Síla introvertů

Síla introvertů https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/216564/bmid_sila-introvertu-iGy-216564.jpg 3 71 23

Konečně kniha, která se zabývá vnímavou polovinou lidí – introverty - se všemi jejich silnými stránkami a bariérami v komunikaci s druhými i sebou samými. Tato jedinečná publikace je vhodná pro všechny introvertní osobnosti, které díky ní pochopí samy sebe. Dozví se, jak skvělé jsou jejich silné stránky a přednosti, jako například vytrvalost, schopnost naslouchat nebo analytické myšlení – dovednosti, které jsou dnes potřeba více než kdy jindy. Introverti získají prověřené strategie a praktické tipy, jak řešit překážky vyplývající z jejich introvertní povahy, jak navazovat kontakty, jak jednat a vystupovat na veřejnosti. Pro extroverty kniha nabízí cenné informace pro pochopení introvertů a ukazuje, co se od nich mohou naučit – jak v soukromém, tak profesním životě. Velmi čtivá, zajímavá a dobře strukturovaná knížka obsahuje také mnoho testů, příběhů introvertních lidí či otázek a odpovědí, které vám pomohou na cestě vpřed. Využijte tuto příležitost a naučte se znát dobře sami sebe.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Literatura naučná , Psychologie a pedagogika

Vydáno: ekniha , Grada
Originální název:

Leise Menschen - starke Wirkung. Wie Sie Präsenz zeigen und Gehör finden , 2013


více info...

Přidat komentář

eltondo
19.05.2023 2 z 5

Úvodní charakteristika introvertů je výborná. V první kapitole jsou rysy introvertů vysvětleny jako to úplně nejlepší, co může být. A v druhé kapitole víceméně ty samé věci jako zdroj velkých problémů :) Souhlasím s ostatními, že autorka nezná jiné pracovní prostředí než manažerské apod. Rady a návody jsou podle mne spíše obecné - konkrétního velmi málo. Moc užitečné mi to nepřipadá. (A spíše k úsměvu jsou rady typu: sepište si své překážky a do druhého sloupečku napište, co s tím můžete dělat. Tak a teď máte řešení svých překážek.)

kiki11
02.03.2023 3 z 5

Kniha sice nebyla úplně špatná, ale po jejím přečtení mám pocit, že jsem si z ní neodnesla téměř žádný přínos - nic, co bych mohla využít v praxi. Autorka asi všechny čtenáře považuje za pracovníky v managementu, protože je tam plno rad pro ně, ale co ti ostatní? První polovina je přece jen napsaná více obecně, ale ta druhá je určená pouze manažerům, ostatní si z ní asi moc neodnesou. To mě docela mrzelo, čekala jsem od knihy víc.


Tom87
19.11.2022 2 z 5

Prvá polovička kniha bola v pohode, ktorý bol taký všeobecný úvod. Len druhá polovička knihy bola slabšia, ktorá sa zaoberala manažérskymi schopnostiami a ako v ňom uspieť, v domnení autorky, akoby každý introvert pracoval v manažmente. Ťažkosti pri čítaní bolo v knihe veľmi veľa dotazníkov. Hodnotenie je relatívne. Pre introverta pracujúceho v manažmente môže byť celá kniha prínosom.

Kamčučák
30.05.2022 3 z 5

Kniha je velmi dobrou pomůckou jak pro introverty, tak i pro extroverty. Extrovertní člověk aspoň zjistí jak s introvetrními lidi vycházet. Introvertní člvěk zde zase najde, jak komunikovat s ostatními. A navíc je kniha doplněna i různými vyplňovacími úkoly.

NGC6715
22.08.2020 3 z 5

Kniha upozorňuje na to, že v dnešním světě mají velkou výhodu extroverti a potenciál introvertů zůstává nevyužitý, ačkoliv v některých věcech jsou lepší než extroverti. Kniha obsahuje přesný a podrobný popis situace. Rady co s tím dělat, se však omezují na manažerská rozhodnutí a další podobné situace, do kterých se běžný introvert vůbec nedostane.

Stromovous
26.07.2020 2 z 5

Hůře se kniha četla, po přečtení následovala čtecí krize a nemohl jsem týden nic číst. Čekal jsem daleko více, byť informativně byla kniha dobrá.

Mira7
10.04.2020 5 z 5

Přečtením této knihy jsem pro tuto chvíli uzavřel kruh čtení na obdobné téma. Četlo se mi dobře, věci jsou popsány dost přesně a výstižně. Autorka zjevně ví o čem a pro koho píše. Je skvělé, pokud je kniha významově a obsahem příručkou psaná literárně. Otevírá se tím daleko širšímu publiku a zanechá dojem.

1322
02.04.2020 5 z 5

Super. Nemůžu nic vytknout.

Klamm
03.11.2019 3 z 5

Jelikož se pozoruji už delší dobu, nehnul jsem ani brvou nad výsledkem dotazníku, který mě rozklíčoval jako čistokrevného introverta. Navíc o sobě vím, že jsem ještě říznutej melancholikem. Prostě černá žluč převažuje. Ale tak nějak se s tím pořád učím žít. Jak se píše v knize, nejdůležitější je poznat sám sebe a bez výčitek zohledňovat své potřeby. A pokud to někdo z okolí netoleruje, tak mi může víte co...

Messilina
16.04.2019 3 z 5

Úvod, ve kterém jsou introverti velmi dobře popsaní, skvělé. Bohužel zbytek knihy se obrací na úzký okruh čtenářů. Autorka se věnuje řešení introvertních problémů jen v určitých profesích (vesměs manažeři, vedoucí týmů ap...) Ale nějak jsem se nedozvěděla, co má dělat člověk, který pracuje jako učitel, lékař či zdravotní sestra, policista, nebo například prodavačka, či kadeřnice (což je mimochodem velmi upovídané povolání, protože v průběhu česání musíte se zákazníky mluvit, aby se nenudili a když děláte trvalou, může to být velmi náročné). A je i mnoho dalších povolání, které dělají introverti a která jsou extrovertní. A ještě jeden postřeh mám , autorka v knize řekla, introvert pracující v call centru je rarita. Není, naopak v call centrech pracuje dost introvertů, protože telefon má výhodu toho, že mezi telefonujícími není osobní kontakt, což řada introvertů oceňuje. Takže shrnuto a podtrženo, kniha je to zajímavá, ale pro velkou část introvertů trochu nepoužitelná.

asanita
27.12.2018 4 z 5

Hned jak jsem tuto knihu v knihkupectví poprvé uviděla, jsem měla jasno - tohle si coby introvert prostě musím přečíst. Autorka jednoduše a jemně popisuje problémy nás "tichých lidí" a radí nám, jak se s nimi vypořádat. S politováním ale tvrdím, že ne všechny metody jsou zcela funkční, ale některé z nich rozhodně stojí za vyzkoušení. Líbilo se mi, že na konci každé kapitoly byly otázky k zamyšlení se nad problematikou, která se v knize do té doby řešila a také úvodní test na začátku knihy, jenž odhaloval, zda je čtenář vůbec introvert. Zvlášť oceňuji kapitoly o navazování kontaktů a o veřejných projevech, protože právě tyto oblasti jsou pro mě problém.

Eridan
24.02.2018 3 z 5

Sylvia Löhken je sama introvertkou a tak tomuto světu dobře rozumí. Její kniha je systematická, snaží se jít do hloubky. Pokud jste se tímto tématem již zabývali dříve, nezjistíte nějaký překvapivý objev, ale možná vám pomůže pojmenovat své silné a slabé stránky, ukáže konkrétní rady, jak bojovat se strachem z komunikace a konfliktů a to vše při respektování vašich povahových rysů a na základě silných stránek introvertního člověka. Ne všechny části knihy pro vás budou aktuální (např. hledání životního partnera nebo jak vést porady či si chystat řeč k většímu počtu lidí), ale možná se k nim časem vrátíte. Hlavní poselství: Být tichý neznamená být divný (jak se nám extrovertně zaměřený svět snaží říct), ale tichý člověk dokáže prožívat (a užívat) život často v mnohem hlubších souvislostech a z toho vyplývají jeho silné stránky, které se (i díky této knize) vyplatí umět používat a být si jich vědom.

slaska77
04.12.2017 4 z 5

Hodnotím s odstupem 1 roku, kdy jsem si měla možnost některé techniky a rady sama vyzkoušet, jako vždy, fungují částečně a hodně záleží na okolnostech. I tak musím říci, že kniha je velmi příjemné čtení a v některých situacích jako by se člověk viděl. Máte-li doma svého introverta (a já jich mám plnou domácnost), rozšíří Vám to obzory-)

St. Jimmy
29.11.2017 3 z 5

Vcelku dobrá a povzbudivá kniha, nicméně některé věci jsou tam omílány stále dokola - to asi abychom si opravdu uvědomili svou sílu!

juleska
03.09.2017

Jsem ráda, že tato kniha vyšla (i česky).

Jak už je zmíněno i v komentářích níže, hlavně v druhé polovině se hodně věnuje situacím typickým pro různé vedoucí profese, manažery, školitele etc. Po mě - díkybohu - nikdo nechce, abych přednášela před davy posluchačů, takže tu část jsem víceméně "prolítla".

Na druhou stranu v první polovině jsem se ve spoustě věcí tzv. našla. Takže už si např. nebudu vyčítat, že občas nemám trpělivost na mé rozjívené (nejspíš extrovertní) neteře a utíkám se před nimi schovat někam do klidu. A zároveň jsem o krůček blíž vyrovnání se s některými křivdami z dětství ;)

Liberi
14.04.2017 4 z 5

Těší mě, že jsem si tuto knihu pořídil. I mně, coby introvertovi, pomohla lépe se vyznat v sobě samém, potvrdila některé mé domněnky a myšlenky, na které jsem přišel "v praxi", a přidala i mnoho užitečných rad do života, především v komunikaci s ostatními, a především s extroverty.
Proto ani nebudu hanit některé podkapitoly, které s mým životem příliš nesouvisí. Nejsem IT specialista, manažer, doktorand a ani nevedu porady/plény s ředitelem a místoředitelem nadnárodní společnosti a specialisty... Tedy tím chci říci, že uvedené příklady​ v knize se týkaly veskrze atypických profesí, ale to je jen přehlédnutelná maličkost, která mi koneckonců nevadila. Spíše mi vadilo, že čím blíže jsem se pročítal k poslední třetině, tím více se témata věnovala již zmiňovaným manažerům a vedoucím, ovšem i z téhle části si introvert ne-manažer, může vzít různá ponaučení. Závěr knihy se naštěstí vrací k širší formě a přehledně radí všem, a nejen vedoucím...
A já se k téhle knize vracet budu pokaždé, když bude nutné si připomenout, jak si obohatit nebo zjednodušit život, hlavně v období stresu, kdy si na některé rady paní Löhken nevzpomenu...

Davina
19.03.2017 3 z 5

Očekávala jsem něco trochu jiného, ale i tak to pro mě bylo dost poučné. Tohle téma mě opravdu dost zajímá a jsem ráda, že jsem sáhla po této knize.

bee88maja
25.10.2016 4 z 5

Introverze, dost složitá kapitola, mé osobnosti. Každopádně po doporučení jsem po této knize bez váhání sáhla. Utřídila mi myšlenky, poznala jsem své přednosti, a dala mi návod jak bojovat s překážkami své introverze. To, co jsem očekávala, jsem i získala. :)

Eldar80
18.06.2016 3 z 5

Od knihy jsem očekával trochu něco jiného. Dalo by se možná říct, něco trochu víc psychologičtějšího po vědecké stránce, ale kniha je víc orientovaná na osobní rozvoj. Je rozdělená na tři části. Nejdříve se dozvídáme základní odlišnosti extrovertů a introvertů, u kterých se pak rozebírají jejich silné a slabé stránky. Tahle část by se skutečně mohla hodit i neintrovertům, protože v některých bodech porozumí odlišnosti introvertního myšlení a vnímání světa. V některých rysech se týkala psychologie a byly zmíněny dokonce i odlišnosti na fyziologické úrovni. V druhé části se pak řeší osobní a pracovní vztahy. Popisují se různé postupy jak využít dobrých vlastností introverta a jak se nenechat ovlivnit těmi špatnými. V poslední části se uvádělo jak introvertních vlastností využít pro úspěch v životě a hlavně zaměstnání.
Bohužel nejsem typický introvert a tak jsem si z druhé části nedokázal prakticky nic vzít. Některé rady mi občas přišly banální. Ale nejspíš to nedokážu posoudit nebo dostatečně ocenit. První kapitola se mi tedy docela dost líbila, protože jsem se v mnohém našel nebo si něco uvědomil a někdy i u druhých. Věřím, že tato část je skutečně přínosná pro všechny, ale další dvě jsou podle mě určeny jen introvertům. Některé návody jsou skutečně dost praktické. Vyhraněným introvertům doporučuju. Pro běžné lidi to moc není, možná tak pro introvertní vedoucí nebo manažery. 65%

Lintu
24.02.2016 4 z 5

Ze začátku jsem trochu litovala, protože jsem se nedozvěděla nic nového. Ale dobré informace např. pro extrovertní přátele/přítele/přítelkyni. V druhé půlce se ale dostává k určitým radám, které se každému introvertovi určitě hodí.