Hvězdný tulák

Hvězdný tulák https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/274412/bmid_hvezdny-tulak-2eg-274412.jpg 4 28 3

Sirantha Jax série

< 2. díl >

Siranta Jaxová je „skokanka“, nositelka jedinečného genu, který je nezbytný k navigování lodí rychlejších než světlo tzv. šeroprostorem. Celou kariéru pracovala pro korporaci Farwan, ale rozneslo se, že Korporace schválně sabotovala a nechala havarovat vlastní přepravní loď. Její nadvláda nad intergalaktickým obchodem se kvůli tomu zhroutila, což znamená, že je Jaxová bez práce. A také švorc, protože ji poněkud předčasně prohlásili za mrtvou. Když je tedy požádána vládou, aby stanula v čele důležité diplomatické mise, Jaxová neváhá ani vteřinu. Úkol zní: letět na planetu Ithiss-Tor a přesvědčit její obyvatelstvo, aby se přidalo ke Konglomerátu. Od výplaty ale Jaxovou dělí mnoho světelných let. Navíc si bude muset poradit se zločinci ze Syndikátu, s bouřlivým vztahem se svým pilotem, s mimozemskými požírači lidí a také s vlastním tělem oslabeným působením šeroprostoru. Bude mít štěstí, pokud se na Ithiss-Tor vůbec dostane živá…... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Sci-fi

Vydáno: , Fantom Print
Originální název:

Wanderlust , 2008


více info...

Přidat komentář

groula
19.05.2018 4 z 5

Musimříct, že první díl se mi líbil víc, ale tohle nebylo špatný :-)

alzbeta4340
09.09.2016 3 z 5

Nevím, jestli je to mistrovství autorky nebo naopak její chyba, ale únava hlavní hrdinky na mě při čtení úplně padala. Přestože tento příběh Siranthy není úplný propadák, do dalšího, pokud vůbec vyjde, se už nepustím.


ciaram
23.12.2015 4 z 5

70% V ději se ocitáme o pár měsíců po pádu Farwanu, ze Siranty se stane významná osoba, což nebrání tomu, aby se jí stávaly "nehody" a ne vše se vyvíjelo podle plánu (pokud nějaký existuje). Bohužel mnoho je načato, ale pořádně nic není vyřešeno. Lehce se tu ztratil Sirantin ironický nadhled - je na můj vkus v tomto díle až moc lítostivá. Každopádně mě postavy baví a zajímají, takže si přečtu i další díl.

Štítky knihy

space opera

Autorovy další knížky

Ann Aguirre
americká, 1970
2015  68%Šeroprostor
2015  75%Hvězdný tulák
2017  73%Diplomatka

Kniha Hvězdný tulák je v

Přečtených39x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce61x
Chystám se číst12x
Chci si koupit6x