Skandál v Belgrávii (2. část)

Skandál v Belgrávii (2. část) https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/499445/bmid_skandal-v-belgravii-2-cast-S8j-499445.jpg 5 32 6

Sherlock série

< 5. díl

Skandál v Belgravii pokračuje – Irene Adlerová je naživu a pořádně Sherlockovi zatápí. Podaří se samozvanému detektivnímu poradci rozlousknout tajemství jejího mobilního telefonu dřív, než se stane katastrofa? Dočtete se v pokračování manga adaptace slavného britského televizního seriálu Sherlock.

Přidat komentář

Kate18
06.03.2023 5 z 5

Příběh pokračuje a Irene je naživu, ale pro Sherlocka se věci nevyvíjí zrovna přívětivě

Tezz_7391
10.02.2023 5 z 5

Nutně potřebuji další díl...


Hor89
27.12.2022 5 z 5

Převedení jednoho z mých nejoblíbenějších seriálů do manga verze. Přestože jsem byl zezačátku ohledně manga série hodně skeptický (mangu normálně příliš nemusím), tak jí musím po přečtení ohodnotit pěti hvezdičkami. Detailní a přehladná kresba a k tomu scénář vycházející (téměř jedna ku jedné) ze čtvrtého dílu seriálu. Škoda jen rozdělení na dvě části.

_Tess_
03.10.2022 4 z 5

Po dlouhém čekání konečně přichází druhý díl skandálu v Berlgrávii. Minule vše skončilo přímo v tom nejvíce napínavém momentu, na který se tu krásně navázalo a můžeme tak hezky pokračovat v rozjetém příběhu. Pro fanoušky seriálu, kteří mají třeba podobně jako já nakoukané všechny díly klidně i několikrát, manga nepřináší nic nového. Já však ráda porovnávám zpracování manga vs seriál. Mně osobně manga více vyhovuje v čtení všech esemesek a popisů, protože na ně mám víc času a tak se nestane, že by mi nějaká utekla, nebo bych ji v záplavě akce přehlédla. Jsem také velmi ráda, jak manga zachytila chemii mezi Sherlockem a Irene, která je cítit z každé stránky. Kresba je jako u všech dílů naprosto skvělá a nemohu se jí nabažit, jako ostatně celé této manga série. Jsem hold zarytý fanoušek a velmi doufám, že se již brzy dočkáme Psiska baskervillského.

sgjoli
04.09.2022 5 z 5

Upřímně řečeno, pokud máte nakoukaný seriál, tahle manga vám nic nového fakt nepřinese - vyjma skvělého estetického zážitku, protože ta kresba je prostě skvělá a úžasně věrná předloze. Ale ono je to přesně věrné i dějově. Snad jediné, co mne tu trklo jaksi navíc oproti seriálu (kde jsem to asi nestihla zaznamenat) je jedna z SMS, kterou Irene poslala Sherlockovi. A teď nebudu schválně psát, která - protože možné spoilery, pokud někdo seriál nezná... ale ta SMS mne potěšila a v hlavě se mi odvíjejí všelijaké teorie. :-D
Každopádně z mé strany i tak nadšení. Seriál miluju a tohle byla super připomínka a skvělá rekapitulace Skandálu. Irene je protivnice, jak se sluší a patří. Moc moc doufám, že se v tomto formátu dočkáme i zbývajících dílů.

Tewi
29.08.2022 5 z 5

Čekání na tenhle díl se opravdu vyplatilo. Sherlock a Irene opět poměří své síly na poli intelektu. Ovšem pro Irene je to předem prohraný boj, protože nachází zradu tam, kde ji nečekala - ve svém srdci.

Za mě jednoznačně nejlepší díl

Autoři knihy

Mark Gatiss
anglická, 1966
Steven Moffat
britská, 1961

Kniha Skandál v Belgrávii (2. část) je v

Přečtených42x
Čtenářské výzvě9x
Doporučených5x
Knihotéce22x
Chystám se číst5x
Chci si koupit12x
dalších seznamech1x