Síla lásky

Síla lásky https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/51421/sila-lasky-51421.jpg 4 81 5

Colorado série

< 2. díl

Pět královen romantického žánru spojilo své síly, aby potěšily čtenářky kouzelnou atmosférou příběhů, jejichž hlavním tématem je láska. Jude Deveraux nás seznámí s Kathryn, která prchá před lidskou záští do zapadlého městečka a přijímá práci guvernantky. Zůstane až do konce života odkázána jen na sebe, nebo se najde muž, který jí ukáže, jak velkou moc má láska? (Učitelka – TEACHER) Maragaret Allison nám představí osamělou malířku Kim, která musí v krátké době vyřešit dva problémy. Najde znovu cestu ke svému nemocnému otci, který s ní před léty přerušil veškeré styky? A dokáže poslechnout hlas svého srdce, které ji táhne k muži, jenž znenadání vstoupil do jejího života? (Splněná přání – CHRISTMAS MAGIC) V povídce z pera Stef Ann Holm neznámý dobrodinec vypíše v městečku prazvláštní soutěž s lákavou odměnou. Isabela a John, kteří si byli až do této chvíle zcela cizí, spojují své síly, aby zvítězili. Bude však výhra v soutěži to jediné, co svým rozhodnutím získají? (Vánoční cesmína – JOLLY HOLLY) Hrdinové povídky Mariah Stewart se setkávají po dlouhých letech odloučení. V hloubi duše oba vědí, že se nikdy nepřestali milovat. Otevřou si však navzájem svá srdce? (Druhá šance – ONLY IN MY DREAMS) Prostřednictvím Lindy Howard se ocitneme na horské chatě spolu s třicátnicí Hope, která před několika lety ovdověla. Když na dveře zabuší promrzlý muž, samozřejmě mu podá pomocnou ruku a velmi se s ním sblíží, ale pak se v rádiu ozve hlášení o uprchlém zločinci… Mohl by to být on, nebo jde jen o souhru náhod? (Bílé zatmění – WHITE OUT) V každé povídce najdete hluboký lidský příběh o odvěké touze všech žen po lásce a štěstí. Nechejte se přesvědčit, že navzdory všem trablům může mít dobrý konec i zdánlivě neřešitelná situace. Těchto pět příběhů vás naplní nadějí a jistě se k nim budete rádi vracet. Anotace - http://www.cervenaknihovna.com/... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Domino
Originální název:

Upon a Midnight Clear , 1999


více info...

Kudík
Kudík
13.08.2021 4 z 5

Jude Deveraux - Učitelka (ze série Colorado 2.)
V kratším příběhu dojde na slova Kady, která v 1. díle říkala Coleovi, po kom se má poohlédnout a ono to vyšlo. Škoda, že se zde více neprobírá i "Wendellina příběh" a jak sama dopadla.
Margaret Allison - Splněná přání
Umělkyně Kim je po dlouhých letech naprostého odcizení se svým otce, který je primářem kardiochirurgického oddělení, přinucena okolnostmi se za ním vydat. Již po cestě se setká s někým, kdo je splněným přáním. Nenáročné, přesto celkem smutné čtení. Harrolda Rissona mi bylo hodně líto.
Stef Ann Holm - Vánoční cesmína
Je zde Isabela Burcherová jako pěstitelka citrusů a John Wolcott, který je napůl dělníkem u naftařské společnosti, napůl proutkař a celkem silný pijan, které spojí cesmínová soutěž. Až po Bellamyho Nicklause to bylo pěkné čtení. Tohle už bylo trochu moc. :)
Mariah Stewart - Druhá šance
Quin Hollisterová s celou svojí rozvětvenou rodinou a Caleb McKenzie se svými úžasnými dvojčaty Erikem a Evanem, vč. jeho sestry, se přes, řekla bych až "trapné" nedorozumění, přenesou přes 12let a dopracují, za pomoci Elizabeth, k těm nejkrásnějším svátkům a své druhé šanci.
Linda Howard - Bílé zatmění
Již jsem tuto povídku četla, ale pod názvem "V zajetí sněhu" v knize "Užívej noci", kde se retrívr Hope jmenoval "Rolnička". Zde bylo jeho jméno přeloženo jako "Zvoneček", což mi prostě moc nesedělo. Ale povídka, i když pouze o třech lidech a jednom psovi, je čtivá a napínavá.

LilianaFalcon
LilianaFalcon
08.05.2020 3 z 5

Jude Deveraux se povídka docela povedla. Škoda, že do toho začala tahat sny. Stačilo by víc propracovat vztah hlavních hrdinů a přidat tam trochu víc nebezpečí z její minulosti a nemělo by to chybu.
A pak byla celkem pěkná i poslední povídka. Začátek byl na povídku moc propracovaný. To by se šiklo spíš do nějaké knihy a i tam by se to muselo proložit zpestřením. Pak už to bylo pěkné a závěr i napínavý. Jen by si pár věcí zasloužilo dovysvětlit.


havrmoni
havrmoni
23.05.2015 5 z 5

Hezké příběhy,bohužel nesdílím nadšení z posledního příběhu. Příliš mnoho popisu místností,činností. Samotný příběh na pár stránkách,taková rychlovka.

Maki 1
Maki 1
19.10.2013

Zařazena povídka Lindy Howard V zajetí sněhu z knihy Užívej noci. Díky nadhledu, humoru je z celé knihy nejlepší!

barkabara
barkabara
07.08.2012 4 z 5

Povídka Lindy Howard je z celé knihy určitě nejlepší... :)

Část díla

Autoři knihy

Jude Deveraux (p)
americká, 1947
Stef Ann Holm
americká, 1958
Linda Howington S.
americká, 1950

Kniha Síla lásky je v

Přečtených146x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených5x
Knihotéce96x
Chystám se číst24x
Chci si koupit8x
dalších seznamech3x