Singl
Chtěla jsem jen dítě. Žádný táta? Žádný problém. Od toho jsou tu anonymní dárci... Ale když mi z kliniky pro léčbu neplodnosti omylem pošlou dopis adresovaný muži, jehož průkaz totožnosti se shoduje s mými papíry, zjistím, že otcem mého dítěte není nikdo jiný než světoznámý tenisový šampion Fabian Catalano – proslulý svou nádhernou tváří, vypracovanými břišními svaly a zádumčivou pověstí divocha. Vše se změní, když nás klinika zavolá na kontrolu – a Fabian vypustí bombu století. Ukáže se, že tento neodolatelný Adonis touží poznat svou dceru. Tak ho pozvu, aby u nás dočasně zůstal. A naše dohoda je jednoduchá... dokud se vše nezkomplikuje.... celý text
Originální název: The Match, 2021
Komentáře knihy Singl

Rossi chtěla dítě, ale žádného muže neměla, proto navštívila kliniku pro léčbu neplodnosti a ty jí dodali anonymní vzorek od muže s kterým se v životě nesetkala. Když od dva roky později omylem klinika pošle dopis jí místo muži, který je biologickým otcem její dceři zjistí tak že se jedná o světoznámého tenisového šampiona Fabiana Catalano. Oba si klinika pozve na schůzku ohledně náhrady škod a sám Fabiano by se rád setkal s jeho dcerou Luci. Dovolí mu to Rossi aby se seznámí s její dcerou.
Rossi byla pečující matka která by pro svou dceru udělala všechno líbilo se mi, jak sama celou situaci zvládala.
Fabian mi na první dojem mi přijde trochu namyšlený, ale postupem času, jak se seznamuje se svojí dcerou a s Rossi bych řekla že se je povaha mění a je i přátelštější.
Z jejich prvního setkání si myslím že když Fabiano uviděl Rossi tak se do ní okamžitě zamiloval, ale sám si to hned nepřiznal a druhou stranu Rossi si svoje srdce hodně chránila.
Kniha je velmi čtivá moc se mi líbila děj hezky plynul. Romantická linka byla za mě super. Objevily se zde za mě i několik překvapujících momentu.

Autorku mám ráda,na knihu jsem byla natěšená,ale tady mi přijde, že to moc nejiskřilo.Popravdě chyběl mi tu nějaký náboj, jiskření. Přišlo mi to ,jakoby to klouzalo po povrchu a nemělo to žádné emoce.A přitom nápad to byl super

"Včera jsem ti řekl, že jsem se do tebe zamiloval, Rossi,"vydechnu. "Ale lhal jsem." Srdce mi v hrudi divoce buší, když vyslovím slova, co jsem předtím řekl už stokrát, ale nikdy jsem je nemyslel vážně. Až teď. "Miluju tě."
Rossi se rozhodne pro své vytoužené dítě využít vzorek dárce označeného jako "Ambiciózní sportovec". Administrativní chybou se dozví, kdo tento dárce spermatu je. A začíná nám příběh, naštěstí s tím správným koncem...
Mám ráda knížky této autorky a i tato nebyla výjimkou. Kdo má romantickou dušičku a sní, že i zázraky se mohou dít ;-), můžu knížku jen doporučit...

Rychle čtivá a nenáročná jednohubka, kde si Rossi Alessandra Biancová (35) dva roky zpátky vybrala pro své vytoužené dítě jako otce vzorek od dárce W44321G označovaného též "Ambiciózní sportovec". V současnosti chybou administrativy z dopisu z kliniky zjistila, kdo je otcem její malé Luci (9m). Jeden z nejlepších tenistů, a to přímo sedmatřicetiletý Fabian Catalano, který sám děti nechtěl. Ale když se to dozví a osobně se na kliniku dostaví, náhodou potká i Rossi a její nečekaný přístup a vděčnost jej přesvědčí, že by mohl svojí dceru alespoň poznat. Jak do toho zasáhnou jejich sourozenci a soused, to už si musíte přečíst, ale přesto se jedná o jednu z nejlepších knih, kterou jsem od této autorky zatím přečetla s pěkným epilogem a nic moc obálkou.

(SPOILER) Moje první kniha od autorky. Nebylo to špatné, jen mi přišlo, že to jen tak klouže po povrchu, vše se událo strašně rychle. Na to, že zápletka byla o dárci spermatu, tak se příběh moc nedotýkal Fabianova vztahu s dcerou...prostě to nešlo do hloubky, dalo se z toho vytěžit víc...i tak se to četlo rychle, taková jednohubka na dvě odpoledne.

Je to taková fajn oddechová knížka, za jedno odpoledne přečteno. Hlavní hrdinové jsou příjemní, žádnou velkou zápletku čekat nelze, velký dojem to ve mě nezanechalo, ale i tak to bylo příjemné počtení.

V první řadě bych moc ráda poděkovala nakladatelství @knihybeta za zaslání knihy v rámci naší nové spolupráce, které si moc vážím. Autorku této knihy jsem objevila už v loňském roce díky její romanci Někdo jako ty, tehdy jsem jí udělila 4 a proto jsem se moc těšila na další její příběh. Singl byl dalším na řadě (a její Švindl už netrpělivě čeká v mé knihovně).
Kniha Singl mě zaujala hned od začátku. Hlavní hrdinka Rossi si splní svůj sen o mateřství prostřednictvím anonymního dárcovství spermatu. Když se jí omylem dostane do rukou dopis s údaji o dárci, její život se převrátí vzhůru nohama. Zjistí, že biologickým otcem její dcery je slavný italský tenista a neodolatelný hřebec Fabian Catalano. A právě od tohoto momentu začíná ten pravý příběh plný emocí, lásky, vtipných momentů a nečekaných zvratů.
Fabian je naprosto okouzlující charaker (je to prostě hot daddy) – nejen že je charismatický a sexy, ale navíc působí jako ten typ chlapa, kterého bychom si přály každá – zlatý retrívr se six packem. Chemie mezi ním a Rossi byla naprosto uvěřitelná a skvěle napsaná, což mě vtáhlo do děje ještě víc. Spicy scény byly skvělé, jen by jich mohlo být více.
Závěrečné drama bylo sice mírně předvídatelné, ale to mi vůbec nevadilo – i tak jsem si ho maximálně užila. Vedlejší dějová linka týkající se pátrání po rodině byla skvělá, hlavně ten závěrečný twist - úplně mi spadla brada – vůbec jsem to nečekala! WAU
Knihu jsem začala číst s tím, že si ji budu dávkovat přes víkend jako odpočinkové čtení… a nakonec jsem ji slupla doslova na posezení během jediného dne. Byla to přesně to, co od feel-good romantické četby očekávám. Já jsem si ho neskutečně užila a rozhodně doporučuju!

Zatím nejlepší knížka, kterou jsem od Winter četla. Podle anotace jsem si moc neuměla představit, kam se bude příběh ubírat. Chválím nápad.
Před 16 lety byl Fabian Catalano chudý student, který nutně potřeboval peníze. Nejrychlejší přivýdělek nabízela klinika pro léčbu neplodnosti. Teď patří k tenisové špičce a dojde mu, že by po světě mohl chodit jeho potomek. Jeho právníci požádají o zničení všech vzorků. Klinika ale díky lidské chybě pošle potvrzení o vyřazení Rossi, která tím ovšem zjistí, kdo je biologickým otcem její dcery. Fabian je v šoku a nakonec se rozhodne svou dceru alespoň navštívit, aby poznal jejich život. Ale ten život s rodinou se mu zalíbí víc než by měl.

Opravdu pěkná romantika, zajímavé téma dárcovství spermatu a milý konec...ale nic víc...oddechovka dobrá

Asi 80% knihy pro mě byla romantická oddechovka a pak přišlo pár menších zvratů. Některé jsem trochu čekala, jiné mě překvapili. Co oceňuji bylo, že i když hlavní postava byl vrcholový sportovec, tak vůbec nebyl namyšlený ani arogantní což bývá celkem časté a Rosse? Ta má můj obdiv.

(SPOILER)
Spoiler!
Zajímalo by mě, kdo píše anotace. Poslední dobou se to totálně neshoduje s tím, co v knize je.
Čekala jsem trochu jinej příběh podle anotace teda... samozřejmě to jádro zůstalo stejný, ale ty okolnosti byly tak nějak jiný, což mě svým způsobem zklamalo.
Bylo tam spoustu nedořešených věcí - Jak to teda dopadlo s Frankie? A co ten její nejlepší kamarád úchyl?
Příběh byl sice tuctový... ale četlo se to dobře. K hlavním hrdinům jsem si přesto tak nějak nedokázala najít cestu... ale na nedělní odpoledne ke kávě to bylo fajn. Nenáročný.

Moc se mi líbila zápletka knihy, která dala dohromady Rossie a Fabiana. Nebylo tam žádné zbytečné natahování, kniha je dlouhá tak akorát a nemohla jsem ji odložit, dokud jsem neměla přečteno.
Další dějová linka, kdy Fabian pátral po své rodině byla jen třešničkou na dortu.

Zajímavý námět knihy, je to jiné než obvykle. Měla jsem problém se na začátku začíst, ale pak se to rozjelo a kniha je super. Je to velmi nadnesený příběh, ale jako oddechovka je velmi dobrá.

Moje třetí kniha od autorky a zatím moje nejoblíbenější. Nadchla mě jak samotná zápletka, tak sympatičtí a rozumní hlavní hrdinové.
Byla jsem opravdu příjemně překvapena hlavními hrdiny Fabianem a Rossie, kteří se chovají velmi rozumně a vyspěle, což ve světě romantických knih nelze považovat za samozřejmost. Rossie je od samého začátku průbojná, citlivá a silná žena, která se nebojí jít za svým snem - stát se maminkou. Fabian je sice slavným a bohatým tenistou, ale je také klidný a empatický. Není překvapením, že si společně rozumí a nemají potřebu se obklopovat zbytečnými dramaty. Jako pár se mi opravdu líbí.
I když jsou některé momenty předvídatelné, nemohu říct že bych se během čtení byť jen na chvíli nudila. Od začátku do konce jsem si příběh opravdu užila, a svůj podíl na tom má i samotná zápletka s klinikou a anonymním dárcem. Dalo by se tu ponořit více do hloubky, ale i bez toho to neztrácí na jedinečnosti a originálním námětu. Děj má poměrně rychlý spád, ale i tak se vztah mezi postavami vyvíjí přirozeně. A navíc tenisový svět čas od času zajímavě zamíchá kartami.
Doporučuji každému, kdo hledá odpočinkový a nenáročný příběh s lidskými hlavními hrdiny a špetkou kouzelné náhody. Jedná se o skutečně krásně napsaný romantický příběh, které jsem si užila.
Hodnocení: 4/5
PS: jen tak mezi námi - ta obálka se opravdu nepovedla :( :D

Singl je další knihou z pera autorky Winter Renshaw a svým čtenářům nabídne nádherný romantický příběh o dvou lidech, které osud spojí tím nejvíce nečekaným způsobem. Tímto moc děkuji @knihybeta za možnost si knihu přečíst v rámci #spoluprace
Hlavní hrdinkou příběhu je Rossi Biancová, která se rozhodne podstoupit umělé oplodnění anonymním dárcem, aby se konečně mohla stát matkou. Jednoho dne jí omylem přijde dopis, který měl ale obdržet dárce. Rossi tak zjistí, že otcem jejího dítěte je slavný tenista Fabian Catalano. Fabian po vlastní rodině nikdy netoužil. Když však zjistí, že má dceru, rozhodne se s ní setkat. A právě tohle setkání s dcerkou a její nádhernou maminkou zamíchá kartami osudu.
Teda! Musím říct, že tento příběh jsem si mimořádně užila. Setkání hlavní dvojice bylo totiž opravdu netypické. Rossi i Fabian se museli vyrovnat s novou situací, ale také s vlastními obavami. Rossi byla neskutečně sympatická žena, která se snažila za každou cenu chránit svou malinkou dceru. Fabian se zase musel vyrovnat se skutečností, že se stal otcem, o což nikdy nestál. Jenže malá Lucia poměrně rychle začne měnit jeho názor na otcovství.
Příběh je lehce napsaný a skvěle se četl. Téma mě ihned vtáhlo, takže se mi stránky doslova míhaly pod rukama. Příběh není čistě jen o romantice, ale hlavně o rodině, důvěře a uvědomění si, že jsou v životě důležitější věci než jen úspěch. Pokud hledáte odpočinkové romantické čtení, které se snadno čte, a navíc vás polapí od první stránky, tak kniha Singl je určitě tou správnou volbou. Já si knihu opravdu užila.
Hodnotím 4 z 5*

Veľmi pekný príbeh. Veľmi dobre sa mi príbeh čítal. Páčilo sa mi, že je v knihe niečo iné.
Rossie sa rozhodne mať dieťa a tak chce využiť možnosť anonymného darcovstva. Ako to však býva, náhoda je blbec a omylom jej doručia list, ktorý je adresovaný anonymnému darcovi jej dcérky.
On sa dozvie, že ona o tom vie. Je to známy tenista a tak má strach, aby to nepredala a tak sa rozhodne s ňou stretnúť. Ona však odmieta, no nakoniec sa náhodne stretnú.
Ako táto náhoda dopadne? Bude Rossi chcieť, aby tento bohatý chlapík zasahoval do života jej dcéry?
A čo sa nakoniec stane, že dokonca môže ohroziť ich spoločné dieťa?
Určite odporúčam prečítať, ja som si tento príbeh užila :)
umělé oplodnění rodopis, genealogie sportovní prostředí tenisté, tenistky matky samoživitelky, svobodné matky nucená blízkostWinter Renshaw také napsal(a)
2019 | ![]() |
2018 | ![]() |
2018 | ![]() |
2019 | ![]() |
2021 | ![]() |
Knihu Singl jsem si vzala jako letní oddechovku – a přesně to jsem dostala. Milá, romantická a do značné míry předvídatelná kniha, která se čte lehce a příjemně. Děj se točí kolem jedné administrativní chyby, která zásadně změní život třem lidem – a i když to zní dramaticky, příběh je spíš jemný a poklidný.
Vztah mezi Rossie a Fabiánem byl hezky vykreslený, ale přiznám se, že jsem čekala víc jiskření. Jejich chemie byla spíš tichá a nenápadná, což může někomu sednout, ale mně tam trochu chyběla vášeň. Fabiánova láska k dceři mě také nechala trochu chladnou – přišlo mi, že její vývoj byl spíš naznačený než skutečně prožitý.
Celkově to ale byl originální příběh s netradiční zápletkou a příjemnou atmosférou. Takové čtení na jeden nebo dva dny na pláži, kdy chcete vypnout a nechat se unášet nenáročným romantickým příběhem.