S nejčistšími úmysly

S nejčistšími úmysly https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/110525/s-nejcistsimi-umysly-110525.jpg 4 19 6

Simon Serrailler série

< 2. díl >

Druhý ze série detektivních románů Susan Hillové odehrávající se v malém anglickém městě Laffertonu s tajuplným šéfinspektorem Simonem Serraillerem jako hlavním hrdinou. Neznámá osoba unese malého chlapce, který čeká před domem rodičů na odvoz do školy. Událost otřese celým městečkem, obzvlášť poté, co se ukáže, že se nejedná o jediný, a pravděpodobně ani o poslední případ únosu dítěte. Začíná tvrdý a nelítostný boj o čas s pachatelem, který je odhodlaný zajít až do krajností. Šéfinspektor Serrailler je kromě pátrání nucen řešit i ryze soukromé problémy, protože se jeho vážně zdravotně postižená sestra ocitá na hranici mezi životem a smrtí. Navíc se stále ještě nevyrovnal s tragickou ztrátou Freyi Graffhamové, zavražděné při honbě za sériovým vrahem v předcházející knize Dobrý motiv pro vraždu. Jak je u detektivních románů Susan Hillové obvyklé, nejedná se o příběh s jednoduchou zápletkou a vyústěním, ale o skutečný román odehrávající se na mnoha úrovních a s dokonale vykreslenými postavami a prostředím.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Romány

Vydáno: , Mladá fronta
Originální název:

The Pure in the Heart , 2006


více info...

mol378
mol378
02.11.2023 5 z 5

Je a není to detektivka, ale - je to výborné. Neuzavřené tak, jak by člověk očekával. Všelijaké lidské charaktery, velmi dobře načrtnuté v prvním případu pozoruhodného a trochu tajemného komisaře, jsou tady rozvinuté do hloubky, myšlenková hnutí i emoce, napětí mezi nimi. Okamžitě začínám číst třetí díl. Susan Hill mě potěšila jinakostí a logikou.

Vatter83
Vatter83
27.02.2022 4 z 5

Pro mě oddychové čtení, více beletrie než detektivka, konec zůstal otevřený, případ nevyřešen, ale i taková je realita.


zdendula31
zdendula31
08.11.2020 5 z 5

Susan prostě miluju...

kap66
kap66
03.02.2020 5 z 5

Susan Hill je nemilosrdná, to už víte z prvního dílu. Také se nebojí porušit detektivkářská pravidla (mějte blízko po ruce třetí díl, dopadnete jako já, okamžitě budete pokračovat). Obě tyto charakteristiky neberu jako její podraz na čtenáře, popř. hru s jeho city, ale jako pokus o JINOU detektivku. Je to spíše psychologická sonda do životů těch, které případ tragicky zasáhl. Veškerý děj souvisí také těsně s vyšetřovatelem Simonem a lékařkou Cat, jeho sestrou.
Ne že by to bylo pro mě hlavní kritérium, ale tahle knížka byla pro mě snad nejuvěřitelnější detektivkou, jakou jsem četla. Proč přesně, rozepíšu v komentáři ke třetímu dílu, neboť ten to dotahuje k dokonalosti.

eiramka
eiramka
30.08.2015 2 z 5

Zklamání. Já vím, je to fikce - ale spisovatelka líčí policejní sbor jako partu inteligentních, oddaných a schopných lidí, kteří se vždy vzájemně podrží atd. atd - prostě vše sluncem zalité. Také jednotlivé postavy mi tak trochu připomínají spíš červenou knihovnu a ani hlavní zápletka, únos malého dítěte, to už nespraví. Prostě ani kvalitní román ani pořádná detektivka - ani ryba ani rak

jasmína
jasmína
09.08.2015 5 z 5

Opravdu povedená četba, kde nechybí vůbec nic, byla jsem nadšená a budu se pídit, zda neexistuje další díl, protože kniha je nedokončená.....otevřený konec..

Kniha S nejčistšími úmysly je v

Přečtených28x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených2x
Knihotéce53x
Chystám se číst4x
Chci si koupit3x