Sharpův ďábel

Sharpův ďábel https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/320490/bmid_sharpuv-dabel-nL2-320490.jpg 5 66 13

Sharpe série

< 22. díl

Setkání Sharpa a Patricka Harpera s císařem Napoleonem na ostrově Svaté Heleny odstartuje nové dramatické události, jež prožijí v dalekém Chile. Poslední kniha sharpovské série se odehrává v roce 1820. Sharpe žije na statku v Normandii, ale jeho poklidný život je náhle narušen. V dalekém Chile zmizel jeho dávný přítel don Blas Vivar a Sharpe, kterého požádala o pomoc Vivarova žena, se spolu s Patrickem Harperem vydává na dalekou cestu. Na jejím začátku se však zastavují na ostrově Svatá Helena, kde je internován sesazený francouzský císař Napoleon. A setkání s ním je zatahuje do komplotu plného nepředstavitelných nebezpečí, která je v Chile čekají.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Historické romány

Vydáno: , Oldag
Originální název:

Sharpe's Devil , 1992


více info...

Petrrr
Petrrr
07.03.2021 4 z 5

Poslední kniha skvělé série. Celá série je napínavá a hlavně všechny události se odehrávají ve skutečných historických kulisách. To, že hrdinové každé z jeho knih jsou trochu nadlidé vůbec nevadí, byl jsem odkojen Old Shatterhandem. Přál bych si, abychom také měli autora, který by se k tomu alespoň přiblížil. Pokud se týká tohoto posledního dílu, je trochu nadbytečný. Podle mě měl autor sérii ukončit knihou Sharpovo Watterloo a nepokračovat.

Luigi1
Luigi1
27.05.2020 5 z 5

Moc mě mrzí,že už se Sharpem nebudu bojovat a ponocovat.Moc mi pomáhal.


Ferry9
Ferry9
08.05.2019 5 z 5

Super série, super kniha.

druzickaster
druzickaster
07.02.2018 5 z 5

Richar Sharpe je pro mě zatím nejdelší přečtená série knih. Bylo to vzrušující, divoké, smutné, ale i veselé. Nelituji jediné přečtené knihy a panu Corwellovi patří velké díky za všechny příběhy Richarda a Patricka a vůbec všech spolubojovníků, jejich přátel i nepřátel. Rozšířil jsme si i dějepisné a vlastivědné obzory, no prostě jedním slovem, paráda.
Takže, buďte sbohem pane Sharpe a pane Harpere.

eva-lupen
eva-lupen
20.09.2017 3 z 5

Tenhle díl mne teda totálně zklamal. Sharpe asi na farmě zblbnul, že mu to vůbec nepálí a všem sedá na lep (přitom jsou to tak průhledné lsti).
Také děj mi přijde takový nějaký zrychlený, jako kdyby se autor nemohl dočkat až se Sharpa konečně zbaví. Tuhle knihu tedy do své knihovny nezařadím a sérii ponechám bez závěrečného dílu.

Francois17
Francois17
28.08.2017 5 z 5

Se Sharpem jsem strávil posledních asi 6 let. Nejdříve jsem si vytvořil zásobu asi deseti knih a pustil jsem se
do čtení. Na konci jsem ale stejně nedočkavě čekal na
každé další vydání.
Žádný z dílů mi nepřišel jako nastavená kaše a jenom
lituji, že jich není víc. Nakladatelství OLDAG patří díky
za to, že celý projekt dotáhlo do úspěšného konce.
Není to u nás zvykem, většinou to skončí pár díly a dost. I poslední díl byl stejně skvělý jako ty předešlé.

bertrand
bertrand
04.08.2017 3 z 5

Začal jsem s touto sérií jako opatrný nápadník, pokračoval coby vášnivý milovník a končím jako monotónností vztahu unuděný manžel. Cornwell, třebas stále strhující vypravěč akčních sekvencí, už pro mne vyčerpal veškerý potenciál, který v Sharpovi byl (nebo ho, jako v případě setkání s Napoleonem, zdaleka nevyužil). Nechme tedy našeho hrdinu pokojně farmařit....

tenax
tenax
03.07.2017 5 z 5

Ani chronologicky poslední díl série nezklamal, opak by mě velmi překvapil. Zajímavý popis malé části chilských dějin. Sharpe je opět neprůstřelný, i když se do bojů moc nehrne, jen se snaží splnit svou povinnost vůči starému příteli. Ale když už musí, jeho válečnické zkušenosti a instinkty se zase projeví v celé parádě při dobývání španělských pevností Puerto Crucero a Valdivia.
A když je to závěrečný díl, sluší se vyjádřit k celé sérii. Přesto, že jednotlivé díly byly psány jaksi na přeskáčku, vyplatí se ji číst podle chronologie dějů, knihy na sebe logicky navazují, včetně vývoje charakterů postav. To se Cornwellovi (až na nepatrné výjimky) skutečně povedlo dodržet. Díky nakladatelství je kompletní série jistě ozdobou knihovny každého milovníka historické literatury. Stejný formát a grafické provedení obálky, kvalitní překlad jedním překladatelem, dodržení pořadí vydávaných knih podle děje, relativně rychlé vydávání (2006-2016), to znamená zhruba 2 díly za rok a hlavně dokončení kompletní série. Paráda!

Gina11
Gina11
17.01.2017 5 z 5

Opět skvělá kniha, jen mě moc mrzí, že je poslední.

klokan.1905
klokan.1905
25.12.2016 5 z 5

Sharpův ďábel...
21.díl série Sharpe Vás zprvu zavede na ostrov Svaté Heleny, kde dojde k setkání Richarda Sharpa s Napoleonem... Odtud pokračuje cesta Sharpa, samozřejmě že spolu s ním cestuje i Harper, do Chile, aby zde pátrali po zmizelém donu Blasu Vivarovi... Jak vše dopadne určitě neprozradím... ;-)
Všech 21 dílů se vyjímá v mé knihovně... Jsem moc rád, že je tam mám a určitě se k nim jednou, možná i vícekrát, vrátím...
Doporučuji... Milovníkům historických románů mohu doporučit celou sérii, určitě začněte od prvního dílu... ;-)

nero 13
nero 13
09.12.2016 5 z 5

Říká se kolik příběhů si čtenář přečte, o tolik víc životů prožije než člověk, jenž nikdy nečte. A život který jsem prožil ve 21. dílech s Richardem Sharpem řadím mezi mých TOP 5.

Ládja
Ládja
28.11.2016 5 z 5

Čekání se vyplatilo. Trochu jsem váhal se čtením, protože je to poslední díl se Sharpem a chtěl jsem si ho nechat na někdy, ale...musel jsem ho přečíst. Je to jako droga. I když člověk ví, že to dopadne, tak jak to dopadne. I když ví, že většina příběhů se Sharpem jsou skoro jako přeš šablonu, tak pořád mají své kouzlo, kterému se jen těžko odolává. Poučné, faktické, surové, syrové a snad i věrné době ve které se příběhy odehrávají. Richarde, budeš chybět...

Neověřené zprávy, někdo mi říkal, že pan Cornwell píše nějaké další díly(ale jestli to není jen zbožné přání).

Jinak ke knize samotné. Prostě Sharp, chybí tedy žena do které by se zamilovat a vše tím zkazil, ale jinak je tam opět vše. Bitva, nezdar a další povinné věci pro jeho příběhy a hlavně čtivost...

Semanji
Semanji
28.11.2016 5 z 5

Skvělá série!