Síla povolání

Síla povolání https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/431962/mid_sila-povolani-oAM-431962.jpg 4 5 3

Prožívejte radost ze svého zasvěcení. Buďte radostným svědectvím tohoto zasvěcení. Mladí lidé to uvidí a také oni se odhodlají, protože budou vnímat sílu povolání. Pokud však uvidí jen lidi znuděné, kteří neumějí řešit své konflikty, nepůjdou za vámi, nepřidají se. Důležité je tedy svědectví radostného zasvěcení. … Ježíšova přítomnost je nade vše. Právě v tom spočívá síla zasvěceného života.... celý text

Duchovní literatura
Vydáno: , Paulínky
Originální název:

Fuerza de la vocación


více info...

Přidat komentář

Achillesaželva
15.12.2023 5 z 5

Jako vždy brilantní papež František. Kdo si myslí, že je liberál a kdesi cosi, jen slepě škatulkuje. Papež má hluboký obtisk ignaciánské spirituality a vede všechny spíše ke zvnitřnění. Vnější projevy zbožnosti se snadno mohou stát jen fasádou, za kterou se schová kdejaká neřest, pokrytectví, pýcha... Oproti tomu všude tam kde Kristus zpevní člověka zevnitř - pročistí jeho postoje jako zlato v tavícím kelímku, tam se teprve člověk (řeholník) stává skutečně zbožný (tj. plný Boha) a paradoxně spíše upouští od teatrálních gest a stává se prostý, věcný, jednoduchý a skrytý. Tehdy sálá z něj sám Pán. Papež je velmi velmi náročný - hluboké poklony dovede na počkání udělat každý, kdo je ale skutečně vnitřně vytříbený, a tudíž klanějící se srdcem?? Kdo to můžeš pochopit, pochop!
Kniha vhodná pro všechny, ať laiky či zasvěcené. Doporučuji!

Jana512
07.06.2020 5 z 5

Kniha rozhovorů s papežem Františkem může obohatit pohled každého na smysl zasvěceného života v dnešní době. Své odpovědi svatý Otec doplňuje příběhy, které zpestřují a pomáhají snadno pochopit problematiku. Je vidět, jak sv. Otci záleží na každém člověku a svými radami povzbuzuje nejen Bohu zasvěcené osoby.


Vojslava
09.02.2020 5 z 5

Ačkoliv je rozhovor cílen k zasvěcenému životu, je rozhodně užitečný i pro čtenáře, kteří tímto způsobem života nežijí. Teze, nad kterými se diskutuje, jsou totiž obecně platné; a navíc ještě čtivě podané. Rozhodně není ztráta času se tímto textem - třeba i pomaleji - probrat a promyslet ho!