Sídlo duše

Sídlo duše https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/113661/sidlo-duse-113661.jpg 5 20 4

Žijeme v době, ve které si řada z nás neví rady nejen s okolním světem, ale především sama se sebou. Kniha Garyho Zukava je jednou z nemnoha, které stojí za to číst znovu a znovu. Nadchne a zároveň provokuje promyšleným spojením zdánlivě nesouvisejících témat a inspiruje hlubokým zaujetím a ryzí upřímností, kterou lze vycítit mezi řádky. To, čemu říká Gary Zukav - podobně jako celá řada myslitelů a duchovních učitelů - duše a zároveň způsob, jakým se nám sděluje, je právě to, co současné civilizaci chybí. Uvědomuje si to ovšem jen málo lidí, i přesto, že existence duchovnosti a dokonce její prospěšnost optimálnímu vývoji člověka byla jednoznačně prokázána. Dovolte si prožít to, co cítíte. Dovolte si v každém okamžiku zvolit to nejpozitivnější chování. S tím, jak se budete vědomě zbavovat negativní energie a tvarovat své úmysly podle toho, co vám říká srdce, s tím, jak budete vzdorovat svému strachu a volit léčbu, začnete spojovat svou osobnost se svou duší a přiblížíte se okamžiku, kdy se stanete bytostí Světla, celistvou, silnou, naplněnou vnitřní jistotou. Pokora, odpuštění, čistota a láska, všechny dary ducha, zakoření a vykvetou a vy se přiblížíte k největšímu daru - jaký vám Vesmír může dát – k lidským bytostem s otevřeným srdcem. Namísto duše v těle se staňte tělem v duši. Vztáhněte ruku ke své duši, protože v dnešní době stále naléhavěji platí Zukalova slova, že není Cesta k Duši, ale že Duše je Cesta. ... celý text

Žánr:
Duchovní literatura , Esoterika, astrologie, okultismus

Vydáno: , Pragma
Originální název:

The Seat of the Soul , 1989


více info...

ditul
ditul
15.05.2022

Kniha plná pěkných myšlenek.
*Vnitřně silný člověk umí odpouštět. Odpuštění není otázkou morálky. Je to energie. Většina lidí odpouští, ale nechce, aby druzí zapomněli, kdo a jak jim odpustil. To není skutečné odpuštění, protože těmi, jimž bylo odpuštěno, manipuluje: takové odpuštění slouží k získání převahy. Je to způsob, jak získat vnější sílu.
Odpuštění znamená, že shodíte břímě dané zkušenosti. Rozhodnete-li se neodpustit pak na vás zkušenost, kterou nemůžete odpustit, ulpí. Jako byste se rozhodli nosit tmavé brýle, které vše, na co se podíváte, zkreslí - a budete to vy, kdo se bude muset každý den dívat na Život pokřivenými brýlemi, protože jste si je sami vybrali. Pak budete chtít i od všech ostatních, aby svět viděli stejně jako vy - a on takový skutečně bude, ale uvidíte ho tak jen vy. Budete se dívat na svět brýlemi své pokřivené lásky.

moničina
moničina
12.06.2017 5 z 5

Prvýkrát keď som ju čítala, pochopila som z toho málo a veľmi ťažko sa mi čítala. Po pár mesiacoch som sa k nej vrátila a už mi to išlo lepšie, i keď mi trvalo až 10 dní kým som ju dočítala. Text je dosť zložito napísaný a trošku pôsobí moc vážne a na niektorých môže pôsobiť trochu depresívne a odrádzať od dočítania knihy. Doporučujem knihu pre tých, ktorí už si predtým prečítali knihy pojednávajúce o duši, karme, reinkarnácii. Potom to čítanie pôjde ľahšie a text nebude taký "prísny" a vy nebudete mať pocit, že to, čo ste mali urobiť podľa tej knihy nezvládnete . Je tam veľa postrehov, ktoré boli pre mňa osobne užitočné. Pre Mňa osobne táto kniha patrí k tomu najťažšiemu na pochopenie, čo som kedy čítala.


adam.ruby
adam.ruby
11.09.2013 4 z 5

Tato kniha se mi moc líbila a kdo věří v Duši, v minulé životy, by si ji měl rozhodně přečíst...

vesirena
vesirena
08.03.2012 5 z 5

k této knize nelze napsat nic jiného...než, že je to perfektně napsaná kniha, ve které jsem nalezla téměř všechny odpovědi na své otázky, aniž bych je musela klást...určitě stojí za to, mít ji doma...

Autorovy knížky

Gary Zukav
americká, 1942
1997  91%Sídlo duše

Kniha Sídlo duše je v

Právě čtených1x
Přečtených26x
Doporučených3x
Knihotéce15x
Chystám se číst16x
Chci si koupit10x
dalších seznamech1x