Si výnimočný

Si výnimočný https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/458773/bmid_si-vynimocny-AkQ-458773.jpg 5 25 6

Knihu Si výnimočný napísal populárny americký autor a rečník Max Lucado pre deti a všetkých milovníkov kníh. „Každý deň malí drevený ľudkovia robili tú istú vec: vzájomne sa nálepkovali hviezdičkami, alebo čiernymi bodkami. Kto bol pekný, mal hladký povrch a krásnu farbu, dostával vždy hviezdičky. Ten kto mal neuhladené telo alebo popraskanú farbu, dostal čiernu bodku. Gašpar bol jedným z nich.“ Žijeme vo svete, ktorý v deťoch vytvára dojem, že majú hodnotu, len ak sú múdre, dobre vyzerajú, alebo majú talent. Boh im hovorí, že sú výnimočné už tým, že sú. Nepotrebujú žiadne špeciálne schopnosti. Preto každé dieťa potrebuje počuť pravdu o tom: že v Božích očiach je každý výnimočný a vzácny!... celý text

Žánr:
Literatura světová , Pro děti a mládež

Vydáno: , Porta libri
Originální název:

You Are Special , 1997


více info...

huhuhu
huhuhu
07.01.2022 5 z 5

Krásná knížka pro děti i dospělé s duchovním poselstvím.

RaptoR
RaptoR
22.11.2021 1 z 5

Tohle byl hoodně velký krok stranou. A to zpočátku vypadalo tak pěkně! Myšlenka, že hvězdičkování a puntíkování je špatné? To je super! Ilustrace? Super! Ale...
Ale mezi nálepkováním a poklonkováním Stvořiteli nevidím žádný rozdíl. Chyběla mi tu možnost svobodné vůle. Takže jedna hvězda za první polovinu knihy. Jak se objeví Stvořitel, jde to všechno do kytek.


TerJac
TerJac
28.12.2020 5 z 5

Tohle je moc pěkné a myslím, že to nemusí oslovit pouze ty, kteří jsou věřící a četli mezi řádky. Kniha říká skutečně velké moudro, které je jinak samo o sobě tak jednoduché. A to, že každý z nás je opravdu úžasný a skutečně nezáleží na tom, kam nás všichni ostatní škatulkují nebo, kde nás chtějí mít.

Sirius
Sirius
28.08.2020 5 z 5

no jako velký WOW. Tahle knížka má všechno. Nádherný ilustrace a hlavně velkej příběh. Je to krátký... ale hrozně dobrý. A ukazuje to, že dávání černých puntíků a hvězdiček je blbost, protože to mezi lidmi vytváří rozdíly a jedinci to ubližuje. Tohle je knížka, která má myšlenku a obrovskou sílu a která je sice krátká, ale můžete se k ní opakovaně vracet. Svojí sílou mi připomněla věci jako Malý princ, Mimi a Líza nebo Ema a kouzelná kniha. Jsem nadšenej.

Boboking
Boboking
18.02.2020 4 z 5

Krásný příběh, ilustrace úžasné. Pro všechny věkové kategorie. Doporučuji

poetree
poetree
19.10.2019 4 z 5

Zajímavý příběh, nálepkování je pro nás určitě nový motiv v pohádce, při rozhovoru s tvůrcem loutky mi to přišlo takové šroubované... ale myšlenku a ilustrace má kniha pěkné.