Síra – Život Mohameda

Síra – Život Mohameda https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/248708/bmid_sira-zivot-mohameda-248708.jpg 4 23 8

Mohamedův život je impozantní příběh. Byl sirotkem, který vyrostl v chudobě, aby se nakonec stal vládcem celé Arábie. Vytvořil nové náboženství, přišel s novým způsobem vedení války a ustavil nový politický systém včetně jeho zákonů – šaríe. Mohamed se stal největším světovým válečníkem. V dnešní době nikdo nevede válku ve jménu Caesara, Alexandra Velikého, Napoleona ani jiného vojevůdce. Každý rok však zemře mnoho lidí právě kvůli Mohamedovi. Islám je po 1 400 letech své existence silnější, než kdy předtím. Sám Mohamed tvrdil, že jednoho dne se bude jeho zákony řídit celý svět. K tomu, abyste porozuměli islámu, musíte znát život Mohameda. Touhou každého muslima je žít stejně jako on. Každé jeho slovo a každý jeho čin jsou pro muslimy dokonalým vzorem. Podstatou islámu není samotné uctívání Alláha, ale uctívání Alláha přesně tím způsobem, jakým to dělal Mohamed. Tato kniha je jedinečná v tom, že je stručná, ale přitom směrodatná a důvěryhodná. Obsahuje systém odkazů na původní zdroje, který vám umožňuje si všechna uvedená tvrzení nezávisle ověřit.... celý text

Literatura naučná Biografie a memoáry
Vydáno: , Center for the Study of Political Islam
Originální název:

The Life of Mohammed: The Sira , 2010


více info...

Přidat komentář

Metroušek
03.10.2021 4 z 5

Náboženství míru a cca 270 000 000 mrtvých káfirů za 1400 let...

Kočina
21.01.2018 5 z 5

Přečíst! Mít za vzor někoho jako Mohamed, je opravdu zvrhlé. A pokud se tu množí osoby (doslova), pro něž je tento pedofil a vrah příkladem dokonalého člověka, je potřeba se začít bát. Muslimové se netají tím, že "Dobudeme Evropu vagínama našich žen"... a minimálně ve Francii, Belgii, UK, Nizozemí a Německu to vypadá, že to už začalo.


MartinK627
15.01.2018 5 z 5

Velmi dobrá knížka - díky.

d.p.
04.09.2017 4 z 5

Knihu jsem si koupil společně s Právem Šária pro nemuslimy a Hadísy a celou trilogii od téhož autora jsem přechroustal za jedno odpoledne. Moje recenze tedy bude na celou trilogii. Jedná se o stručné knížečky s vybranými citacemi ze Sunny a Koránu. Konkrétně, těmi nejmilitantnější. Celkově dává trilogie takový dramatický náhled na nevhodnost a pro dnešní dobu absurdnost radikálního islámu - salafismu a wahabismu. Pro vytvoření celkového názoru na islám doporučuji prostudovat ještě Korán, Sunnu a pak pár dalších, trochu víc nestranných knih. Čerpat jen z této trilogie by bylo asi jako posuzovat Evropany podle trilogie o chování skinheadů a "slušných Čechů" z pohledu muslimů. Trilogie už úplně nezmiňuje běžné, ne-fundamentalistické pojetí islámu. Takže při nekritickém čtení, určitě ano a 4 hvězdy, jako takové varování, že je třeba se jasně vymezit proti radikalismu, což bohužel v dnešní době mnozí levicoví extrémisté, převlečení za neziskovky, popírají. Při kritickém čtení a fanatizování se směrem napravo, tak určitě ne a 1 hvězda.

DarekDevil
27.09.2016 5 z 5

Tato kniha by měla být povinnou četbou pro všechny "vítače", "multikulturalisty", "sluníčka", "kavárenské diskutéry a povaleče" a další podobná indivudua, která ačkoliv si nic nenastudují, tak přesto vykřikují do světa své halucinace, že islám nás může obohatit a že lidé jsou hodní ....... nepopírám, že mohou být hodní muslimové, ale nemění to nic na faktu, že prorok Mohamed je jejich vzor ... a jaký je to vzor? ..... to se dočtete právě v této knize ... prorok Mohamed byl vrah, zloděj, tyran, otrokář, znásilňovatel žen, pedofil .... rozhodně to nebyl pokojný Buddha nebo vzdělaný Sokrates či Marcus Aurelius .... byl to nevzdělaný hlupák, který si z násilí a teroru udělal ctnost , aby uspokojil své mocenské choutky a osobní perverze .... ano tohoto proroka mají hodní muslimové za svůj vzor ... rozhodně stojí za přečtení (plus k nastudování další materiály na které kniha odkazuje).

otroson
23.05.2016 5 z 5

Tak v dnešní době je to myslím aktuální téma. Je tam pěkně popsán dualizmus islámu a co byl "pan" Mohamed zač... 270 mil. lidí měl podle odhadu na svědomí džihád... Je zajímavé si uvědomit, že to není náboženská válka (jak je to popisováno v médiích), ale politická válka... To vypadají hrůzné činy "pana" Hitler a Stalina jen jako demoverze... O té 9-leté manželce se rozvádět nebudu...

Eldar80
16.12.2015 4 z 5

Upřímně řeknu, že knihu jsem moc nepochopil. Je totiž hrozně stručná. A asi to ani nejde, protože se to příčí zdravému rozumu.
Z knihy se toho o Mohamedově životě příliš nedozvíte. To už je víc vypovídající heslo na wikipedii nebo možná nějaké články o jeho životě. Tahle kniha zkrátka nedává smysl. A proč. Kniha je vlastně chronologickým seřazením některých citátů z knih, které sami muslimové používají a uznávají. Je jedno zda se jedná o historická fakta nebo ne, protože muslimové se chovají tak, jako by to pravda byla. Kniha je příliš stručná a tak spousta věcí tak nějak nedává logický smysl. Ani vlastně nevím co si mohu dovolit napsat, protože v dnešní době je říkat pravdu o islámu kontroverzní. Ano, chápete to? Říkat pravdu nebo uvádět historická fakta ohledně islámu jaksi není in. Hlavní hrdina této knihy začal jako neúspěšný kazatel, posléze se stal úspěšným zločincem až se stal dobyvatelem. První muslimové nebyli nic víc než zločinci a nebo snad přepadání karavan a zabíjení nejsou zločiny? Jestli ne, tak už fakt nevím co. A vůbec jsou vlastně etnické čistky zločinem nebo pouze nutností pro dobyvatele? Z knihy se spíš dozvíme jak funguje politický islám, protože kniha se náboženskému islámu prakticky nevěnuje. Ostatně není proč. Informace v knize mluví samy za sebe. Jediné co lze vytknout je opravdu ukrutná stručnost. Proto jen 70%

(Informace v knize by měl v dnešní době znát každý a mělo by to patřit k běžnému vzdělání. Možná to přepíšu, protože psát o něčem co nedává smysl mě fakt nejde.)

Lensiiee
04.07.2015 3 z 5

Kapitola první: Nejjednodušší způsob jak se seznámit s islámem je poznat Mohameda. Jeho životopis se nazývá síra a tato kniha je jeho zhuštěnou verzí.
Relativní velikost textů trilogie ( Islámu): 60% Hadíth, 14% Korán, 26% Síra.

Tato brožurka má několik velkých plus. 1. Informace - rozhodně se jedná o souhrn několika důležitých faktů o životě proroka Mohameda a o založení islámu, 2. Zdroje - u každého odstavce je řádně uveden zdroj a čtenář má možnost si všechny informace dohledat. 3. Přehlednost - zpracování na jedničku.
Rozhodně se však nejedná o dílo, které vám odhalí taje islámu a po přečtení budete chápat muslimskou víru. Kniha nám sice nabízí určitý pohled na Islám, ale opravdu je to jen zlomeček. V této knize se informace opakují. Někdy i celé věty. Ruku na srdce, ale kdo v souvislosti s Mohamedem ještě neslyšel nic o Áiše? Mě osobně by zajímaly informace i ostatních manželkách, když už se rozhodnu přečíst si něco o životě Mohameda.
Takže pokud opravdu chceme vědět něco o islámu, jako první či doplňující krok ano. Jediný krok? Rozhodně ne!

Štítky knihy

vraždy islám násilí Mohamed šaría

Kniha Síra – Život Mohameda je v

Právě čtených1x
Přečtených29x
Doporučených2x
Knihotéce18x
Chystám se číst12x
Chci si koupit4x