Sinón

Sinón https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/252153/mid_sinon-peK-252153.jpg 4 40 10

Několik pacientů stockholmské nemocnice je v kritickém stavu. Nakazili se dosud neznámým, ale velmi zákeřným virem nazvaným NCoLV. Jedinou osobou, která se z nákazy uzdravila, je Hanna, manželka profesora informatiky Erika Söderqvista. Na vývoji vakcíny proti viru pracuje soukromá farmaceutická laboratoř z Uppsaly, která si k výzkumu vyžádala větší množství Hanniny krve. Její muž je však opatrný, laboratoř právě koupila neznámá zahraniční společnost. Akim Katz, jehož krycí jméno je Sinón, sedí v izraelském vězení. Než byl odhalen jako špion Hizballáhu, zastával dlouhé roky funkci nejbližšího poradce izraelského premiéra. Jeho spojenci však mají v úmyslu ho ze zajetí vysvobodit, protože mu chtějí svěřit uskutečnění velkolepého plánu pomsty, jejíž součástí je i uppsalská laboratoř. Ocitne se svět na pokraji zhoubné pandemie? Eric Söderqvist bude ve volném pokračování Sehlbergova bestselleru Mona opět potřebovat pomoc agentky Mosadu Ráchel Papové. Jaký je však pravý důvod její nečekané návštěvy ve Švédsku?... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Kniha Zlín
Originální název:

Sinon , 2015


více info...

Přidat komentář

_wejunkaa_
04.02.2024 3 z 5

Od volného pokračování knihy Mona jsem měla celkem velké očekávání. Bohužel, tady se moje představy a realita silně rozcházejí. Jak tomu bylo u knihy Mona, tak i v této knize se setkáváme s velmi chaotickým a pomalým začátkem. Děj knihy začíná dávat smysl někde v polovině čtení, a přesně v této části přichází to velké zklamaní. Příběh sice dostává ten pravý šmrnc, ale také nepochopitelné tempo. Můj pocit ke konci knihy byl spíše takový, že se autor chtěl co nejrychleji dobrat konce. Z mého pohledu si kniha mohla zasloužit trochu triufálnějšího konce. Proto jsem se rozhodla, že kniha ode mě dostane pouze 3 z 5 hvězd. Na můj vkus byl konec knihy až moc utnutý a mohl se celý příběh lépe a trochu napínavěji ukončit.

jan0504
27.05.2021 5 z 5

Za mňa o niečo lepšie ako prvý diel. Má to lepší drajv :-)


Malarkey
20.03.2021 4 z 5

Sinón není volným pokračováním Mony, jak jsem si původně myslel. Jedná se o přímý příběh pokračující tam, kde Mona skončila a tak se nabízí srovnání s prvním dílem. Čtivé je to samozřejmě opět stejně, ale příběhově už je Sinón přeci jen dost za hranicí reálné únosnosti. Kniha se zaměřuje především na dvě příběhové linky - jedna je Erik s manželkou Hannou a druhá je agentka Mosadu Ráchel. No a zatímco Erik s Hannou dává tak nějak logiku, Ráchel tu dokazuje, že je agentkou z agentek nejlepší a dělá činy, které nedávají úplně smysl a hlavně jí to všechno prochází. Postupem času jsem jí to ale díky čtivosti odpustil. Sinón je slabší oproti Moně, pořád se ale jedná o čtivý zážitek. Hodnocením bych osciloval mezi třemi, čtyřmi hvězdami, ale jelikož jsem po přečtení knihy měl takový ten zvláštní pocit, kdy zaklapnete knihu, nakonec jsem jí přeci jen tu čtvrtou hvězdu udělil.

Vik40
01.08.2018 3 z 5

Téma zajímavé, ale celkově mne kniha nenadchla.
Za mne tak 3 hvězdy,

uzasna
29.03.2018 2 z 5

Ja vám neviem ...čítali sme rovnakú knihu? Nie úplne zlé, nápad dobrý ,len som čakala niečo iné . Ale chýba mi tu niečo ..to ale. Skákanie, presuny ,opisy - mne sa v tom ťažko orientovalo . Na hlavných hrdinov by som asi za pár dní zabudla, ničím neoslovili . Laboratórne prostredie ma zaujalo, si by potrebovalo viac rozpísať. Do čítania som sa viac menej nútila a pritom tento druh kníh mám rada . Priemer, nevrátim sa k nej .

kn23
22.02.2018

Fakt skvele citanie.napina e od zaciatku.mozem len odporucat.len ma mrzi ze som to necital hned poMone, niektore suvislosti mi unikali.asi som si nasiel dalsieho oblubeneho autora,vytvoril skvely pribeh, na ktorom aj nieco moze byt.

hannah2000
25.01.2018 5 z 5

Opět napínavé, čtivé, se zajímavou zápletkou. Chvílemi měl děj takový spád, že jsem se přistihla při tom, jak zrychluji čtení, jen abych stíhala sledovat děj :-D.
Oproti prvnímu dílu tady nejsou podstatné tajné služby, ale šílený záměr zkombinovaný s fanatikem a zmutovaným virem. Ale sympatický hlavní hrdina se zkrátka nemíní jen tak nechat porazit.
Samotná zápletka je sice trochu scifi, ale při tom všem, co se dnes děje, se nabízí myšlenka, že to třeba až tak smyšlené a nepravděpodobné být nemusí. Peníze občas ovládají všechno, i lidský rozum.
Doporučuji všem, kdo mají rádi napětí. Počítejte ale s tím, že pokud knihu začnete číst, budete ji odkládat jen velmi neradi. Hlavně v druhé polovině. A určitě je dobré si nejdříve přečíst první díl Mona.
A ještě musím zmínit, že mě zase zklamala obálka českého vydání. Obálka slovenského vydání sedí ke knize mnohem více.

gad
20.12.2017 5 z 5

Měl jsem mezi oběma díly velkou pausu, takže jsem se chvíli musel orientovat, ale brzy jsem se naladil na vlnu příběhu. Opět to má spád a neotřelé téma. Nemohl jsem se od čtení odtrhnout. Doporučuji číst oba díly za sebou.

Princezna22
04.04.2017 5 z 5

Tohle kniha se mi líbila víc než Mona. Kniha baví a napíná už u čtení první kapitoly.. Já osobně si musela dávat chvíli oraz... strašně čtivé již od první věty do konce!! Doporučuju

rikke
28.09.2016 5 z 5

Tři, nebo pět hvězdiček? Když Sinóna srovnám s Monou, Mona pro mě vyznívá v o něco lepším světle. U obou knih platilo, že děj je film a já tam někde figuruji jako zúčastněný pozorovatel. Monu jsem četla mnohem plynuleji. U Sinóna jsem byla velice nedisciplovaný čtenář. Kromě poslední věty (kterou čtu vždy, když začínám číst novou knížku), jsem listovala posledními stránkami, ve snaze zavadit pohledem na něco důležitého, co by zmírnilo napětí. Nedokázala jsem postupovat, aniž bych si po každé kapitole nedala krátkou pauzu; a to i přesto, že šel tušit následný vývoj.

Dobrá tedy. Za originální námět a napětí, které se mnou šilo - 5 *