběhů, od kterého je kniha mou první. Musím říci, že je to dobře napsané, děj má spád, své kladné a záporné postavy, mlhavé pozadí nejvyšší moci.

Další speciální program, který vychovává profesionální zabijáky z dětí, které jsou pečlivě vybírány v raném věku a za kterými je minimální minulost a který zcela mimo rozpočty financuje sama vláda USA. Tzv. sirotci slouží jako nástroj destruktivní síly tam, kde nelze postupovat oficiální diplomatickou cestou, ba ani cestou klasických zpravodajských sil a je potřeba jednat. Absolutní moc nad takovou silou ale představuje možnost zneužití pro své vlastní cíle, a to od těch nejvyšších státních úředníků. Utajenost programu mimo všechna klasická zařazení všemu jen nahrává. A když se něco zvrtne, je potřeba vykonavatele a zároveň svědky misí nekompromisně eliminovat . . .

Celý děj knihy se odehrává v neustálé akci, hlavní linií příběhu je vyvolání akce vedoucí k pomstě a tím eliminaci, proti sobě stojí ti nejlepší z nejlepších. Samotný děj není nijak složitý, hlavní postavy vládnout nejlepšími technologiemi, jednotlivé obrazy autor přesně dávkuje a drží tak čtenáři v napětí. To je ale vše, žádnou další hlubší myšlenku či sdělení nelze čekat. Čtete a fandíte svému hrdinovi, obě dvě strany jsou téměř nezničitelné a dobro nakonec zlo porazí, i když kdo ví co z nabízeného je dobro a co zlo.

Kdo má rád takovéto knihy, určitě se nudit nebude, já jsem na knihu narazil náhodou a přečetl ji bez problémů, ale vracet se k ní později již asi třeba nebude. Dávám lepší průměr, lepší tři hvězdy. Ale zaregistroval jsem dalšího autora, který zatím z mého hledáčku unikal.

PetiJelinkova
PetiJelinkova
20.08.2019 3 z 5

Nebylo to zase až tak špatné, příběh se docela odvíjel, ale určitě to není kniha, ke které bych měla potřebu se jednou vracet.


Autorovy další knížky

Gregg Hurwitz
americká, 1973
2004  76%Věž
2016  77%Sirotek X
2018  63%Invaze ženců
2015  85%Šílený
2014  84%Kruh násilí

Kniha Hlavou proti zdi je v

Přečtených10x
Doporučených1x
Knihotéce63x
Chystám se číst5x
Chci si koupit1x
dalších seznamech1x