Shi. Kniha 3 a 4

Shi. Kniha 3 a 4 https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/495055/bmid_shi-kniha-3-a-4-ysc-495055.png 4 30 9

Shi série

Jay a Kita jsou zahnány do kouta policií, v jejímž čele stojí strašlivý Kurb. Zabrání jim to v dosažení pomsty, po níž tak moc touží? Kdo by si pomyslel, že mezi dvěma ženami tak odlišného původu může vzniknout natolik pevná vazba. Obě stojí proti impériu a spojuje je nesmiřitelná nenávist. Závěr 1. cyklu o cestě za pomstou, jenž ve čtenáři zaručeně zanechá stopy...... celý text

Žánr:
Literatura světová , Komiksy , Historie

Vydáno: , Josef Vybíral
Originální název:

Shi III + IV , 2020


více info...

Přidat komentář

evickakyticka
20.11.2023 4 z 5

Drobátko slabší než první díl. Ale krása to byla, to ano. Dočkáme se pokračování?

Denny456
06.06.2023 5 z 5

Ano tohle je důvod proč číst komiksy. Skvělá kresba, vyborný příběh a to celé dohromady vytváří super čtení. Nakladatelství Vybíral už dávno u mě předběhl Crew a přestože vydává menší počet věcí, tak kvalitativně v podstatě nešlápl vedle, zatímco crew.... No nic. Takže jestli máte rádi vyprávěni o viktoriánské Anglii, tak tohle je pro vás.


jarynek
28.01.2023 3 z 5

Asi jsem byl příliš namlsán z první knihy, ale pokračování mne nijak nenadchlo. Nějak se honilo moc zajíců a většina jich utekla. Komornější příběh, kde by nebyla zatahována anglická královna, kde by naopak byl více rozpracován hodně rychlý závěr a třeba se trochu vysvětlil původ démonů, by za mne byl určitě přijatelnější. Druhá dějová linka ze současnosti byla překvapivě ukončena už v první knize a pro mne trochu v rámci celého příběhu ztratila význam. Alespoň, že kresba si udržela vysokou úroveň.

bazyk21
24.07.2022 5 z 5

zajímavý příběh, nádherná ilustrace

sackettboy
25.06.2022 5 z 5

Krása. Nevedel som ani predvídať, čo od toho ďalej čakať. Úžasne nakreslený a prerozprávaný príbeh, ktorý sa číta sám. Prečítane jedným dychom. Škoda tých pár chýb, ktoré korektori nenašli, ale príbehu to na ničom nevadí. Otázne je koľko rokov budeme čakať na pokračovanie?

MARTh
04.06.2022 5 z 5

(SPOILER) Další pokračování mistrně rozehraného příběhu o pomstě a boji proti zkaženému britskému impériu, ve kterém Jay a Kita jen potvrzují, že ona pomsta, byť je provedená dvěma na první pohled křehkými kráskami, není ani tak sladká, jako spíš hooodně hooodně drsná. Samozřejmostí je kvalitní a krásné grafické zpracování knihy (ostatně to je případ všech děl vydaných panem Vybíralem) a parádní Homsova kresba - to se týká jak malých panelů, tak i celostránkové kresby. Moc se mi líbilo rovněž to, jakým přitažlivým způsobem vykreslil intimní sblížení obou žen. Ze začátku - než jsem si zvykl - mě malinko rušilo časté přeskakování v dějové lince, ale alespoň mě to udržovalo v permanentní pozornosti, což by v podstatě mělo být účelem každé knihy. Za mě 5*, byť SHI - knihy 1+2 se mi líbily o krapet víc

Ivan Kučera
01.06.2022 3 z 5

„Kdy jsme se sobě navzájem ztratily?“ Znamenite nakreslená... nuda. Prvý diel ma bavil. Niesol sa v znamení oťukávania a spoznávania postáv a špecifického sveta, v ktorom sa dej odohrával. Hoci sa malo dokončenie (logicky) niesť v znamení osudovosti a uzatvárania jednotlivých atrakcií, v skutočnosti mi pripadalo skôr ako keby belgický scenárista Benoit „Zidrou“ Drousie hľadal spôsoby, ako predĺžiť stagnáciu. Neváhal k tomu použiť náhody (zabudnuté a následne náhodou zase vypočuté heslo), klišé (zrada zo žiarlivosti) a karmické skratky (jednoruký chlap pri výbuchu príde aj o druhú ruku, to ako vážne?). Mystický háv tu hrá ešte väčšiu úlohu, ako v prvom dejstve, ale pravdupovediac som z neho bol v rozpakoch (v jednotke sa mi páčil). Príbeh pomsty by mal byť prešpekulovaný, ale tu už to stratilo zo zreteľa pôvodnú myšlienku. Čudné bolo uponáhľané a nedostatočné finále. Škoda, že sa tvorcovia viac nesústredili naň. Dovtedy nebol problém venovať desiatky strán dlhým (azda nekonečným) dialógom, no keď mali začať príbeh uzatvárať, tak nemali čas, keďže ho predtým premrhali na veci, ktoré nie že neboli dôležité, ale určite sa dali podať svižnejšie. Dokonca nebude prehnané tvrdiť, že svojím spôsobom žiadna z postáv sa nedočká poriadneho konca (!). Nie som povrchný kretén. Od komiksov nevyžadujem tupú akciu. Dokonca aj v superhrdinských ma nejeden raz bavia skôr dialógové pasáže, než samoúčelné bitky medzi supermanmi. Toto bolo ale ozaj priveľa dialógov, zápletiek, vzťahov. Zarazila ma absencia scén zo súčasnosti. V jednotke ich pár bolo a tak som myslel, že budú aj tu a celé sa to prepojí. Vysvitlo, že Benoit má na vec iný názor, než Kučera. Tiež mi vadilo, že sa príbeh v druhej polovici vehementným spôsobom vzďaľoval od témy osobnej pomsty. Bolo to na môj vkus prekombinované (a to zbožňujem Grófa Monte Christo) a politické. Resp. nie ani tak na môj vkus (mám ostatne rád Alana Moorea), ale vytváralo to priveľký nekonsenzus medzi prvou a druhou polovicou. Samozrejme je prítomných veľa plusov: pútavé historické prostredie, atraktívna kresba Španiela Josého Homsa (skvostne ponurý Londýn roku Pána 1852 v zovretí čiernych vôd Temže) a viacero dobrých nápadov (gang Dead Ends, vtipná výuka angličtiny). Ale čakal som viac. Ku koncu to síce dostalo patričný spád, ale už bolo neskoro. Divné je, že v zahraničí už stihlo vyjsť pokračovanie. Netuším, o čom by malo byť, lebo hoci neuspokojivo, zápletka sa uzatvorilo práve tu.

Norri
29.05.2022 4 z 5

Fantasy příběh o pomstě z viktoriánského Londýna. Ve druhé knize se už příběh nevrací k dějové lince ze současnosti zůstává jen v devatenáctém století. Neopouští však úplně téma terorismu. V prvé řadě zde jde totiž o pomstu. O pomstu konkrétním lidem a vůbec celému britskému impériu. Je ale otázka, kdy se pomsta mění v terorismus. Možná se to zdá jako nedůležitá otázka při hodnocení komiksu, ale pro mě je důležité vědět, komu v příběhu fandím. Nemám problém s hlavním hrdinou, který se mstí za způsobené křivdy. S teroristou už problém mám. Pokud se tato role v příběhu pomalu překlopí, tak to ve mě jako čtenáři zanechá určitou pachuť. Nicméně příběh mě bavil. Bylo to napínavé a nepředvídatelné. Nikdy nebylo zřejmé, jak to bude pokračovat. Postavy nejsou plytké a prochází vývojem. Kresba je parádní a oproti první knize přibyly pěkné dvoustránky.

Překvapila mě míra nenávisti k britskému impériu, kterou jsem z toho komiksu cítil. Něco takového bych bral od britského autora, Pata Millse nebo Alana Moora, ale od belgického autora to lehce zavání.

GoodGames
08.05.2022 5 z 5

Finále série Shi (presnejšie ukončenie 1. cyklu) je kvalitne napísaná pomsta dvoch žien proti prehnitému britskému impériu. Drsné, pútavé a perfektne nakreslené. Jediný problém je tentokrát nevyrovnané tempo. Prvé dva diely boli divokejšie a mali lepší spád. Stále ma to však veľmi bavilo a preto musím dať plné hodnotenie.

Štítky knihy

viktoriánská doba komiksy pomsta Britské impérium

Autorovy další knížky

Benoît Drousie
belgická, 1962
2019  81%Nevyhnutelná opotřebovanost citů
2021  82%Shi. Kniha 1 a 2
2022  81%Shi. Kniha 3 a 4

Kniha Shi. Kniha 3 a 4 je v

Právě čtených1x
Přečtených35x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce24x
Chystám se číst2x
Chci si koupit3x
dalších seznamech1x