Ptačí sněm

Ptačí sněm https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/433359/bmid_ptaci-snem-3Cz-433359.jpg 4 384 90

A jsou zpět! Protože od rozdělané práce se neodchází. A od té podivné už vůbec ne. Když H, spolupracovník Jacobova dědečka Abea Portmana, umíral, pověřil Jacoba úkolem – dopravit nově kontaktovanou členku rodiny podivných Noor Pradeshovou do bezpečí, které jí poskytne tajná agentka V. Svěřil mu i to, že Noor se týká prastaré proroctví o sedmi emancipátorech, kteří zachrání svět podivných před hrozící apokalypsou. Pokud se podaří zachránit Noor Pradeshovou, zachrání tím i svět podivných. O jeho zkázu neusiluje nikdo jiný víc než stvůry. A ačkoliv při zkáze Knihovny duší velká většina z nich zemřela, ti nejhorší z nich přežili. Někteří jako vězňové, kterým se však na začátku nového pokračování příběhu podivných podaří ze žaláře uprchnout. Na útěku osvobodí i netvora, který poháněl Panloopticon… Celou situaci ještě komplikují znesvářené americké klany podivných, mezi nimiž hrozí válka, jíž se všemožně snaží zamezit ymbryny. V amerických smyčkách se skrývá nebezpečí a nejistota na každém kroku. Kam dřív skočit? A aby toho nebylo málo, V je nejtajemnější a nejmocnější z Abeových bývalých společníků, která se skrývá a dělá vše pro to, aby nebyla nalezena. Jacoba čeká tvrdý oříšek. Čas nemilosrdně běží a Jacob i jeho přátelé se snaží rozluštit proroctví a přijít celé věci na kloub. Na záda Jacobovi dýchají nepřátelé a před ním je jedno velké Neznámo… Uspěje i tentokrát?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Fantasy , Pro děti a mládež

Vydáno: , Jota
Originální název:

The Conference of the Birds , 2020


více info...

Přidat komentář

Gaeberys
26.03.2024 2 z 5

Kniha se čte rychle, opět doplněna zajímavými dobovými fotografiemi. Nicméně pokud ji čtete, jako já, po několikaleté odmlce od předchozích dílů, jste absolutně ztracen, "kdo co proč jak" a vysvětlení, pokud se nějaké dostane, je velmi okrajové. (Například vztah stvůra -netvor, kdo z dětí kolem Peregrinové co umí,...). Také nebylo nijak vysvětleno, jak se stalo, že stvůry unikly (přitom se tam naznačilo, že jim musel pomoct někdo z Akru).

2/3 knihy se nic moc neděje, chystá se k něčemu velkému, k čemu v závěru dojde (nejspíš) až v dalším díle - pak nechápu, proč následující kniha a tato nejsou jedna velká.

Celkově mám z knihy mdlý dojem.

Betulefetule
23.01.2024 3 z 5

Knihu jsem přečetla rychle, ale musím říct, že předchozí knihy byly o něco lepší. Přijde mi dost zamotané to s tím proroctvím a tak... Ale věřím, že až se to v další knize vysvětlí, budu moci dát více hvězdiček :)


tereza6785
23.12.2023 3 z 5

Musím říct, že jsem docela zklamaná.
Je sice pravda, že předcházející díly jsem četla před poměrně dlouhou dobou, ale každý mě naplnil touhou číst další. Byly napínavé, čtivé, myšlenka světa podivných skvěle podána... To ale tady úplně až tak neplatí.
Autor si udržel čtivou plynulost textu, ale co se týče děje, první polovinu jsem měla pocit, že se neděje vůbec nic. Vše se odehrálo až k úplnému konci, který byl na můj vkus moc uspěchaný, podivně optimistický a vše běželo jak na drátku.
SPOILER
Chápu důvod změny romantické linky, ale vůbec mi to k sérii nesedí. To stejné platí pro hlavní děj obecně. Možná, kdyby byla série ukončena dříve, bylo by to lepší. Teď už je to takové moc lámané přes koleno. Přišla mi škoda, jak moc na vedlejší kolej autor odstavil hlavní postavy a děe se odehrával hlavně z pohledu a myšlenek Jakoba. Pocit staré podivné party dětí mi asi chyběl až moc.
Jsem zvědavá, jestli mi zlepší náladu poslední díl a s tím i reputaci celé série. Mrzelo by mě odložit jeden z mých nejoblíbenějších knižních světů s myšlenkou nepovedeného konce.

puczmeloun
22.11.2023 3 z 5

Znova se dostáváme do zajímavějších smyček, velmi výrazně je omezeno neustálé omýlání rodinného a milostného života hlavního hrdiny (dokonce dojde ke změně, která není podrobně opakovaně popisována na mnoha stránkách!) a na závěr se to zase pěkně rozjíždí. Jenže. Vychází najevo, že dění v předcházející knížce Mapa dní celé na sílu směřovalo k jedné osobě, která je pro další vývoj událostí klíčová. Pokud to tak ale opravdu mělo být, vážně by byla do takovéto "mise" bez "výcviku" naše známá parta vržena bez informací? A ještě jedno jenže. Když zjistíme, že je nutné zabránit jisté činnosti, která onomu "klíčovému vývoji událostí" předchází, proč je najednou výběr "ingrediencí" tak na sílu přizpůsoben příběhu? A vůbec, odkdy svět podivných funguje na principech "magie" a ne "vědecky zdůvodněné" podivnosti (když pominu doteď nevysvětlené mluvící hlavy)?

Poslouchá se to dobře, to jo, jen na dobře vystavěný svět i příběh Knihovny duší do stále nemá.

Monique66
11.10.2023 4 z 5

Knihu jsem přečetla raz dva, je čtivá, plná dobrodružství, ale přesto mi tady něco nesedí. Ke konci knihy se vše zdá být až moc jednoduché a rozuzlení přichází až moc snadno. Jsem zvědavá na další a zároveň poslední díl!

Johny_H.
28.04.2023 5 z 5

Sice trochu očekávaný konec, ale po dlouhé době šlo o velmi slušný díl. Musím říci, že jsem si tuto knihu překvapivě užil.

dana_vrana
05.03.2023 4 z 5

Napětí a akce od první stránky do poslední... Přesto knížce něco chybí. Nedá se říct, že by mě děj nebavil, ale všechno důležité dostanete naservírované na posledních 100 stranách. A to mi přišlo až moc rychlé, odfláknuté. Zvrat na samém konci ovšem opět svůj účel splní, prostě chcete číst i další díl...

vera5841
08.02.2023 3 z 5

Popravdě z tohoto dílu jsem trochu zklamaná. Po naprosto skvělé Knihovně duší jsem zde měla většinu času pocit, že se nic neděje a když už to začalo být napínavé, tak přišel konec. Ach jo, doufám že Zkáza ďáblova akru bude mít víc šťávy.
Bohužel musím říct, že teď už mne ani ty fotografie pořádně nebavily. Je znát, že autor se trochu vyčerpal a tak se snaží podivný příběh násilím napasovat na docela obyčejné fotky.

Briv
11.01.2023 5 z 5

Po předešlém dílu, to zase nabralo na obrátkách, ale i tak mi připadá, že do žádného dalšího dílu nebudu nikdy tak "zažraná", jako do prvního, kdy jsem se seznamovala s celým jejich světem. I tak jsem se ale bavila, rozhodně to bylo svižné a konec docela hustý. Jsem zvědavá na další díl.

ivusse
02.01.2023 4 z 5

Mělo to spád. Teď rychle na poslední díl.

andrejci
11.11.2022 5 z 5

Předposlední díl je za mnou a já musím říct, že mě to baví čím dál tím víc. Co mě trošku mrzí je to, že to bylo krátné. Ale aspoň to bylo dynamické. Děj mi hodně rychle utekl. No a za ten konec bych autora opět přerazila. Nemůžu se dočkat dalšího dílu. Rozhodně to nebyla nejlepší knížka ze světa podivných, ale byla moc povedená.

Hakate
05.11.2022 3 z 5

Z tohoto dílu jsem hodně na vážkách a přemýšlím, co k němu vlastně napsat.
Na jednu stranu byl díl akční, opět hodně dobrodružný a začíná víc přituhovat. Na druhou stranu je příběh o dost slabší, chudčí, nudnější v porovnání s 1. částí. A ve výsledku mě úplně nebavil.
Uvidíme, co přinese další díl.

orangerose
13.10.2022 5 z 5

Další akční díl ze série sirotčinec slečny Peregrinove - ptačí sněm, dobrodružství jacoba a podivných dětí začíná přituhovat ohledně svur, mně knížka bavila, jsem zvědavá co přinese poslední díl :)

Vojtos
15.07.2022 2 z 5

(SPOILER) Tahle knížka mě tak hrozně zklamala...

Přestože miluju číst o této bandě podivných a vracet se do světa, se kterým Ransom přišel, souhlasím s mnoha dalšími, že to měl celé ukončit Knihovnou duší. Z Mapy dní jsem byl naprosto v šoku, jak moc se mi nelíbila, protože 'původní' trilogie je má vůbec nejoblíbenější série. Stále jsem ale doufal, že třeba další díl tuto 'novou' trilogii zachrání, avšak moje naděje naplněny nebyly.

Celé to působilo moc uspěchaně. Byl jsem opravdu překvapený z toho, jak byl každý rádoby zvrat předvídatelný, protože o Ransomovi jsem vždy přemýšlel jako o Mistrovi akce a zvratů (konec Podivného města mě dostává dodnes).

Všechny postavy, dříve tak zajímavé a s vlastními typickými charakterovými rysy, najednou působily nudně a ploše. Hugh a Emma v tomto ohledu utrpěly asi nejvíce. Zatímco Hugh byl zredukován jen na prázdnou schránku snažící se najít a zachránit Fionu bez jakékoliv další osobnosti, Emma spadla ze zajímavé hlavní hrdinky na téměř neviditelnou a bezvýznamnou postranní postavu. Jakea jsem neměl nikdy rád, ale v téhle knize mi pil krev obzvláště.

Romantická linka zde byla vytvořena extrémně na sílu, nebyla v ní naprosto žádná chemie ani logika. V minulých dílech byl Jake bezhlavě zamilován do Emmy, NEUSTÁLE se líbali, a to i před ostatními, ale najednou přijde Noor a on si uvědomí, jak jeho city k Emmě nikdy nebyly opravdové, zatímco city k náhodné holce, kterou potkal teprve nedávno jsou mnohem opravdovější a silnější (ačkoliv ji ještě ani nestihl poznat) a cítí 'to, co nikdy s Emmou necítil'? Toho opravdu fanouškem nejsem.

Jedinou pozitivní věc, kterou o této knize mohu říct je to, jak si Ransom zachoval svůj osobitý a krásný styl psaní. I když se mi knížka nelíbila, tak jsem ji přečetl za tři dny, což je na mě opravdu rychlé. Prostě ví, jak zakončit kapitolu, abyste si museli přečíst ještě alespoň jednu, i když jste si mysleli, že už máte pro daný den dost. V knize také nechybělo dost akčních scén, nemůžu říct, že bych se u ní nudil.

Opravdu se bojím, jak bude vypadat další díl, když v tomto v podstatě nic nevyřešil, ale naznačil a vytvořil ještě více problémů. Obávám se, že bude ještě více uspěchaná než tahle, což není moc dobré, vzhledem k tomu, že by to měl být (konečně) už opravdu závěrečný díl. No uvidíme.

bee88maja
10.07.2022 3 z 5

Sirotčinec, tentokrát vykořeněný. Přečteno, sečteno za 3 dny. Závěr evokuje pokračování. Ovšem v porovnání s předchozími díly, jsem ze světa podivných nebyla tak "nabuzená". Očička nesvítila. Uvidíme, co přinese čas...a další díl? :)

okeey
28.06.2022 5 z 5

Je pravda, že jsem ze začátku měla problém se zase zorientovat v příběhu, jelikož už je to delší doba, co jsem četla Mapu dní, ale po pár stránkách už jsem naskočila zase do vlaku světa Podivných dětí a připomněla jsem si, proč je tato série jednou z mých oblíbených.
Další díl opět nezklamal, ale myslím si, že poslední díl je ještě o něco vydařenější. Kniha se čte lehce, svižně a stránky ubíhají ani nevím jak. Rozhodně doporučuji nejen tento díl, ale celou sérii!

evismaior
14.05.2022 3 z 5

(SPOILER) 60% - Ač jsem už od začátku fanouškem této knižní série s podivnými lidmi (a líbil se mi i film Tima Burtona, který mě vlastně kdysi přivedl k prvnímu dílu), tento pátý díl byl pro mě docela zklamáním. Ono se tam toho totiž podle mého názoru zas tak moc neděje. Na začátku Jacob a spol. prchají se zachráněnou dívkou Noor (která pěkně pracuje se světlem a má být stěžejním prvkem proroctví o záchraně světa podivných) z reálných USA zpět do Ďáblova akru a tam se tak nějak mluví, pátrá a chodí sem a tam a občas se i naštve slečnu Peregrinovou pokusem dojít trochu dál. Noor a Jacob se sbližují a Emma na to divně kouká, ale zas to není nic, co by člověka vzalo moc za srdce. Pak se během jednání o míru mezi americkými klany ztratí jedna dívka a Jacob s pár dalšími se vydají busem po stopě netvora. A zjistí, že asi stvůry chtějí osvobodit hlavního záporáka ze zhroucené smyčky a shánějí na to podivné ingredience (včetně dávno oplakané Fiony), postavy se proběhnou po pár smyčkách, velmi mírně si zabojují, Jacob ukecá jednoho netvora a konec je spíš takovou ochutnávkou, čím se zřejmě naváže v dalším dílu, než že by skutečně alespoň něco ukončil. Zkrátka bylo to takové nemastné neslané povídavé a pobíhavé, pro mě se žádný odvaz nekonal. Podoba nových drobných vedlejších postav průběžně uváděných do děje se pak jako už tradičně odvíjí od starých fotografií, které autor někde koupil na blešáku nebo mu je někdo půjčil, přičemž by tam tyto postavy vůbec nemusely být a také by se nic nestalo. Ovšem tímto podle mě série trpí už od minulých dílů, kde se z tohoto zprvu převratného nápadu postupně vytratil ten původní efekt překvapení. Ještě musím dodat, že předchozí díl jsem četla dva roky zpátky a měla jsem dost problém rozpomenout se, co se tam stalo, a vyrozumět, jak na to tento díl navazuje. Určitě by tedy nebylo na škodu, kdyby to pár slovy na příhodných místech víc připomněl sám autor.

Johhanka79
27.04.2022 3 z 5

A jak jsem se těšila na další díl, tak pro mne zklamání. Asi jsem čekala víc. Děj ubíhá, je akční až je to na škodu. Příběh se zamotává čím dál víc a stává se globálním. Je to na škodu. Přesto kvalitní, částečně naivní čtivo, při kterém se pobavíte, odpočnete. Literární skvost však nečekejte. ALE stejně se těším na další díl, který si přečtu s chutí a radostí. Za mne tři hvězdy.

Ainyska
24.04.2022 4 z 5

Ze začátku mě to moc nezaujalo, ale poté se děj rozjel. U Mapy dní jsem psala, že si nejspíš nebudu pamatovat, co se v ní dělo a tak se i stalo. Naštěstí mám po ruce další díl. Tak uvidíme jak to skončí.

Patapuf
04.02.2022 5 z 5

Opět poutavý příběh a i když jsem měl ze začátku celkem problém dostat se zpět do příběhu z důvodu delší přestávky od přečtení 4 dílu, rychle jsem zapadl zpět.... ten příběh je tak zvláštní, že jsem si celkem rychle vybavil co se stalo dříve... řekl bych že je to pouhá předehra k šestému dílu... něco jako zdánlivý klid před bouří o které začínáte tušit při čtení této knihy.... už to nebudu protahovat a jdu číst Zkázu ďáblova akru....