Shakespeare

Shakespeare https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/184100/shakespeare-184100.jpg 4 8 2

Další z řady komiksů Shakespeare hledá odpovědi na tyto otázky. Zjišťuje, jak byl tento „bard“ v různých dobách na různých místech uctíván, ukazuje, s jakými kulturními a politickými směry byl spojován, a vysvětluje, proč i dnes probíhají intenzivní kritické polemiky. Dochází k přesvědčivému a spornému závěru: Shakespeare zůstává i po staletích bojištěm, na němž se bojuje o pochopení lidskosti.... celý text

Literatura světová Komiksy
Vydáno: , Portál
Originální název:

Introducing Shakespeare , 2001


více info...

Přidat komentář

jaryn
24.02.2023 2 z 5

Řekl jsem si, co kdyby náhodou bylo i v tomto komiksu cosi hlubšího, resp. informace skutečně zajímavé... no nic, no... První cca čtvrtina knížky popisuje stručně a vcelku suše Willíkův života běh, po kterémžto následují zvěsti o tom, jak se o díle W. S. vedou neustálé spory v kruzích uměleckých, ale i politických či náboženských (o Šaxpérovi samotném vlastně nic)... Komiksy nebrat!!

kozo.roh
11.01.2015 4 z 5

Přečetl jsem jedním dechem! Poutavou formou vyprávěný nejen život Williama Shakespeara, o kterém toho mnoho opravdu nevíme, ale i jeho pozemský "život po životě", který trvá staletí až dodnes a fascinuje stále neuvěřitelné množství lidí z různých lidských oborů.
Trochu mi to jen kazí několik faktografických chyb a karikatura samotného Shakespeara v podání Piera ;-).