Zkáza Ďáblova akru

Zkáza Ďáblova akru https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/468556/bmid_zkaza-dablova-akru-vrE-468556.jpg 4 271 64

Poslední, co Jacob Portman viděl, než svět potemněl, byla děsivá a důvěrně známá tvář. Najednou se spolu s Noor ocitá na místě, kde všechno začalo – v domě svého dědečka. Jacob netuší, jak se jim podařilo vyváznout ze smyčky V a jak se dostali na Floridu. Ale jednu věc ví zcela jistě: Caul je zpět. Poté, co tak tak uniknou netvorovi žíznícímu po krvi, se Jacob a Noor znovu setkají se slečnou Peregrinovou a podivnými dětmi v Ďáblově akru. Akr sužují pustošící události – atmosférické fronty ženoucí popel, krev a kosti – hrozivá předzvěst příchodu Caulovy armády. Caul přežil zkázu Knihovny duší, je ještě mocnější než kdykoliv předtím a zdá se, že apokalypsa, kterou přináší, je neodvratná. Zbývá poslední naděje – zavést Noor tam, kde se schází sedm emancipátorů, jejichž příchod předpovědělo proroctví. Pokud se Jacobovi a jeho přátelům podaří najít toto tajné místo, budou stát tváří v tvář nebezpečným nepřátelům a utíkat jako o život těmi nejnebezpečnějšími smyčkami. To vše ve strhujícím příběhu, který je posledním dobrodružstvím oblíbené série Slečny Peregrinové.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Fantasy , Pro děti a mládež

Vydáno: , Jota
Originální název:

The Desolations of Devil's Acre , 2021


více info...

Přidat komentář

martinkaLLL
22.01.2024 4 z 5

Jako vždy dobře zpracované a sladěné s fotkami. Toto mě baví, že si to můžu lépe spojit a představit. Jen tentokrát mě nebavilo, jak je to že utečou a budou jednat na vlastní pěst a to se tam opakuje. A pak najednou jdou stejně všichni.

MatBla
02.01.2024 5 z 5

Takže první 3 díly úžasné. Mapa dní byla docela nudná, Ptačí sněm už byl lepší a Zkáza ďáblova akru byla opět úžasná.
Jedna akce za druhou a konec jak má být.


tereza6785
26.12.2023 4 z 5

Poslední 2 díly jsem vzala hopem během pár dní. Po minulé knize jsem byla celkem zklamaná a po přečtení této mám smíšené pocity.
Možná jsem čekala něco lehce jiného, ale je pravda, že nádech literatury pro mládež s dobrým koncem si to zanechalo.
Určitě v porovnání s předešlým dílem nemůžu říct, že by se v příběhu nic nedělo. Akce bylo spousty, někdy až příliš a zbytečně moc. Je fascinující, jak autor dokázal poměrně krátký časový úsek natáhnout na 520 stran.
Za mě první trilogie nenahraditelná záležitost, která bude navždy srdcovkou, ale bylo hezké se naposledy podívat do světa podivných a hezkým koncem se s ním i rozloučit.
Hodnocení poměrně vysoké ani ne tak za děj, ale za nostalgické rozloučení ve stylu "A žili špatně až na věky...".

Maraiser
03.12.2023 4 z 5

Hotovo, dočteno. Jak hodnotit konec? Máme zde mnoho názorů, že to mělo skončit jinak, že to nakonec bylo slabý. Ale celá série se odvíjela v duchu, že když se má něco pokazit, tak se to pokazí, že když se už blížíme světlu na konci tunelu, tak ten tunel ucpe velký balvan. Takže, to že je ten oonce možná trochu sldší mi vůbc nevadí. Mně se líbí.

puczmeloun
28.11.2023 3 z 5

Až do posledních stránek jsem doufal, že mě něco překvapí, nebo příběhově dostane, ale ne... Teď mi tedy nezbývá, než dělat, že druhá trilogie prostě neexistuje. Ano, ani původní knihy nejsou dokonalé – spousta otázek zůstává nevysvětlena a fungování některých fenoménů neobhájeno, ale mělo to své kouzlo, poetiku, postupně rozšiřovaný svět a hlavně spád i možné ohrožení hlavních postav...

Nová trilogie – a speciálně právě Zkáza Ďáblova akru – je plná akce, pořád se něco děje, ale prostě to nemá šťávu. Ať se stane naprosto cokoli, vždy to někdo (Deus ex machina) nějak zachrání. A je úplně jedno, o jak špatnou situaci jde. Jenže, když se věci prostě dějí a vždy vyřeší, tak skoro jako by nemělo smysl knihu číst. O co se obávat? Čím se nechat překvapit? Věci zůstávají zapomenuty, nevysvětleny, detaily nedovyprávěny. Děj se dál nenechá pohánět silou příběhu, ale prostě tak, aby se hlavním hrdinům nic nestalo a vše vyšlo v předem naplánovaný konec. A to i třeba scénou s jízdou v tanku skrze válečné zákopy během světové války, která dále graduje ad absurdum. Také závěrečná bitva je zase jako přes kopírák, včetně dalších záchran na poslední chvíli... Už je to prostě všechno jedno, žádná pravidla neplatí. I kdyby tam vybuchla atomovka a najednou se objevil Doktor Manhattan z Watchmenů, že je jako podivný a všechny zachrání před radioaktivitou, ani by mě to nepřekvapilo (v dobrém i špatném slova smyslu)... Škoda :(

tomas1794
02.10.2023 3 z 5

K poslednímu dílu jsem se dostal až po roce od přečtení pátého dílu. První trilogie mě nadchla, druhá už trošku ztrácela tempo, které na začátku měla. Těšil jsem se na finální zakončení, které ale nakonec bylo řešeno stylem "deus ex machina", aniž by se hlavní hrdina musel nějak více snažit. Celá série je určtiě nadprůměrná, ale poslední díl jsem dočetl spíš proto, abych měl sérii ukončenou.

lucyvase4
04.09.2023 5 z 5

(SPOILER) Moc hezké zakončení. Nechyběla romantika, odvaha, láska a zvraty. I slza malém ukápla. Nechyběl ani happyend. Některá místa potřebovala více vysvětlit. Takto přišly nelogické, ale i tak se mi kniha moc líbila.

Johny_H.
27.05.2023 5 z 5

Moc hezky se tato kniha četla. Nešetří se zde pořádnou akcí a překvapivými z vraty. Jen některé věci by se zde mohli více vysvětlit.

Karina_
07.05.2023

Film který je udělaný podle prvního dílu byl skvělý a tak jsem se rozhodla pro knižní sérii.
Skvělý nápad, styl psaní, postavy, promyšlenost příběhu a mezilidských vazeb. Ještě k tomu doplněno neskutečnými obrázky, které příběhu dodaly úplně jiný rozměr, jak kdybych byla celou dobu s postavami v knize.
Za mě nedokážu ani určit jaký díl byl lepší či horší, tato série u mě v srdíčku vyhrála nějaké to místečko

vera5841
23.04.2023 4 z 5

Závěrečný díl byl opět super akční. Jsem ráda, že jsem nakonec nezanevřela a propracovala se až k němu. Ačkoli místy se autor trochu točí v kruzích a opakuje - jen nevím zda je to tím, že ztrácí nápady nebo se jen vrací k tomu, co v předchozích knihách fungovalo.
Co mě trochu mrzí je, že se zde zcela vytratilo kouzlo fotek - to co mě v první knize fascinovalo, mě v této spíše rušilo.
Závěr tedy potěšil, avšak snad nyní už budou děti žít své klidné životy :)

Adellll
18.03.2023 5 z 5

Nad přečtením posledního dílu série jsem dlouho váhala, především kvůli podle mého názoru nepříliš vydařené předposlední knize. Neměla jsem od Zkázy Ďáblova akru prakticky žádná očekávání a do čtení jsem se pustila spíš kvůli pocitu, že už to chci mít za sebou. Ale kupodivu se mi kniha nakonec opravdu, ale opravdu líbila. Možná i srovnatelně s původní sérií. I tak jsem však ráda, že autor konečně sérii ukončil, navíc v takhle důstojném duchu. Původní trilogii si možná ještě někdy přečtu, což asi o zbylých knihách říci nemohu, i když zrovna tato byla více než vydařená.

dana_vrana
15.03.2023 5 z 5

A jsme ve finále... Byla to jízda plná napětí, zvratů, dobrých i špatných konců. Tato kniha byla pěkným zakončením celé série. Četla se snad až moc rychle! Už teď vím, že do světa podivných se budu vždycky ráda vracet.

lampernaqui
13.02.2023 3 z 5

Po roce jsem se konečně dostal k poslednímu dílu (tedy... doufejme poslednímu) série. Znovu jsem si musel na prvních padesáti stranách připomenout kdo je kdo, ale naštěstí to šlo snadno. Závěr byl dostačující, žádné velké překvapení se nekoná. Snad je celý příběh podivných dětí ukončen, protože už celá druhá trilogie mi přišla slabší a chyběla tomu ta pěkná atmosféra originálu.

bee88maja
16.01.2023 4 z 5

Velké "grand" finále. Temno se čeří v moři dobra. Nechybí tomu napětí, obrazotvornost, doplněno fotografiemi, které mají navodit příslušnou atmosféru. Příběh Vás pohltí.

Ovšem za mě: Nejspíš jsem čekala trochu více "mrtvol", trochu více smůly, trochu více toho temna, kterého se všichni báli. Ale je to literatura pro děti a mládež, takže jsme se asi v tomto ohledu drželi při zemi, nemám pravdu pane Riggsi?

Možná bych měla přestat číst knihy, kde je toho temna až moc, a pak nebudu od všech knih očekávat více "mrtvol" a zvyknu si i na ty happy endy !!!! :)

Briv
13.01.2023 5 z 5

Tak a jsme na konci... Poslední díl mě opět hodně bavil, bylo znát, že je to vyvrcholení celé série - takže čtení bylo svižné, akční, nechyběly ani boje. Dost dobré to bylo. A podivné.

Kdybych měla hodnotit celou sérii, tak v mých očích je to určitě vydařené dílo a to i když nejsem cílová skupina. Bylo příjemné se seznámit s podivnými, nechat si vysvětlit jejich smyčky, fungování a postupně se s nimi pustit do boje proti zlu. Perfektním kořením byly fotografie, které velmi pomáhaly podnítit lidskou zvědavost. Určitě bych chtěla znát historii těch fotek - třeba bychom objevili nějaké jiné (další) podivné příběhy nebo životy.

roman9276
19.12.2022 3 z 5

(SPOILER) Jak jsem se na to těšil, tak jsem byl celkem zklamán. Mezi 5. a 6. dílem jsem měl dost velkou časovou mezeru, takže mi trvalo nějakou dobu se v ději zorientovat a vzpomenout si na události předchozí knihy, ale tak nějak se celý děj táhl, nic moc se nedělo většinu knihy. Tajemné dávné proroctví mi ke konci přišlo jako úplná fraška a žádnej obrovskej cliffhanger se nekonal. Nevím, jestli autorovi docházel dech nebo sérii jen uměle natahoval, ale za mě určitě nejslabší díl, bohužel.

andrejci
02.12.2022 5 z 5

Řeknu to jednoduše - nastal konec jedné z nejlepších sérií co jsem četla. Po šesti kníhách přišlo skvelé zakončení a já jsem za něho moc ráda.
Děj poslední knížky byl akční. Něco jako třetí díl. Pořád se něco dělo, nikde nebyly prostoje a já si to užívala. Po konci minuého dílu mě to vtáhlo a pustilo až na samotném konci.
Trošku jsem čekala, že bude větší wow se sedmi vyvolenými. To je moje asi jedná malinká výtka. Ale hlavní bitva to napravila. Hlavně to co dokázal Jacob.

Sérii rozhodně budu doporučovat dál. Myslím, že patří k pokladům young adult. Originální děj, posatavy, svět. Autorovi se podařilo vytvořit užasný svět. Jestli se někdy objeví ještě nějaká knížka ze světa podivných rozhodně si ji přečtu.

Hakate
06.11.2022 5 z 5

A jsme na konci tohoto podivného dobrodružství.

Skvělé a důstojné zakončení celé série.
Tento díl považuji rozhodně nejlepší z druhé části a možná i z celé série.
Ihned vtáhne, baví, oproti 4-5 dílu zde nenajdete nudné pasáže, u kterých se trapíte. Naopak, kvalitou jsme se vrátili k napínavosti z 1. části série a ještě o kus nad tuto úroveň. A i když některé pasáže jsou předvídatelné, nikterak neuberou na čtenářském zážitku.
Zběsilá akční jízda od začátku až do konce. Plno zaporaků, plno bojů, plno akce, plno napětí.
A tak jako v každé pohádce i zde dobro nakonec vyhraje.

I přes nudnější 4. a 5. díl mohu tuto sérii s klidným svědomím doporučit všem, kteří mají rádi dobré a originální fantasy.

Ticiana
28.10.2022 5 z 5

Pro mne absolutně famózní zakončení cele série. Přečteno jedním tahem. Hodně akce, coz mne osobně moc baví. Ani chvilku jsem se nenudila. Za mne doporučuji celou sérii.

orangerose
25.10.2022 5 z 5

Pěkně zakončení série slečny Peregrinove, knížka je plná akce, bojů v ďábelskem akru, zlo je konečně poraženo, budou mi chybět celá patra podivných dětí od slečny Peregrinove a Jakoba :)
Jedno vím určitě že k této sérii vrátím jednou :)