Shazam!: Monstrózní společenství zla

Shazam!: Monstrózní společenství zla https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/406151/bmid_shazam-monstrozni-spolecenstvi-svet-l0P-406151.jpg 4 29 10

Cenami ověnčená sága Kůstek vyzdvihovaného scenáristy a kreslíře Jeffa Smithe se okamžitě stala klasikou. A tento skvělý tvůrce, který ve svých příbězích dokáže mísit dobrodružství s humorem a úžasnou výtvarnou stránkou, přichází nyní do nakladatelství DC, aby zde převyprávěl příběh fenoménu Shazam! nové generaci. Když malý sirotek Billy Batson následuje záhadného cizince do hlubin metra, nemá ani tušení, že právě vstupuje do podivuhodného světa mocných čarodějů, mluvicích tygrů, děti žravých monster, obrovských robotů, politických intrik a tajemných padouchů. Ale přesně to a ještě víc Billy na svém putování potká - od chvíle, kdy mu čaroděj svěří kouzelné slovo, které ho může proměnit v nejmocnějšího smrtelníka na celém světě!... celý text

Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: , Crew
Originální název:

Shazam! The Monster Society of Evil , 2017


více info...

Přidat komentář

Voliarty
17.03.2022 4 z 5

Ja som spokojný, dostal som to, čo som čakal. Postava Captain Marvela by sa dala uchopiť temne, epicky a s tým, že by sa psychologicky rozobrali postavy. Ale podľa mňa omnoho viac tejto postave sedí detsky naivný príbeh s roztomilou kresbou.

Billy mi zo začiatku nesedel. Nechápte ma zle, len som nechápal, čo ho robí tak špeciálnym, aby získal moc. Vidíme ho ako bezdomovca, ktorého týra ten chlap. Nespravil nič také, čo by ho robilo hodným získať moc Marvela. Proste chýbalo mi tu niečo, čo by ho robilo výnimočným. Pridal by som nejaké stránky navyše, v ktorých by sa viac predviedol (napríklad by niekomu pomohol, alebo by obetoval kúsok jedla pre slabšieho bezdomovca). Ale to je asi jediný problém, ktorým som s hlavným hrdinom mal.

Marry bola sympatická, taká malá dievčina. Čo sa týka protivníkov, tak tí sú takí, akých by ste ich od detsky ladeného komiksu čakali. Sú zlí, veľmi zlí. Vyhubenie ľudstva, ohrozovanie detí - to sú pojmy, ktoré im nie sú cudzie. Ale nevadilo mi, že s nimi Smith nejak hlbšie nepracuje. V takomto komikse komplexných záporákov nepotrebujem.

Len škoda, že záverečný boj bol taký krátky. Captain Marvel má konečne voľné ruky, aby sa porátal s Pánom Mozgom, čitateľ očakáva veľkolepý boj, ale ten končí rýchlejšie ako začal.

Chápem, že nie každému to detské ladenie sadne (viz. komentár užívateľa fvalek), ja našťastie medzi nich ale nepatrím.

Shazam!: Monstrózní společenství zla je detský komiks, ktorý sa na nič nehrá. Je jednoduchý, farebný, zábavný. Presne taký, aký by som od komiksu o chalanovi, ktorý sa po vyslovení magického slova mení na supermana čakal.

A na záver SPOILER: Dal by som si pokračovanie, lebo ma zaujíma, ako by sa vyvíjal vzťah Captaina Marvela a tej reportérky Fidelityovej, hlave keby sa dozvedela, že Marvel a Billy sú jedna a tá istá osoba. KONIEC SPOILERu.

fvalek
27.07.2020 3 z 5

Wow, nechci být kazimír, Kůstka neznám, ale celkově to nebylo úplně zcela to, co bych od Shazama čekal. Infantilní příběh, postavy a zápletky, nic moc psychologie postav a epika taky téměř nulová. Dětsky kouzelná rozuzlení a podivné informace, které jsou ale prostě pochopitelné, když o nich moc nepřemýšlíte...

Prostě se nezapře, že to je pro děti, a to jsem právě moc nečekal před koupí. Hodně mě to mrzí právě proto, že to pak nijak nezapadá do DC universa a je to taková sólovka pro malé čtenáře, a to dokonce tak malé, že jsem nenašel žádnou pasáž, kterou bych třeba dal dětem na druhém stupni ZŠ jako ukázku k něčemu, protože tam vážně nic hodnotného nebylo.

Jediná dobrá je snad jen kresba, která je hezký, čistá, přátelská, veselá, barevná, čímž je hodně sympatická. On ani ten děj není nejhorší, ale je tak primitivně podaný, že mě to fakt vůbec nenadchlo. Příště se téhle komiksové řadě vyhnu, protože už zdaleka není pro mě, a i když jsem se snažil najít něco obohacujícího pro děti, tak prostě nic.


adevr
18.01.2020 5 z 5

Komiks vhodný pro dospělé s mladou duší, ale i pro dětské čtenáře, jako seznámení se s něčím víc, než jsou časopisové komiksy. Jeff Smith, tvůrce Kůstka, se opět svou kresbou a celkovým pojetím , vydal bořit hranice mezi přísně hrdinským a pohádkovým komiksem, a opět se mu to povedlo.

Gustik5
15.01.2020 4 z 5

Autor Kůstka, kterého si po tomhle někdy určitě přečtu, se prostě nezapře. Je to stejně hravé, jako příjemná kresba. A strašně super na tom je, že to docení i starší čtenáři. Přesně jak se rozepisuje v úvodníku Alex Ross - úplně tam na mě dýchala ta patina klasiky, přitom v nových (a jak dětem, tak dospělým) přístupných kulisách. Tenhle Shazam! je super. Pokud jste s tímto klasickým hrdinou, před sporem s Marvelem též známým pod jménem Captain Marvel viděli dosud jen nový film a chtěli si s ním něco přečíst, je tento komiks naprosto ideální volbou. :-)

DennisMoore
05.01.2020 5 z 5

Jeff Smith... Co je skvělé na jeho Kůstkovi, je skvělé i tady. Krásná kresba, vtipný scénář, střelenost a roztomilost a zároveň vážný podtón a zřejmá láska k postavám i celému žánru. Těžko to popsat, to se musí vidět a hlavně přečíst, protože až pak totiž pochopíte, jak moc vtipný může být obrázek přes celou dvojstranu, na němž hlavní hrdina zdánlivě neudělá víc, než že prostě a jednoduše dá něčemu pěstí.

LuckyZ
16.12.2019 5 z 5

Můj prvni precteny pořádný komiks a moc me bavil a překvapil. Prisla jsem na něj, diky knize Srpnovy snih, kde komiks četl malý kluk v New Yorku po válce. Doporučuji

Mooneylan
16.06.2019 5 z 5

Skvele zpracovany superhrdinsky komiks, ktery nadchne jak detskeho, tak dospeleho ctenare. Idealni vstup do sveta DC pro zacatecniky superhrdinskeho komiksu.

dexterman
23.05.2019 5 z 5

Tady je nutné si uvědomit kdo jsou cílové osoby na které je zaměřeno toto dílo . To jsou především děti . Odpovídá to tomu jak je shazam pojatý a napsaný . Náročný čtenář tam nenajde nic složitého . Ilustrace je v pohodě . K tomu pro děti docela velká písmena takže za mne je to ok . Děti se v tom určitě neztratí . Jak ale říkám pokud dospělejší čtenář tady hledá něco více tak to tady nenajde . Jednoduchá kostra příběhu , nevýrazný mrňavý záporák a plno crazy momentů co potěší dítě na které je shazam cíleně zaměřený . Takže tohle bych určitě doporučil pokud máte prcka nebo malou holku . Můžou to v pohodě číst . Pro velké čtenáře to moc není . Mne osobně to například ale docela bavilo.

martinstefko
27.04.2019 5 z 5

Kniha "Shazam!: Monstrózní společenství zla" je trochu marketingovým tahem, myslím její české vydání, protože v kinech je film s Marvelem, ale to vůbec nevadí, protože tohle je komiks od autora, jenž vás bude bavit, od dobrého autora, který si s komiksem vyhrál, a to i přesto, že to není jeho autorský počin. Na jednotlivých panelech, na tom, jak ztvárnil jednotlivé postavy, je vidět, jak je s postavou sžitý, jak ji sám má rád a jak ji chtěl předat i současné generaci - tedy relativně současné, protože komiks už vznikl v roce 2007, ale ani po více jak deseti letech neztratil nic ze svého kouzla a z toho, že tahle postava může zaujmout i dnešního čtenáře, že je tu pro něj, a i když v sobě má dost naivního, možná i trochu hloupého, je možné ji pojmout tak, že vás to bude bavit. A nemusí to být temné a drsné, může to být určeno i mladším čtenářům. Doufám, že Jeff Smith u nás bude pokračovat a že se dočkáme i něčeho dalšího.

Lenka.Vílka
17.04.2019 5 z 5

Chcete si užít tuhle knihu? Takže fantazii, dětskou hravost, tužku a papír do ruky, a jdeme na to!

(I'm Just A Kid - Simple Plan)

Začátek je dost "skákavý", ale neztratíte se v tom, ani kdyby jste cíleně chtěli. Billy je správný tvrdohlavý kluk, který se sice o sebe umí postarat, ale když si ho vyžádá čaroděj a chce po něm, aby to řekl (pst, nechci to zakřiknout, ať se taky neproměnim), a potom se hodně věcí změní. Pan Mozek chce zničit lidstvo (nebo je to trochu jinak?!) a tomu chceme rozhodně zabránit! Bavila jsem se, smála. Je tam i morální poučení. Ale hlavně ta zábava, na to se nesmí zapomínat.

("Ty máš schopnost vycítit životní sílu? To je dar bohyně Athény! Takovou moc nemám!"..."Jasně že ne. Jsi kluk."

Co však bije do očí je kresba. Od Jeffa Smithe jsem ještě nic nečetla. Je to celý moc hezký. Kresba je čistá a tak dětsky roztomilá. Ale ne hloupá. Celou dobu mě bavila. Akorát jsem si potvrdila, že si chci přečíst Kůstka. To bylo v pořádku. Ta dětská roztomilá srdíčka směrem k Shazamovi mě dostala a přesto nepůsobila infantilně. Ale pohled na Billyho? A celkově na děcka a všechny lidi? Jako kdyby utekl někdo z party z Plutony. Což je kresba, která se líbí. Mocinky moc!

Moc mě pobavil úvod od Alexe Rosse. A on měl pravdu. Najděte tu hravost a dítě v sobě. Nebuďte věčně napruzený. Potom si užijete víc věcí. Včetně tohohle komiksu.

SPOILER...Proč je na konci v šifře to, co tam je? Měla by to být jednorázovka. Že by nám Jeff Smith připravil ještě nějaké překvapko? :O ...SPOILER

Kniha Shazam!: Monstrózní společenství zla je v

Právě čtených1x
Přečtených32x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce16x
Chystám se číst6x
Chci si koupit3x