Knihovna duší

Knihovna duší https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/251696/bmid_knihovna-dusi-zBp-251696.jpg 4 2019 397

Dětem ze sirotčince slečny Peregrinové se krátí čas. Nebezpečný šílenec zůstává na svobodě a jejich milovaná slečna Peregrinová je stále v nebezpečí.. Na nebezpečnou záchrannou misi jsou nuceni se vydat Jacob Portman a Emma Bloom. Budou cestovat válkou zničenou krajinou, potkají nové spojence a budou čelit nebezpečím větším než doposud. Vrátí se Jacob zpět mezi své přátele jako hrdina? Dobrodružná kniha je nabitá akcí a mimo jiné obsahuje 50 nových fotografií.... celý text

Žánr:
Romány , Fantasy , Pro děti a mládež

Vydáno: , Jota
Originální název:

Library of Souls , 2015


více info...

Maraiser
Maraiser
12.11.2023 4 z 5

Fantazii se evidentně meze nekladou. Ďáblův akr je neuvěřitelé místo, žádné světlo na konci tunelu. Jen bída, hnus. Když už se chvilkama zdá, že teď už se to zlepší, tak to jde do ještě větších .... než by člověk napadlo.

puczmeloun
puczmeloun
04.10.2023 4 z 5

Předchozí knihy byly o podivných žijících mezi nepodivnými, zde si už ale autor hraje se samostatným (až potterovským) světem. Mluvící hlavy, věž hlavního záporáka, starý špinavý svět Londýna plný stok, slumů a zločinců různého druhu, noví všelicí podivní... A jen co překonáme úvodní část knihy, děj už nic nezastaví. Super zakončení první trilogie a hezké to vysvětlení schopností hlavního hrdiny.

...jen tedy, bylo by to ještě lepší, nebýt toho strašně zbytečně protáhlého až otravného konce*. A co ten úplný konec oné dlouho hledané smyčky? Nejde to proti logice příběhu a vůbec podivnosti hlavního hrdiny a podivných obecně?! Jsem zvědav, zda se téma ještě vrátí v knihách následujících.

*A přitom, když jsem toto psal, ještě jsem nevěděl o začátku knihy následující. Proč mě tak trápíš Ransome Riggsi?


freejazz
freejazz
24.09.2023 4 z 5

váham medzi 3 a 4 *. chvíľami je to skvele napísané a ak sa človek vžije do snového sveta neobyčajných bytostí, môže z toho mať príjemný zážitok. navyše, keďže je to rozprávka, musí to skončiť dobre, takže strach zo záveru nehrozí. ale niektoré drobnosti strácajú logiku a neviem si predstaviť, že by som knihu začal čítať do tretiny a potom ju na pár mesiacov odložil - musel by som začať odznovu.
a vlastne tento opus ničím nevybočuje z populárneho žánru. je v ňom mix Harryho Pottera, pravekých príručiek pre cestovateľov časom, niečo azda aj z Borgesovej mysterióznej tvorby, čosi z Conana Doyla...
celú sériu by som asi nezvládol, takže keď k tejto knihe pridám fajn film o Sirotinci mám za sebou viac než dosť. iba ak by mi niekto ponúkol niektorý z ďalších dielov tejto série tak za 1 - 2 eurá.

MollyCornelia
MollyCornelia
28.08.2023 4 z 5

3,5*/5*
Zajímavá a netradiční série. Dala mi inspiraci k psaní. Ale stejně nemůžu s klidným srdcem tak úplně doporučit.
V první půlce byla krásně vyvedená atmosféra slumu, to autor umí dobře.
Někdy mě vytáčely dlouhé kapitoly.
K žádné postavě nemám vztah, sice mě vyloženě neštvaly, ale ani mi nepřipadá, že by se chovaly kdovíjak logicky.
Shrnutí: druhý díl byl lepší, ale do zbytku série se pustím.

lucyvase4
lucyvase4
27.07.2023 5 z 5

(SPOILER) Oproti předchozímu dílu kniha plná zvratů a napětí. Moc se mi líbila a první 3/4 knihy bylo neskutečně úžasné. Uznávám že pro mne to mělo skončit po tom, co zničili knihovnu duší a Jacob se vrátil ke své rodině. Posledních pár stránek jsem si říkala proč to autor tak zbytečně vše zjednodušil. Vůbec netuším o čem bude další kniha... Kdyby neudělal na konci ten happyend mohl krásné pokračovat. Takhle bych to už nechala jako trilogii. Ale třeba mne překvapí. Kdo ví.

Betulefetule
Betulefetule
26.07.2023 5 z 5

Občas se v knize vyskytne nějaká chyba, nebo nesouvislost, ale jinak asi nemám co vytknout. Prostě mám tuhle sérii ráda.


Nedávno jsem zjistila, že autor knihy má za manželku Tahereh Mafi, autorku série Shatter me. Pro mě to byla novinka, a jelikož mám sérii od Mafi ráda, nevím proč, ale strašně mě to potěšilo. Prostě autor jedné série, kterou mám ráda, si vezme autorku další série, kterou mám ráda. Asi jsem dětinská, nebo nevím. Ale Shatter me ( nevím, jak je to přesně v čj) můžu taky rozhodně doporučit ;)

Luci-_-
Luci-_-
14.06.2023 2 z 5

Kniha se četla rychle, ,ale detaily příběhu zaostávaly. Všechno co se pokazilo se zázračně zase opravilo. jen aby měla kniha šťastný konec...

Johny_H.
Johny_H.
23.02.2023 3 z 5

(SPOILER) Jedno z nejtěžších hodnocení které zde dávám. Četlo se to moc heky a kniha měla spád to se musí nechat a za to by si zasloužila krásných 5. Příběh je moc fajn také a 4 by si odnesl, ale je tu spousta ne úplně lehce odpustitelných logických chyb nebo věcí které mi zkrátka nesedly. Postava druhého bratra byla přelétavá a divná jak to jen šlo. Věci se řešili jen díky náhodě a zbytečně se vše snažilo eskalovat. Mám pocit, že autor napsal knihu dal jí vydavateli a ten mu řekl, že je to krátké tak připsal celou pasáž o cestě do knihovny duší potom to uzavřel a zase pan vydavatel řekl takto to nemůžeme vydat musí to mít šťastný konec a tak sedl a připsal i ten až se divím že kniha nemá epilog kdy první bratr otevře oko a zatne prsty v pěst. Kdyby konec byl na hradě a potom odjel k rodičům a nic víc bylo by to hezké dílo takto je to na 3 body a docela se bojím jak chce autor na tomto světě dál vydělat.

dana_vrana
dana_vrana
24.01.2023 5 z 5

Předchozí díl se celou dobu vyvíjel dobře a nakonec bum... Katastrofa a beznaděj. Tady to bylo vlastně naopak - i v tom nejhorším místě na světe, i když všechno vypadá neřešitelné, můžeme najít jiskřičku naděje, že to snad i dopadne dobře. Nechyběla samozřejmě akce a napětí. Překvapil mě svým způsobem závěr- pro mě by tady mohla celá série skončit, vyřešeno, hotovo. Ale o to víc mě vlastně zajímá, jakým způsobem navážou další knihy.

Hakate
Hakate
30.10.2022 4 z 5

Další díl dobrodružného fantasy a další výprava za záchranou slečny Peregrinové.
Opět plno dobrodružství, akcí, napětí, tajemna, netvorů, svůj, podivnostní i nových postav.
Série mě zatím velmi baví, oceňuji autorovu fantasii i velmi nápadité zpracování.

Veronika_mad
Veronika_mad
05.10.2022 2 z 5

Tohle byla moje poslední kniha z této série. První díl byl zajímavý, ale postupně můj zájem opadl. Bohužel. Jdu si opravit chuť přečtením Harryho Pottera :)

Viopes
Viopes
30.09.2022 5 z 5

Příběh mě bavil, je to relax, ráda unikám do světa podivných dětí.

orangerose
orangerose
21.09.2022 5 z 5

Tak to byl pěkně napínavější díl, stvůrami a netvory to hemžilo v ďáblove Akru, podivné bomby - papoušci, Jacobi rodiče jsou za škrcení ,to mně štvali čím to musí čtenáři přečíst, kdyby já mohla vybrat - na místě Jacoba tak zůstanu s podivnými dětmi a slečnou Peregninovou, než se vracet životu který před tím znal...., knížka je kouzelná :)
baví mne

andrejci
andrejci
08.09.2022 5 z 5

Jediné co bych asi vytkla bylo to, že mi tam chyběli ostatní podivní. Celkem jsem si na to partu zvykla. Ale jinak to bylo skvělé.
Příběh byl hodně čtivý. Pořád se něco dělo a já to hltala plnými doušky. Posledních 150 stran bylo skvělých. Moc se mi líbil konec. Byl celkem překvapivý. Navíc bylo v knížce spoutu nových fotografií. Takže to opět doplňovalo atmosféru.
Líbilo se mi jak autor zpracoval Ďáblův akr. Rozhodně díky tomu působila atmosféra děsivěji a napínavěji.
Jacob a Emma byly sympatičtější a sympatičtější. Hodně jsem si je oblíbila. Hlavně teda Jacoba. Je to velmi zajímavý podivín.
Rozhodně se potvrdilo to, že svět podivných bude moje srdcovka. Zamilovala jsem si co všechno autor vymyslel. Rozhodně hodnotím celou sérii kladně. Patří to mezi poklady fantasy.

Hanncha
Hanncha
23.05.2022 3 z 5

Toto bylo slabší. Musela jsem se nutit dočíst a nepřeskakovat nudné pasáže.

Hermiona419
Hermiona419
24.04.2022 4 z 5

Poslední díl, který jsem četla. Asi to i tak zůstane.

Erikdecim
Erikdecim
14.04.2022 5 z 5

čtivé a uklidňující

vera5841
vera5841
04.04.2022 5 z 5

Tento díl je velmi temný a plný zla. Rozhodně bych neřekla, že je to kniha pro děti. O to víc mě to bavilo. Člověk neustále čeká, co zlého je za rohem a zároveň je neustále v napětí, protože když už to vypadá, že se některá část blíží ke konci, vždy přijde zvrat.

medlovice
medlovice
20.10.2021 4 z 5

Podivní to nemají jednoduché. Musí se neustále skrývat a bojovat s netvory. Ale potkávají nové lidi , spoustu zajímavých lidí . Moc mě fascinují fotografie v knize , dívám se na ně a přemýšlím, psal Riggs příběh podle nalezených fotografií , a proč tedy ty podivné fotografie vznikly a nebo je to pravda a fotografie nám ukazují o čem čteme všechny postavy jsou reálné ?

Michalka98
Michalka98
09.09.2021 5 z 5

Závěr první části série se mi moc líbil. Ransom Riggs stvořil opravdu originální svět, podivné děti mě moc bavily, i když mým největším oblíbencem se stal neohrožený pes s britským přízvukem Addison. Doporučuji a těším se na další díly.