Sherlock Holmes a příležitostní malí detektivové z Baker Street: Pád úžasných akrobatů Zalindových

Sherlock Holmes a příležitostní malí detektivové z Baker Street: Pád úžasných akrobatů Zalindových https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/47837/pad-uzasnych-akrobatu-zalindovych-47837.jpg 4 34 8

První díl ze série Sherlock Holmes a příležitostní malí detektivové z Baker Street Parta dvanácti hochů, která se v britské metropoli skrývá před bídou sirotčince, se věhlasnému detektivovi Sherlocku Holmesovi nejednou osvědčila v situacích, kdy se sám nemůže účastnit pátrání. Ačkoli se Holmesův společník a kronikář dr. Watson o vkladu těchto otrhaných pomocníků zmiňuje jen letmo, tlupa vedená prohnaným Wigginsem a bystrým Ozziem „proleze a slyší všechno“. Prokazuje to i případ, na jehož počátku se hlavní hvězdy představení Velkolepého Barbozova cirkusu přímo uprostřed čísla ocitají vinou přetrženého lana na podlaze manéže. Je to nešťastná náhoda, či zlý úmysl? Mají jejich tragédii na svědomí žárliví kolegové, nebo nitky zločinu vedou do mnohem vyšších sfér? Svěřte případ Příležitostným detektivům z Baker Street – a uvidíte! Mějte však na paměti, velectěné obecenstvo, že mistrně rozehraný příběh o úkladech z viktoriánských časů, jenž ctí atmosféru klasických holmesiád a přikládá čtenářům cenné tipy pro budoucí vlastní vyšetřovací praxi, není určen strašpytlům ani třasořitkám. Ve světě plném ukrutných hrdlořezů, všelikých nebezpečenství a nechutné hamižnosti budou malí pátrači po Holmesově boku čelit Napoleonovi zločinu a čtvrtému nejnebezpečnějšímu muži v Londýně! Přeložila Lucie Matějková. Pro čtenáře od 12 let.... celý text

Žánr:
Dobrodružné , Pro děti a mládež

Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Sherlock Holmes and the Baker Street Irregulars: The Fall of the Amazing Zalidas


více info...

Přidat komentář

Emik87
19.02.2024 3 z 5

Není to vrchol světové literatury, ale je to zase jiný úhel pohledu na slavného detektiva. Že spolupracoval s těmito kluky z ulice, tak proč o tom nenapsat knihu pro děti?

inachisio
29.08.2020 4 z 5

Hezká knížka, čtivá, překvapivá, ani chvíli nenudila. Moc se mi líbila.


alenkacermi
03.12.2017 3 z 5

Odpočinek u dětské knihy. Pro děti čtivé.

Loky
13.05.2015 3 z 5

Je vidět, že to nepsal sir. A. C. Doyle. Jinak, jako dětská slabší detektivka s motivy Sherlocka, dobrý.
Jak už je zde zmíněno, to co má být Wtson, Watson není.

darthvader77
04.03.2015 2 z 5

Autoři téhle duchaplnosti by si v jako jeden z trestů při procházení peklem, zasloužili každý den přinejmenším šest hodin nechat mlátit od pana Doyla Vzpomínkami na Sherlocka Holmese, vysvětlujíce přitom těmhle americkým plagiátorům hranice dobrého vkusu. Knížka je to rozhodně pěkná a jako čtení pro malé dětičky je to výborné. Nicméně knížka si vypůjčuje postavu legendárního Sherlocka Holmese (jenž je pro mě zárukou určité kvality a představuje pro mě určité hodnoty) a v takovém případě nelze nad určením pro děti mávnout rukou. A Watsone, co ti to udělal?!!! A aby Holmese poučovala nějaká malá snědá holčina, jsi slavný detektiv taky nezasloužil.

Karča H
29.10.2014 odpad!

Děsiví případ toho co se stane, když někdo napodobuje někoho tak geniálního jako byl sir A.C. Doyle. Až je mi líto že jsem za tuto knížku utrácela peníze.

matej1998
31.12.2012

Skvělá kniha. Skvělá pro ty kdo mají rádi ne až tak složité detektivky.

andy.vindy
29.08.2011 5 z 5

Skvělé počteníčko. Dopuručuji všem, kteří mají rádi detektivky.

Štítky knihy

Sherlock Holmes detektivky pro děti

Autoři knihy

Tracy Mack
americká, 1968
Michael Citrin
americká, 1964

Kniha Sherlock Holmes a příležitostní malí detektivové z Baker Street: Pád úžasných akrobatů Zalindových je v

Přečtených51x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených7x
Knihotéce12x
Chystám se číst4x
Chci si koupit1x