Simonův kocour a nástrahy světa

Simonův kocour a nástrahy světa https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/219374/bmid_simonuv-kocour-simonuv-kocour-a-nas-uUV-219374.jpg 5 55 17

Simonův kocour série

< 4. díl

Po třech úspěšných vydáních příhod mazaného a požitkářského Simonova kocoura vychází nyní barevná kniha, která ve srovnání s předchozími černobílými kresbami neztrácí nic ze svého kouzla, ba naopak. Britský výtvarník Simon Tofield nás opět přivádí do domu a na zahradu domku, kde se odehrávají komická kocouří dobrodružství. Simonův kocour tentokrát svádí lítý boj s nejrůznějšími nástrahami, s veverkami, ježky, mravenci, strakapoudem a v neposlední řadě se svým milujícím a oddaným majitelem.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Komiksy

Vydáno: , Paseka
Originální název:

Simon , 2012


více info...

Přidat komentář

Bytost na cestě
13.05.2023 5 z 5

Povedená kniha :) Opět mě bavila :)

Booky84
22.01.2023 5 z 5

Úžasná kniha pro všechny milovníky koček. Nádherné barevné ilustrace, v některých jsem úplně viděla moji kočku. :-)


blackoutzuzi
14.05.2020 4 z 5

Komická kocouří dobrodružství zachycená na téměř 100 stranách je to pravé pro všechny milovníky koček! :)

trudoš
26.11.2019 5 z 5

Geniální kniha, ačkoliv obsah postrádá jakoukoliv zápletku - devadesát šest stran pouze předkládá cirka sto osmdesát ilustrací ze života Simonova kocoura a to pěkně v barvě. Chundelatý čtvernožec tentokrát přechází z obýváku do zahradních prostor, které logicky nabízejí mnohem větší možnosti, jak jednomu znepříjemnit život. Naštěstí nejde pouze o sled humorných epizod, v nichž kočka trápí majitele tisíci způsoby, ale spíš o takřka přírodovědný pozorovací dokument, představující jakým stylem šelmička domácí dokazuje světu, kdo je tady králem pláže. V tomhle ohledu čtenář ani nepotřebuje textový doprovod, protože Simon Tofield umí i přes sympatickou karikaturní kresbu (nebo právě díky ní) říci vše jediným kocouřím podíváním.
Za mě po všech stránkách dokonalý titul, určený ovšem čistě pro milovníky koček. Ti totiž jako jediní dokážou ocenit adrenalin, který tyhle vrnějící bestie dokážou do života vnést. Možná trochu kýčovité, ale jinak nádherné, veselé a roztomilé. Takže vlastně kočkovité.

orangerose
30.08.2019 5 z 5

super knížka :)

Sarajana
13.05.2019 5 z 5

Dokonalá kniha pro fanoušky Simonova kocoura, sice v ní není téměř žádný text, ale ten není třeba, ilustrace jsou dokonalé

Metla
15.01.2019 5 z 5

Zatímco píšu tento komentář, ona mi jemně vibruje na klíně, příjemně teplá, heboučká... Bílá, macatá, svéhlavá bestie, která mě připravila o klidný spánek a je zdrojem nejednoho drápance na mé kůži. Někdo ji chtěl utopit, což bylo mimo mé chápání, dokud jsem ji nepřivezla domů. Původně nám byla svěřena jako kočka domácí, pár měsíců předtím strávila v "útulku" panelákového bytu, kam byla opakovaně vracena. Zjevně ne každý má dost silné nervy na nedůtklivé, zákeřné zvířátko, co je možné zkusit pohladit jen na vlastní nebezpečí a jehož nespokojené povřískávání se nese éterem ve dne i (především) v noci. Po týdnech spánkové deprivace jsem slečně Jéééčivce dopřála adrenalin: vypustila jsem ji na zahradu. Po boku stařičkého německého ovčáka s laskavou duší objevovala ten nový obrovský svět. Vítr. Déšť. Myši. Ptáky. Nechat přes noc otevřené okno v přízemí znamenalo skončit s hrdou výstavkou úlovků v posteli. V lepším případě přinesla čičinka chcíplou kořist. Možná nebudete věřit, ale nahánět ve tři ráno po baráku čiperného hlodavce (stěhovat při té příležitosti gauč či pračku) není vůbec žádná prdel. Přes noc tedy větráme jen v horním patře, zatímco dole venkovní parapety nápadně připomínají řeznický pult. Náš chlupatý bílý psychopat konečně morduje někoho jiného, než pouze své majitele. Hračky ji nezajímají, hračky nekřičí bolestí a neumějí se tak legračně vztekat.
Brzy to bude osm let, co nás adoptovala a dovolila nám s ní bydlet, krmit ji, starat se jí o srandu. Snažím se vám vysvětlit, že Simon Tofield je skutečný kočičí znalec a jeho animované příběhy vycházejí z reálných situací. Jedině člověk, jenž nikdy kočku nevlastnil... oprava: člověk, jehož nikdy nevlastnila kočka, nežil s ní v domácnosti, může ty vtipné scénky považovat za vymyšlenou nadsázku. Pokud se nudíte, nekupujte medvídka mývala, stačí si pořídit libovolné stvoření z rodu Felis catus a máte o zábavu postaráno. A také o ten zvláštní klid, když se na vás ono pekelné stvoření uvelebí a spustí uvnitř motorek.
"Simon´s cat" je pro mě a mou rodinku srdeční záležitost v podobě filmů i knih, zbožňuji všechny ty svérázné tvorečky (včetně sádrového trpaslíka), tudíž je to vždy za 5*, ovšem barva těm příběhům mimořádně sluší.

tereza1198
10.01.2019

Plno úžasných kočičích obrázků. Text netřeba :-)

sola_lupa
02.12.2018 3 z 5

Něco vážně sedělo, ale když má člověk v přechodném domově kočku, moc vtipné mu to tedy nepřijde.

Ajinka126
31.07.2018 5 z 5

To je tak kouzelne a promyslene, ze musim dat plny pocet. Nicmene to jsou jen obrazky, takze za 10 minut nemate, co delat. To je docela drahych 10minut zabavy :)

JajaCZ
12.06.2018 5 z 5

Simon ma pobaví vždy. Nádherné a vtipné kresby, ktoré pobavia každého, kto mal alebo má nejaké domáce zvieratko :)

rarášek
25.07.2016 5 z 5

Moc se mi to líbilo. Tahle kniha už má barevnější ilustrace, trochu víc působí jako knížka pro děti, ale pořád je úžasná a pobaví. Simon's cat jsou úžasná videa, která vždy hodně potěší. :)

Hoshi
31.05.2015 5 z 5

Nádherná kniha! :)

Military
05.02.2015 5 z 5

Nevím jak vy, ale já si listuju pokaždé, když mám v práci špatný den. :-p

muchomurka
21.01.2015 5 z 5

Naprosto boží :-)

p3tris
05.10.2014 4 z 5

Každou druhou až třetí stránku jsem si říkal: "Sakra, kdy u nás byl Simon Tofield na návštěvě, aby odkoukal chování našeho kocoura?"

Ellesime
03.09.2014 5 z 5

V jednoduchosti je krása, stačí jedno slovo, výmluvný obrázek a o zábavu je postaráno :))

Štítky knihy

kočky

Autorovy další knížky

Simon Tofield
anglická, 1970
2010  89%Simonův kocour - chlupatý postrach okolí
2011  90%Simonův kocour na toulkách
2012  92%Simonův kocour a trable s kotětem
2014  90%Simonův kocour a nástrahy světa

Kniha Simonův kocour a nástrahy světa je v

Přečtených67x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených5x
Knihotéce31x
Chystám se číst2x
Chci si koupit8x
dalších seznamech2x