Síla ženy: Průvodce úspěšným životem pro každou ženu

Síla ženy: Průvodce úspěšným životem pro každou ženu https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/337973/bmid_sila-zeny-Rh9-337973.jpg 4 92 22

Největší změnou, kterou budeme prožívat, bude naše vnitřní proměna. Louise L. Hay vysvětluje ženám, jakým způsobem se mohou naučit vážit si sebe samých, získat sebevědomí a respekt a dosáhnout tak postavení ve společnosti. Slavná autorka se obrací na všechny ženy bez ohledu na jejich věk či společenské zázemí. Její knihy pomáhají tisícům žen na celém světě objevovat a rozvíjet nevyužité tvůrčí síly, najít sebe samé a žít plným, autentickým životem.... celý text

Literatura světová Pro ženy Osobní rozvoj a styl
Vydáno: , Pragma
Originální název:

Empowering Women: Every Woman's Guide to Successful Living , 1996


více info...

Přidat komentář

vlkove
29.07.2023 4 z 5

Autorka je opravdu úžasný člověk. Tuto knihu beru jako doplnění knihy Miluj svůj život, která je pro mě klíčová. Až na některé kapitoly, které se mě netýkají (např. stáří), jsem se čtivem moc spokojená.

lucin_a
26.02.2023 5 z 5

Všechny problémy, které máme můžeme rozdělit do 4 oblastí. Problémy v lásce, zdraví, úspěchu a sebevyjádření. Jak říká kniha, máme 4 oříšky k rozlousknutí. Všechny oblasti se ovlivňují. Pokud začneme mít vyšší sebehodnotu, promítne se to do našich vztahů i do naší práce.
Kniha je vcelku krátká, ideální na odpočinkové čtení.


Holly.W
25.03.2022 5 z 5

Úžasná kniha od úžasné autorky. S mnoha názory se zcela ztotožňuji. Kniha plná užitečných rad a krásných afirmací a meditací. Člověk by řekl, že když kniha byla v ČR vydaná před 25 lety, tak že za tu dobu se spousta věcí týkajících se žen změní. Bohužel, některé názory a vzorce chování jsou za ta staletí natolik zakořeněná, že se mění jenom velice těžko. Kolik žen žije v něšťastných manželstvích, dělá služku svému manželovi a dětem, nemá čas na sebe a je nešťastných, stačí se jenom rozhlédnout kolem sebe. Také názory, že žena patří k plotně, má se vdát, porodit dítě, to se taky nezměnilo. Mně samotné bude 30 let a musím neustále poslouchat řeči o tom, že už bych se měla vdát a mít děti. A takový psychický nátlak je velice vyčerpávající. Proto čtení této knihy bylo opravdovým balzámem pro moji duši a rozhodně stojím za tím, že každá žena má právo být šťastná. Každá žena by měla milovat především sebe sama, pečovat o sebe fyzicky i duševně. A když bude šťastná žena, bude šťastné i okolí. Není jednoduché si sebe vážit a milovat se, ale učím se to a doufám, že jsem na dobré cestě a tato kniha mi v tom taky pomohla.

Čokoláda
09.01.2022 5 z 5

Spisovatelka byla v dětství týrána, později se jí podařilo překonat těžkou nemoc.
Ze svých životních zkušeností radí ženám, jak se bránit ponižování, jak pečovat o své tělo.
Kniha byla napsaná v roce 1997, ale dotýká se i témat, na která nahlíží ještě dnes mnoho lidí s rozpaky :
´´ Nevěřte tvrzení, že život ženy bez dítěte je prázdný. Platí to pro většinu žen, ale ne pro všechny. ´´
´´Důvěrná známost s jinou ženou může ženě otevřít nové horizonty, protože ženy dokáží být obvykle starostlivější a citlivější než muži. ´´

kosilka
05.11.2020 3 z 5

Kniha je velice moudrá, psána s láskou, citlivostí, respektem a úctou k ženám a životu jako takovému, podporující vše hodnotné, dobré a pozitivní, ovšem z mého pohledu je příliš stručná a nevyužívá naplno svůj potenciál, což mi přijde jako škoda, proto ponechávám průměrné hodnocení.

mauvais-ange
25.09.2020 4 z 5

Na knize se mi líbilo, že obsahuje mnoho myšlenek, se kterými souzním a tyto myšlenky jsou na rozdíl od mnohých jiných knížek o osobním rozvoji podávány poměrně stručně a jasně. Dobré jsou i příklady prohlášení a afirmací, které mohou člověku pomoci k větší sebelásce a sebehodnotě. Pak jsou tu věci, které se mě úplně netýkají, jako např. víra v anděly, ta je ale zmíněna pouze stručně a bez vnucování. Naopak u některých dalších situací je použita forma, že se něco „MUSÍ, MUSÍME“…to mi úplně nesedí. Dost mě mrzelo, že kapitola o sexualitě byla shrnuta do tří stránek, a ještě k tomu se vlastně týkala jen sexuální orientace. A to je na toto téma jako vše? Autorka si tuto stručnost pak vynahradila v kapitole věnované přechodu a stáří. Chápu, že už byla starší, ale přišlo mi, jako by se tématu sexuality naschvál vyhnula. Co se týká toho stáří, tak tam mi zas vadilo její idylické vidění soužití mladé a staré generace pod jednou střechou. A poslední věcí, co mi nesedla, byl protimluv v tom, že je pouze na ženě, zda bude ve vztahu nebo bude mít jen milence a bude bez dětí, ale přitom si má podle autorky vybírat muže, který bude starostlivým otcem. Stejně jako striktní odmítání kosmetických úprav kvůli tomu, že sebevědomí ženy nezlepší. Podle mě to tak není u všech. Převažovaly ale názory, se kterými jsem souhlasila.
Musím říct, že na dobu kdy kniha vyšla poprvé, to bylo jistě převratné dílo a dost myšlenek jsem si z ní vypsala, z toho pár jich považuji za opravdu skvělé a univerzálně platné. Celkově patří kniha k těm lepším, co jsem v rámci osobního rozvoje četla.

Kristyne3789
13.09.2020 3 z 5

Kniha hezká, určitě na zamyšlení. Není od věci, aby si ji přečetla každá žena. Ale spíše bych ji doporučila pro ty, jež mají problém se sebevědomím a přijmutím sebe sama. Pro mě ne moc obohacující, ale v závěru velmi hezká kniha. Každý si z toho veme to, co chce.

sinamona
21.02.2020 5 z 5

Průvodce úspěšným životem pro každou ženu. Příjemné, obohacující čtení na jeden večer. Psáno v té době 70ti letou autorkou, což se na první pohled může zdát pro moji věkovou skupinu (30+) kontraproduktivní, ale tady je to právě naopak. Přiznám se, že byla část knihy, kterou jsem přeskočila, nesouviselo to však s tím, že by ta část nebyla určená pro mě, ale pro to, že mi kouření nic neříká a rakovina prsu mě děsí. Jinak zkušennosti a moudrost autorky obohacuje čtenáře v jakémkoli věku. Mnohé myšlenky jsou rozhodně přínosem. Sebeúcta a sebeláska je poměrně vzácná životní komodita, což je škoda. Jak by se nám všem lépe žilo :)
V záloze mám od autorky ještě knihu Vděčnost, tak jsem zvědavá, knihy tohoto typu si musím dávkovat a ne se jimi předávkovat :)

RendyaDav
14.01.2020 5 z 5

Zase pěkná knížka na klidné čtení ...

li-li-nka
18.06.2019 2 z 5

Knizka me moc nezaujala. Ocekavala jsem od ni vice.

Ttammarra
12.03.2019 4 z 5

Hezká kniha, i když Miluj svůj život se mi líbila více.

helkol
03.03.2019 4 z 5

Knížka je to sice moc milá, avšak měla jsem od ní trochu větší očekávání. Možná jsem čekala že bude více obsáhlejší a přitom je to spíše jen takové shrnutí myšlenek od Louise L. Hay... nicméně mám v plánu si v ní občas prolistovat, protože některé myšlenky si moc ráda připomenu.

Lucek
26.06.2018 5 z 5

Pravdivé a milé čtení.

Ankavi
07.05.2018 4 z 5

Ačkoli nemám ráda situace, kdy nám "velké národy" vnucují převratné myšlenky, tato autorka je čestnou výjimkou. Odmyslím li si tak trochu americký způsob psaní, kniha obsahuje řadu myšlenek, které by si měla uvědomit opravdu každá žena. Předchozí generace byly často vychovávány v patriarchátu a nebo alespoň v přesvědčení, že mají být "k dispozici" a rozdávat se - až do úplného vyhoření nebo nemoci. Nemusíme chodit daleko, rozhloédneme li se kolem sebe, v mnoha vysokých funkcích má žena nižší plat než muž a bere to jako normální, a to i v naší vyspělé středoevropské populaci. Nejsem feministka a toto hnutí ráda nemám. Žádný extrém ráda nemám. Nicméně sebevědomí by cíleně měla posilovat téměř každá žena, stejně tak jako uvědomovat si svoji hodnotu a postavení v rodině i společnosti.

sissina
27.03.2018 5 z 5

Doporucuji, kdo chce uzdravit sve nitro.

P-Verca
23.03.2018 5 z 5

"Síla ženy" by měla být povinná četba pro každou ženu! Nezastávám žádný feminismus, ale myslím, že jsme nevědomě velmi ovlivněné dobou a společností ve které žijeme, která tu byla již dlouho před námi a ještě asi bude. Tak nějak je zažité, že ženy jsou ty, které mají být doma, stát u plotny, pečovat o děti, uklízet, prát, žehlit a potěšit manžela. Zatímco muži jsou ti, co vydělávají a mohou budovat kariéru. Ale ženy už tohle dávno nechtějí (bůh ví jestli někdy chtěly), také chceme něco dokázat, umět se postarat sami o sebe a dělat to, co chceme my samy! ... Kniha je velmi podobná knize "Miluj svůj život" ale je více směřovaná na ženy. Kniha je psaná tak, aby na-motivovala každou ženu k odhodlání provést něco se životem, ve kterém nejsou šťastné.

Red_Fox
18.02.2018 2 z 5

Nezaujala, možná mi sedne jiný počin této spisovatelky. Od knihy tohoto ražení očekávám, že člověka nakopne něco ve svém životě změnit. Nestalo se, pro mě naopak spadla mezi ty, které si jednou přečtu a za nějaký čas si ani nevzpomenu.

Přemýšlela jsem, že jí dám ještě jednu šanci, přečtu si ji znovu a třeba v ní najdu důvod, proč je takto hodnocena.
Nakonec jsem se však rozhodla, že věnuji energii něčemu, co mi něco dá.

Garfinela
03.01.2018 2 z 5

Zas tak moc mě to neuchvátilo

Olous1
17.05.2017 5 z 5

Hezká kniha,psaná pro ženy s dobrými radami jak jít životem s úsměvem.

mariva
27.06.2016 4 z 5

V krátkosti shrnuté základní myšlenky celoživotního díla Louise L. Hay zaměřené na ženy. Každá si zde může najít myšlenky a afirmace vhodné pro její situaci a pro úspěšný a příjemný start do každého dne.