Silentium

Silentium https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/466938/bmid_silentium-DC5-466938.jpg 4 8 4

Hrůza sevře malou ves v bývalých Sudetech po sérii záhadných úmrtí, vrcholících vraždou. Jde jen o peníze, či je za tím něco zcela nepředstavitelného? Když se na kopci nad malou zapadlou vsí v bývalých Sudetech objeví bohaté naleziště paládia, těší se všichni vesničané na „lepší příští“. Až do chvíle, kdy po prvním záhadném úmrtí následuje druhé, třetí… Možná jde jen o peníze, možná i o pochmurnou poválečnou historii obce, překrytou vrstvou zarputilého mlčení. Ale možná je za vší tou hrůzou něco mnohem většího, dávnějšího, nepředstavitelnějšího a… fantastičtějšího. Po úspěšné novele Psychokrator, v níž autor prokázal, že umí nejen budovat originální příběhy, ale i skvěle dávkovat vtip a napětí, přichází s románovou novelou Silentium, „noetickým thrillerem“, v němž podobně jako v minulé knize rozehrává s obyčejnými „malými“ lidmi velký a silný příběh o věcech, o nichž se nemluví, o dobru a zlu v nás i kolem nás, o nepoznatelnosti pravdy, hrdinství nehrdinů a lidské soudržnosti. Kniha, v níž nechybí místa, kdy vám přeběhne strachy mráz po zádech, ale nad níž se občas i zasmějete, přitom nepostrádá ani hlubší filozofické poselství a bohatý obrazný jazyk. Strhující text, který vás v mnohém překvapí.... celý text

Přidat komentář

Ďobi-1968
14.11.2023 5 z 5

Jednohubka, ale napínavá. Dobře se četla.

Rade
26.06.2023 4 z 5

V rámci současné nabídky hororů nebo strašidelných příběhů v naší kotlině taková malá čtivá jednohubka. Zprvu komorní jednoduchá detektivka až po docela strašidelné, nejednoznačné vyústění a konec s malým otazníkem na úplný závěr.
Krátké, stručné, bez omáčky. Plus za mapu.
*
"Hlína, zbavena skeletu kořenů, se měnila na zelenočerné bahno, sunoucí se po milimetrech dolů do údolí - čeká ho dlouhá cesta, ale není kam spěchat, to bylo jediné, co bylo teď, tady, hluboko pod térovým papírem i bednícími prkny jasné - není kam spěchat.
Je třeba jen pomalu čerpat všechnu tu mocnou energii, zakletou v chladu a mokru těch nekonečných provlhlých středoevropských zim, je nutné v sobě nakumulovat všechno to, co je nutné mít k dispozici v okamžiku, kdy bude zasazen první úder.
Aby stál opravdu za to."


666Jitka
26.03.2023 4 z 5

Kniha čtenáře zavede do malé vesnice s 36 občany, z nichž většina žije své šedivé životy v důchodu anebo na sociálních dávkách až do doby, kdy se naskytne šance na lepší zítřky. Avšak najednou se začnou dít opravdu podivné a hrozivé věci. Autor rozvine několik klubek teorií, v čem může být zakopaný pes, a ponechává na čitateli, ke které se přikloní. Možná je to od všeho kousek - tvrdá realita byznysu, tajemná minulost anebo vliv něčeho prastarého a nadpozemského ???

Jandy1
12.12.2022 5 z 5

Za mě super. Tak trochu jiná kniha. Realita šmrncnutá s trochou sci-fi …
Nebo jenom realita ?
Těším se na další komentáře , abych mohl porovnat …
Další knihy od autora jistě dám.
Palec nahoru

Autorovy další knížky

  91%Jak napsat dobrou knihu
  90%Psychokrator
2011  0%Bestiář
2011  80%Petrachtace
2019  85%Silentium

Kniha Silentium je v

Přečtených8x
Čtenářské výzvě5x
Knihotéce1x
Chystám se číst11x
Chci si koupit2x