Riallina hra

Riallina hra https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/25301/bmid_riallina-hra-65c904e0dc1b4.jpg 4 70 15

Sianim série

3. díl

Darranští obchodníci s otroky přepadli Riallin klan v čase jejího dětství, povraždili všechny muže, a ženy s dětmi uvrhli do otroctví. Po léta žila Rialla v zajetí, sloužila svému pánu a čekala na příležitost k útěku. Když se tato příležitost naskytla, nepropásla ji. Po zdařilém útěku z otroctví se z Rially stala cvičitelka koní v Sianimu – malém státečku proslulém svými žoldnéři. Nyní se má mezi své věznitele vrátit! V zájmu ukončení dlouholetých válek hodlá darranský lord otroctví zrušit. Tento záměr se však kříží se zájmy některých darranských šlechticů. Hrozba úkladné vraždy lorda Karstena se tak stává reálnou. Rialla je vybrána Pánem špionů Sianimu, aby plánované vraždě zabránila. Rázem je vtažena do světa smrtící magie, dávných bohů a neuvěřitelných netvorů. V tomto světě se musí opět stát otrokyní. V tomto světě může otrokyní zůstat navždy Přeložil Pavel Musiol.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Fantom Print
Originální název:

Steal the Dragon , 1995


více info...

Přidat komentář

Jjezevec
26.02.2023

"Myslitelům" v nakladatelství Fantomprint muselo dát fakt hodně práce zlikvidovat tuto čtyřdílnou sérii vydáním jen třetího dílu.
Blahopřeji tomu mozku.

Finskej
14.06.2022 5 z 5

Uf. Kniha sama o sobě je skvělá, ale když vidím, budiž mi odpuštěno, neuvěřitelnou bezdůvodnou stupiditu, s níž původní název "Ukrást draka" (který z hlediska děje dává smysl) je, bůh ví proč, předělán na "Riallina hra" (který smysl nedává), říkám si, co ještě bylo změněno, aby "to bylo lepčí" (anebo zanedbáno), a radím každému číst sérii v originálním znění. Pro jistotu: https://amzn.to/3ObfDkG


KájaKoxík
29.05.2022 5 z 5

Dávám 5 z 5.

Knihu jsem četla, jelikož tvorbu Briggsové mám moc ráda a konečně se mi podařilo tuhle knihu na bazaru sehnat.
Je pěkné, že i tady jsou pouta a magie tak, jak známe ze světa Mercy.

Zcela souhlasím s komentářem barborazveze podemnou.

K ději se rozepisovat nebudu, jelikož nevím jakého idiota napadlo vydat jen třetí díl ze série a zbytek nic. Ale dá se to i jako mono kniha, jen je začátek trochu náročnější na pochopení a já bych jako vždy uvítala adekvátní mapu.

lampernaqui
17.01.2022 3 z 5

Na jedné straně je to takové jednoduché, nepřekvapující. Ale vůbec mi to nevadilo, zvlášť když se první polovina příběhu četla sama. Hlavní hrdinka se na základě vlastních osobních zkušeností ráda vydá na špionskou dráhu, aby zrušila v království otroctví. Nic samozřejmě nejde podle plánu. Zatím jsem od autorky nic jiného nečetl, ale pokud to bude podobné, tak tomu rád dám šanci... a to i přesto, že nejsem cílová skupina.

barborazveze
02.11.2021 4 z 5

Dala jsem si repete při dlouhé cestě autobusem. Skvělá oddechovka, pořád mě baví jako kdysi. Tato kniha byla před lety, dávno před nějakou Mercy, mým prvním kontaktem s Briggsovou a totálně jsem si ji zamilovala. Když mi o pár let kamarádka meziřeší řekla "hele, bude něco vycházet, chci se na to podívat" a pak mi ukázala první díl Mercy, málem jsem se přeskočila radostí, protože prostě další knížka od téhle skvělé spisovatelky, od níž tu u nás tehdy nic jiného nebylo.
Teď po letech a po Mercy jsem si příběh pročetla jen zběžně, ale upřímně jsem se bavila podobnostmi a paralelami s Mercy. Co si budeme, Rialla je celá Mercy, Tris je tak trochu Samuel. Ren a Bran... taky pánové přes kopírák. Nemluvě o paralelách typu tajemných pout, vycítění, jak se ten druhý cítí... Prostě sylván nebo vlkodlak, je to úplně klasická Briggsová. A je to skvělá Briggsová. Nedám na tuhle knížku dopustit, i když je v tom notná dávka nostalgie, ale Patricie prostě umí. A uměla už tehdy, i když se samozřejmě v mezičase přeci jen vypsala.

johana3160
23.04.2021 4 z 5

Patty je jedna z mych nejoblibenejsich autorek (rozhodne top 3). Presto jsem se na Riallinu hru odhodlala az po mnoha letech. Nevim proc. Myslim, ze me odrazovala obalka knihy... nemam tenhle styl rada, ale v devadesatkach hold hodne frcel.. bylo citit ze styl autorky prosel za tech deset let nez vydala knihy o Mercy urcitym pokrokem, i tak ale kniha pres trochu kostrbaty zacatek dokazala dobre zaujmout i kdyz ne teda zrovna pohltit. Ve chvili, kdy se blizila pohlceni, bohuzel skoncila useknutym koncem.
Vzhledem k popularitě autorky by, myslim, stalo za zvazeni vydani dalsich knih mimo serie o MT a A&O. Skoda, ze uz to nejspis nemaji v planu.

kolacky
15.10.2020 4 z 5

Dobře se to četlo. Konec sice takový useknutý, ale i tak pěkně podaný.

Catyna
12.04.2020 5 z 5

Výborná oddechovka

špulo
15.09.2019 4 z 5

V podstate bežná klasická fantasy, akých je šesť kopcov a pritom ich stále nie je dosť. Taká až učebnicovo tradičná. Ideálne dovolenkové čtivo, pri ktorom sa krásne zrelaxujete, pretože vás nenúti sa stále ku knihe vraciať. Jednohubka, ktorej chuť mám doteraz v ústach;))

P. S. Čo tak vydať pokračovania?

trynitrix
16.04.2017 4 z 5

Ooou byla jsem zvědavá na tuto Briggsinu u nás první knihu tak jsem se na ni vrhla ohledně toho jak psala ještě před Mercy mno nebylo to špatné i když začátek jsem myslela že mě nějak nechytne a světe div se příběh mě nakonec pohltil :-D
Fandila jsem Rialle a Trisovi ;-)

vterinka
16.07.2016 5 z 5

Kniha se četla dobře. Líbil se mi příběh i celkově, jak byla kniha napsána. Kdybych to nevěděla, tak by mě nenapadlo, že je právě od P. Briggs, kterou mám moc ráda a rozhodně mě touto knihou nezklamala. :-)

Anjesis
01.06.2015 4 z 5

jejím pozdějším knihám se to sice nevyrovná, přesto je to velmi dobré čtivo

IvcaK98
09.02.2014 4 z 5

Na Riallinu hru jsem byla strašlivě zvědavá, chtěla jsem se podívat, co Patricia vydala dřív, než se pustila do vlkodlaků a nemůžu říct, že by mě kniha zklamala. I když autorka udělala od té doby ohromný skok, příběh byl napínavý a ze zajímavého prostředí, takže za mě rozhodně palec nahoru :)

Peti
04.11.2013

Tato kniha mě naprosto pohltila. Hlavní hrdinka Rialla mě vtáhla do svého života a knihu jsem přečetla jedním dechem. Velice pěkný fantasy příběh, který v sobě obsahuje dobrodružsvtí, politiku i romantiku. Doporučuji.

Safienka
19.06.2013 5 z 5

Fantasy příběh jiného formátu než jsem u Patricie zvyklá. Přesto dobrý! Začátek byl možná maličko zmatený. Měla jsem pocit, že ho musím číst pomalu, abych vše pochopila a vše mi došlo. Možná tím, že nejsem zvyklá na fantasy složitosti :o))No, šlo to ztuha, ale nakonec to vyšlo :o)
Příběh vypráví o Rialle. Empatce, která je uvržena do otroctví v zemi Darranů. Najde si ji lord Wintersein, který ji nechá vycvičit jako tanečnici. Tanečnice je vysoce ceněný otrok, kterého si nemůže dovolit jen tak někdo, a proto je na Riallu dohlíženo a nikdy jí nebylo víceméně ublíženo. Přesto se jí v otroctví nelíbilo. Podřizovat se někomu nebyl její šálek čaje, a tak uprchla do nepřátelské země Sianimu, kde se stává cvičitelkou koní. Přesto se jí dostane možnosti se do Darranu vrátit zpět, tentokrát jako špion, který má zabránit válce čarodějů a podpořit zrušení otroctví. Rialla souhlasí a spolu s původním lordem Darranu - Leahem se vydává do této hrůzostrašné oblasti, kde má opět předstírat otroka. Vše se maličko vymyká kontrole, na scéně se objevuje šílená nestvůra z bažin, která Riallu zraní. Ve stejný moment se objevuje první mrtvý. Riallu si bere nastarost léčitel-Tris. Dvojice se sbližuje a začíná spřádat plán na únik a pomstu. Protože chce Rialla dopřád svobodu všem zotročeným, i přesto, že má šanci uprchnout, tak to neudělá a dostává se ještě do větší šlamastyky, než prve. Na její cestě a při trestech, které ji jsou uděleny, ji pomáhá právě Tris a jeho magie. Při jejich úprku, kdy se zmocní důležité knihy potkávají další hnusné nestvůry – drápavce. Pomocí kouzel Trise, který je přírodním čarodějem a léčitelem – Sylanem se jim podaří ukrývat, ale nejde to do nekonečna. Tento příběh, který je o trochu jiný než série s Mercy Thompsonovou je pln útěku, lstí, bolesti a ztráty. Objevuje se zde mnoho dalších postav, který ději udávají směr, přesto je zde nemá cenu vypisovat. Knize dodávají pocit celku, I když jsem asi 30stran před koncem nemohla uvěřit, že to skončí, tak se to autorce povedlo uzavřít velice pěkně. Sama za sebe bych ještě pokračovala, ale můžu si leda tak psát na papír:o)
Líbilo se mi, že jsem četla knihu, kde byla za hlavní postavu vybrána právě empatka. Opět krásná žena, zelenooká, tanečnice a ještě ochotná bojovat za práva zotročených lidí.
Z vlastního pohledu - tato kniha stojí za přečtení.

Autorovy další knížky

Patricia Briggs
americká, 1965
2009  89%Měsíční píseň
2012  90%Štvanice
2010  91%Krevní pouto
2010  92%Železný polibek
2014  92%Nocí zlomená

Kniha Riallina hra je v

Přečtených104x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených6x
Knihotéce100x
Chystám se číst47x
Chci si koupit11x
dalších seznamech2x