SexyMamas: Matky matkám

SexyMamas: Matky matkám https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/319693/bmid_sexymamas-matky-matkam-wXC-319693.jpg 3 26 12

Tři oblíbené blogerky SexyMamas sepsaly své zkušenosti, užitečné rady a tipy pro všechny ženy, které si chtějí užít mateřství (a nezbláznit se). Jsme tři. Jsme matky. A stále jsme to MY! Kromě péče o děti (které milujeme), se chceme starat také o sebe, o partnera, o své koníčky a zájmy (které taky milujeme). Ukážeme ti, že to jde i bez výčitek svědomí! Ať se na miminko teprve chystáš, anebo už mámou jsi, tohle je knížka přesně pro tebe! (Anebo dárek pro tvoji těhotnou kamarádku.)... celý text

Přidat komentář

madem
03.03.2022 3 z 5

Oceňuji osobní přístup všech tří matek. Napsaly velmi intimní zpověď svých mateřství. K tomu přidaly i všeobecné rady, pár fotek svých dětí a pak je tu ještě takové haha (a tak to mám já a podobně). A to je to co mi nesedí. A bohužel mi nesedly ani matky.

Anna 13
01.06.2019 1 z 5

Nic nového jsem se nedozvěděla, kolektiv autorek mi nebyl nijak zvlášť sympatický...
V knize je spousta historek, které snad ani nikoho nemohou pořádně zaujmout.

To si raději kupujte časopisy pro maminky, než číst tohle. Tam máte alespoň rady přímo od odborníků. Já nevím, no... Mně to připadá, jako zbytečné plýtvání papíru...

Kdyby se měla takhle každá máma zpovídat ze svých chyb, ze svých vítězství a rozplývat se nad svými dětmi, v knihkupectvích by se neprodávalo nic jiného.


rottovat
12.12.2017 2 z 5

Tak nevím. Knihu jsem si půjčila jen ze zvědavosti a zvládla ji projít během jednoho večera. Podle anotace jsem očekávala asi trošku něco jiného, vzhledem k filozofii autorek jsem myslela, že si počtu směs vtipných, ironických textů sem tam s nějakou praktickou radou, co se výchovy dětí týče. Ale bohužel se mi dostal do rukou pouze nezáživně napsaný text bez jakékoli invence, v podstatě mi to celé přišlo jako jakési knižní vydání časopisu Maminka (který nemusím). Pro někoho, kdo čeká své první dítě, tam asi pár užitečných informací je (ale zase mi to přišlo jak zkopírované tabulky a rady z maminkovských časopisů), ale pro někoho, kdo už děti má a knížku si půjčuje s cílem zrelaxovat se, je to ztráta času.

BarčaK
11.10.2017

Od knížky jsem opravdu nečekala, že by mi přinesla tolik užitečných informací. Získala jsem možná i trochu větší nadhled na to vše, na vše, co mě čeká a uvědomila si, že všechno, co teď v devátém měsíci těhotenství prožívám a cítím je asi normální. Kniha do mě vdechla jakýsi nový pozitivní pocit. Děkuji za to... Uvažuji, že ji pořídím i kamarádce, která taky čeká miminko :)

JessieEx
18.07.2017 3 z 5

Nečekaně praktická knížka, některé osobní zkušenosti autorek mě zas tak příliš nezajímaly, ale stejně jsem se přistihla, jak je všechny pročítám. Pro někoho jsou informace z knížky zbytečné a nezajímavé, ale já je považuju za užitečné a jsem ráda, že jsem na knížku narazila...

Gabika9
21.05.2017 4 z 5

Knížku jsem dostala od kamarádky a neměla jsem žádná očekávání. Mile mě překvapilo jak dobře se četla a jak uvolněně je napsaná. Přečetla jsem ji jedním dechem a i když není úplně přehlcená návody dají se v ní najít zajímavé typy a rady.

bookcase
12.03.2017 4 z 5

Tohle jsem víceméně přelítla a pořádně četla jen pár kapitol, které se mě aktuálně týkají. Líbila se mi grafická stránka knížky.

kroftik
08.03.2017 1 z 5

Abych byla upřímná, kniha mě nezaujala. Čekala jsem knížku o mateřství napsanou ve stylu zkušeností a zážitků okořeněnou humorem a dočkala jsem se podivné kombinace rad a zážitků, ze kterých však neplyne žádný podstatný závěr. Ani nemám pocit, že by kniha obsáhla všechny zásadní otázky týkající se mateřství, autorky zmateně přeskakují z tématu na téma bez ladu a skladu. Je skutečně poznat (jak je v knize několikrát zmíněno), že nejsou spisovatelky. Ani jejich blog mě neupoutal. Existují dva typy knížek - ty vážnější, kde najdete rady odborné, a ty osobnější (humornější), kde zas najdete osobní zkušenosti a zážitky rodičů... Tahle knížka je paskvil, který v podstatě neobsahuje ani jedno.

josephinn99
04.02.2017 4 z 5

Knížku jsem si přála přečíst již déle. Měla jsem z okolí jen ty nejlepší ohlasy. Konečně jsem se ke čtení dostala. A opravdu byla skvělá. Velmi čtivá - za pár dní jsem ji měla přečtenou. Dozvěděla jsem se hodně zajímavých informací:).

Boiska
30.01.2017

Knížku jsem si koupila o víkendu a velice se mi líbí, není to ta obvyklá knížka o mateřství, ale je to neco nového. Jsou to postřehy matek a o tom si myslim ze to mělo byt.

Tapeworm
29.01.2017 3 z 5

Takové oddechové shrnutí už známých věcí o mateřství, trochu mi připadalo, že se autorky snažily knihu nafouknout, aby nebyla moc tenká (písmo velké jako v knížkách pro děti, až moc nic neříkajících fotek, velká tabulka léků vhodných a nevhodných v těhotenství), ale pro někoho internetovými diskuzemi a jinými knihami o dětech netčeného proč ne...

St.Evelin
30.12.2016 3 z 5

Knihu jsem dostala od manžela k Vánocům, sama jsem si ji přála a bohužel jsem asi čekala víc. Knihu jsem přelouskala během pár hodin, je docela tenká, není to problém. Některé rady jsou obecné, některé jsou fajn. Celkově mám z knihy bohužel pocit, že dobře prosperující blog chtěl vydělat peníze navíc :-(
Na druhou stranu - v některých věcech mě kniha uklidnila a dala mi pocit, že v tom nejsem sama, že to tak má hodně maminek. A to si, myslím, nejedna PRVORODIČKA určitě ocení :-)!